Hallå!

Vi lever! Har haft lite mycket o göra nu ett tag o har inte haft tid för bloggen. Men snart ska jag skriva igen :)


God morgon



Vilken lycka o vakna upp bevid dom här två mysungarna, en på varje sida! Det första jag hör när jag vaknar är Heej mamma, kan man få en bättre start på dagen!?
Charlie sov faktiskt hela natten o vaknade först kl 06, då tyckte han att det var dags o gå upp men det tyckte inte jag. Efter lite mat så somnade han om o sen vaknade vi kl 08, helt okej.


Frukoststilen!

I dag åker vi till öppna förskolan o leker lite o äter pannkakor.


Ja e hungrig!



Ja e hungrig, det hör vi typ 100 gånger per dag här hemma. Oftast är han nog inte så hungrig utan han vill bara ha nåt o äta på. Macka, frukt o riskaka är populärt, visst försöker han med chips o godis i bland men det får han såklart inte bara sådär. Men det är ju inte bra o små äta hela tiden men jag kan ju förstå om han är hungrig för han äter ju inte speciellt mycket mat. Han är så himla larvig med maten o sitter o plockar bort det som han tror att han inte gillar, han värgra o smaka på sånt han inte känner igen.
Nu äter han morot o tittar på Ice age. Vi väntar på att Robban ska komma hem med lök så jag kan göra lök sås, köttbullar o potatis, såå gott!


Skitunge!



Den här ungen kan göra oss galna!
Om han kunde prata så skulle han säga, titta på mej, prata med mej, bär mej, det måste hända nåt hela tiden annars blir jag uttråkad fattar ni väl!!
Jag kan inte komma ihåg att Vincent var så här krävande. Det är inte bara så att det är en period, det har varit i princip likadant sen han föddes. Man blir ju lite trött i huvudet o i kroppen av allt skrik, gnäll o bärande hela dagarna. Men vi håller tummarna för att det blir bättre snart :)
Han kan såklart oxå vara världens goaste, om han får som han vill!



Skor

Jag var på jobbet i dag för o kolla om det hade kommit in nåt vårnytt, hittade inget till mej men till Vincent.
Han kommer bli tuffast i stan i dom här!



(Dom finns såklart på Euro Sko i Linden)


Alla hjärtans dag!



Den firar vi i soffan med den här söta kladdkakan, bär o mycket grädde!!


Fredag

I dag har vi varit o handlat mat, det är vad vi hunnit med. I bland går dagarna så fort o det tar ju typ halva dagen o komma utanför dörren, det ska bara sovas o matas först :)
I kväll är Robban hos en kompis o syrran har varit här hos mej. I morgon är det min tur o åka hemmifrån, då ska jag till Johanna o kolla på melodifestivalen o mysa!
Jag tänkte att jag (för en gångs skull) ska lägga mej innan kl 22 i dag när jag ändå inte har nåt bättre för mej, så nu får jag nog skynda mej!


Ädelostfyllda köttfärsbiffar

Det här har jag velat göra länge, mmm så gott det blev!



Gör vanliga köttfärsbiffar o lägg en bit ost i mitten, i receptet var det gorgonzola men jag använde nån annan typ av mögelost.
Stek biffarna o lyft dom sedan ur stekpannan o gör en sås på stekskyn. Tillsätt 1 dl vatten, 1/2 köttbuljongtärning, 3 dl vispgrädde, en skvätt soja och lite salt. Lägg i biffarna och låt puttra en stund tills de är genomstekta.



Gott!


En liten promenad



Vi gick ut på en liten promenad efter att jag hade hämtat Vincent från dagis, han hade med sig bröd som han skulle mata fåglarna med. Det var ju så fint väder hela dagen men lagom tills vi kom ut så var solen borta o då var det inte så skönt, men ändå skönt o komma ut lite.
Charlie fick sitta upp för första gången, han börjar bli lite för stor för o ligga i "luckan" o där ser han ju inget heller. Det är ju halvt liggläge på hans sittdel så det funkade bra o ligga så en liten stund, han låg helt still o tittade o somnade efter ett tag.
Nu när det äntligen började kännas som om våren var på väg så ska det bli kallt igen, åhhh!!


