Charlie mys



Jag o lillknubbisen busar lite nu fast han egentligen borde sova, men det blev lite fel med sovtiderna i dag så han kommer nog vara vaken ett tag till. Nu myser han när han får hela min uppmärksamhet, annars får han ju dela uppmärksamheten med store brorsan o det är inte kul. Vincent somnade tidigt, han var trött efter en hel dag på öppna förskolan.
Nej nu måste det hända nåt här, det är tråkigt om det är still för länge!


I dag

Vi tog oss ut på en promenad i dag jag o barnen när det var så fint väder. Jag lovade Vincent att vi skulle gå till parken o gunga men den sista lilla vägen in till parken var inte skottad o var för isig o gropig för att jag skulle kunna köra med vagnen. Vincent blev jätte ledsen, jag sa att vi kunde gå en annan dag men en annan dag finns ju inte det är ju NU som gäller. Tillslut lyckade jag övertala honom o sätta sig i vagnen så vi kunde gå hem, han somnade nästan direkt.
Lilla älsklingen!



I kväll har syrran varit här o vi har lagat god mat som vanligt. Nu har jag verkligen inget o göra o det är inget bra på tv så jag borde gå o lägga mej, så jag hinner sova liten innan Charlie vaknar. Ja nu går jag o lägger mej, tidigt för o vara mej!


Popcorn



Just nu äter vi popcorn i pyjamasen som har varit på hela dagen, vi har bara varit hemma o inne. Vincent kommer nog somna bra i kväll eftersom han inte har sovit nåt i dag. Han gör oftast inte det längre, men då brukar han i stället somna i bilen om vi är ute o åker. Det är ju skönt när han sover en liten stund på dagen men faktiskt ännu skönare o veta att han kommer va trött när det är dags o sova.
Jag har kollat på lite recept på goda efterrätter o nu är jag riktigt sugen på nåt sött o gott, men jag får nog nöja mej med popcorn ikväll.


Premiär



I dag har Charlie suttit i sin matstol för första gången o det var spännande! Skönt o få lite lugn o ro vid matbordet i stället för o höra honom gnälla, det är ju inte roligt o sitta själv nere på golvet ju.
 Han fick faktiskt smaka lite banan här om dagen, det gick ner. Så kul o börja ge honom lite mat snart! Jag började ge Vincent när han var 4 månader o han åt hela portioner när han var ca 6 månader. Får se om Charlie tycker att det är lika gott.



Vincent ville oxå vara med på kort o drog till med sitt bästa leende :)


Fredag

I dag har vi varit på busfabriken, hoppat lite studsmatta o åkt lite rutchkana. Vincent träffade elefanten som han fick en kram o en puss av :)




Sen åkte vi med två trötta barn till maxi för o handla lite mat, tacos blev det i dag. Nu har Vincent precis somnat efter o ha kollat på Ice age, den med dinousarier o dom är häftiga. Charlie gnäller så han börjar nog bli trött han med. Robban ska snart o jobba natt, det är ju aldrig kul. Men jag har lite avsnitt av Desperate housewives o Gissip girl o kolla på :)


Halv 8 hos Cathrine




Förrätt: Avocadosoppa med nybakade parmesangrisini.
Huvudrätt: Oxbit med smörstekta primörer o kantarellsås.
Efterrätt: Dajmdröm med smak av sommar.


Kocken!



Ja det var ju gott, hur gott kan jag inte avslöja eftersom vi gav poäng som vi kommer räkna ihop sen på sista middagen för o se vem som vinner. Det är blodigt allvar det här, haha! :)
En mycket trevlig kväll var det i alla fall med mysiga tjejer! Nästa gång blir det hos Ivana.




Mysungar




Menyn

Fick precis kvällens meny.

Förrätt: Avocadosoppa med nybakade parmesangrisini.
Huvudrätt: Oxbit med smörstekta primörer o kantarellsås.
Efterrätt: Dajmdröm med smak av sommar.

Ojojoj, det här kommer bli gott!


Paus

Jag har visst tagit en liten blogg paus! I bland finns det varken tid eller lust till o skriva nåt. Jag har en liten skitunge här hemma som kräver min uppmärksamhet typ varje sekund av sin vakna tid, så det blir inte mycket tid över. Men nu börjar folk klaga så jag får väl försöka ta mej tid, för jag tycker ju att det är kul o blogga!

I kväll börjar vi med halv 8 hos igen, den här gången med ett nytt gäng mat glada tjejer. Först ut är syrran o hon kommer sätta ribban högt för oss andra är det jag helt säker på. Men innan det ska vi åka o hälsa på hos Ida o Hugo efter att vi hämtat Vincent på dagis.


Igen!

Jaha nu var det dags igen då, nu var det min tur o kräkas! Jag mådde illa hela natten o i morse kom det upp. Nu mår jag bra o jag hoppas att det inte blir mer än så. Så tråkigt för vi skulle åkt o hälsat på Ida o Hugo i dag o i morgon skulle vi hem till svärtinge, men när man har kräkts så är man inte välkommen förrens 48 tim efter att man senast kräkts :)
Charlie har somnat men Vincent är fortfarande vaken o kollar på Ice age o han är INTE trött. Jag orkar inte bråka, det är ju helg i morgon.