2 ½ år



Ja nu är han redan 2 ½ år (på fre för o va exakt) min största lilla pojke!
I dag var vi på BVC på 2 ½ års kontroll, allt gick jätte bra. Han väger nu 14 kg o är 90,5 cm lång, helt perfekt!


Kväll

Barnen sover o då plockar jag fram godisskålen, att jag inte kan låta bli!
Charlie somnade redan kl 20 o det har han gjort nu i några dagar o sen inte vaknat förrens ca kl 05 för o äta, helt okej tycker jag. Hoppas han fortsätter med det! I dag har han vänt sig från rygg till mage för första gången, trodde jag i alla fall men tydligen så gjorde han det för några dagar sen.. Typiskt Robban o inte berätta nåt! Han har varit på väg ett tag o vända sig men han har fastnat med armen o inte kommit runt ordentligt. Men i dag rullade han runt två gånger o det såg hur lätt ut som hellst! Det är så roligt o se skillnaderna mellan pojkarna, det är verkligen stora skillnader i den motoriska (stavs det så?) utvecklingen. Vincent vände sig sent, kommer inte ihåg hur många månader han var men han rörde sig inte mycket utan låg mest still länge. Men han satt tidigt, när han var 5 månader kunde han sitta själv utan stöd korta stunder.


Vincent ca. 5 månader.


Charlie i dag, glad efter o ha vänt sig.

Nu ska jag nog sova. I morgon ska vi till BVC innan dagis, det är dags för 2 ½ års kontroll.


Sömnpiller

En sak som alltid funkar när Charlie är lite trött o gnällig är o sätta på Rammstein på projektorn! Robban säger att han har testat med annan musik men han gillar Rammstein bäst, jag tror ju att han tycker att det är så dåligt så han somnar :)
Men som sagt det funkar alltid o nu har han precis somnat i babysittern till den underbara (NOT!) tyska musiken.



Min lilla knäppis ♥


SyskonKÄRLEK!




Chokladbollar



Kolla vad min man har gjort, massor chokladbollar! Inte bra :) Tur att mina små systrar kommer hit i morgon, dom kan nog hjälpa oss o äta upp dom. Vincent kan nog oxå äta några stycken, han fick en o sen låg han o skrek att han ville ha mer negerbollar (som Robban säger)!!
Nu ska jag äta några av dom här men bara några o sen kanske se nån film, om vi kan komma överrens om vad vi ska se.


Sjuk

Jag sitter här i soffan med en snorig o febrig liten kille. Han sov mer än vanligt i går på dagen o på eftermiddagen började han bli lite varm, då hade han en temp på 38.9. I natt har jag inte sovit många timmar, jag har inte kunnat lägga i från mej honom då har han vaknat direkt. Nu sover han igen så vi ska nog gå in o lägga oss o se om vi kan sova en liten stund innan storebror vaknar.
Dagens plan att åka till öppna förskolan o busa får vi ställa in, hoppas inte Vincent blir allt för rastlös.


Mango, blää!

Charlie fick smaka på mango i går o det gick ner några skedar, men i dag var det inte gott!



Allt åkte ut! Får se hur det smakar i morgon, annars får vi prova nåt annat.

I dag gör vi ingenting, Charlie sitter här i stolen o pratar med en leksak. Skulle vilja gå ut o gå men det är ju bara is på vägen. Ska ju hämta Vincent snart o sen får det nog bli en lugn eftermiddag, han har varit så trött o grinig nu i några dagar o det kan ju bero på att han är lite förkyld. Charlie har oxå blivit snorig igen, så han vaknar några fler gånger än vanligt på nätterna nu. Jobbigt för både honom o mej!
Oj nu håller Charlie på o somna här i stolen, sötnos!


4 månader



Lilla skitungen är 4 månader i dag, redan!


RSS 2.0