Hopp!



I dag har Charlie hoppat i hoppgungan, eller mest hängt :) Han är lite för liten för o fatta hur han ska göra, men en liten stund var det kul.



Vincent älskade hoppgungan! Här är han ca 5 månader.


Tisdag eller!?

Jag vet snart inte vad det är för dag längre, dom bara flyter ihop. I går när vi skulle gå ifrån öppna förskolan så tänkte jag säga trevlig helg, fick för mej att det var fredag :)
I dag har jag o Charlie varit hemma o tagit det lungt. Eller lungt är det aldrig långa stunder med den lilla skitungen, titta på mej, prata med mej, bär mej hellst hela tiden. Det är en sällskapssjuk liten kille vi har!
Efter att vi hämtat Vincent på dagis så hämtade vi pappan på jobbet o åkte o skrev på faderskapsbekräftelsen, så har vi gjort det oxå.
Nu sover Charlie (inte för natten) o Robban som var trött efter jobbet. Jag o Vincent tittat på Pippi på rymmen, men snart är det nog dags o gå o borsta tänderna.


Dopet

Här kommer lite bilder från dopet.




Charlie sov när vi kom till kyrkan, så vi fick väcka honom o klä på honom o sen var det dags o gå in. Stressigt som vanligt när vi ska göra nåt :) Halva dopet var han lugn, andra halvan skrek han sig igenom. Han hade precis lugnat ner sig lite här när vi skulle gå ut så vi fick några bilder. Synd bara att vi kollar i olika kameror o att Vincent var i väg på andra äventyr :)

Charlie Magnus Roos


Hallå!

Nu är vi friska, eller Vincent är frisk vi blev aldrig sjuka. Jag undrar om det var kräksjukan eftersom vi andra inte blev smittade för det brukar ju smitta så annars!? Nu är det över i alla fall, hoppas jag!
Efter att vi har varit hemma i hela fyra dagar så började jag bli lite uttråkad, så i dag när Vincent var på dagis så åkte jag o Charlie till öppna förskolan o träffade lite kompisar. Charlie är minst av alla än, men snart kan han nog va me o busa han oxå :) Nästa vecka ska vi till öppna förskolan här i Lindö med BVC, då kanske vi kan börja gå dit sen för det ligger ju inte så långt hemmifrån.
Innan jag hämtade Vincent på dagis så var jag där på utvecklingssamtal. Det fanns inte så mycket o säga, vi har inget o klaga på o dom tycker att Vincent är en snäll o glad kille.
Just nu tittar Vincent på Laban filmen sammtidigt som han myser med Laban snuttefilten, han är bra den där lilla spöket Laban :) Charlie sover i min famn, han var visst väldigt trött i dag.
Jag hoppas på en lika bra natt i dag som i går, då somnade Charlie 21.30 o vaknade kl 4 o åt o somnade om 4.30. Konstigt nog så sover han aldrig lika bra efter första nattmålet, han vaknade 6.30 igen o då tyckte jag inte att han behövde äta. Han somnade om efter att jag tog upp honom o så fick han sova brevid mej o sov till 7.30 då det var dags o gå upp. Vincent sov hela natten i sin säng utan o vakna nån gång, det händer inte ofta! Men jag måste ju erkänna att jag att jag saknar honom lite när han inte ligger brevid mej i sängen :)

Nu vaknar Charlie o Vincent vill ha macka, lugnet är över!


Charlie gymmar



Nu är babygymmet roligt, men bara en liten stund!


Lilla sjuklingen



Här har Vincent suttit mest hela dagen o han ville inte vara med på kort :(
Han gick själv in till sängen o la sig förut o nu sover han. Tvättmaskinen har gått varm i dag o jag hoppas verkligen inte att han vaknarr nu o kräks på dom nya lakanen. Han har ätit lite glass nu på eftermiddagen o det har han fått behålla, annars har allt kommit upp.
Han som skulle till dagis i morgon för första gången efter jullovet, det blir ju inget.


Bläää!

Vincent vaknade o kräktes i natt! Han fick lite vatten o somnade om, han vaknade efter några minuter o kräktes upp vattnet o så höll vi på några gånger till. Nu på morgonen har han druckit lite vatten o ätit en ostbit o kräkts upp det, stackaren inget får han behålla. Nu väntar vi bara på att resten av familjen ska börja kräkas. Håll tummarna för att vi inte gör det!


Dagen efter

Dagen efter dopet o jag är såå seg, vi höll i gång från tidig morgon till sen kväll i går. Allt gick bra, vi hade många snälla som hjälpte till med allt runt omkring så det gick smidigt. Lite bilder kommer senare..
Kvällen avslutades hemma hos Robbans syster L med familj tillsammans med andra syster L med familj :) där det bjöds på god pizza. Vincent sprang omkring o lekte med sina kusiner hela kvällen, jag förstår inte hur han orkade med när vi satte oss i bilen för o åka hem så somnade han direkt.
Tack för en trevlig kväll o dag!


Grabbarna badade.


Charlie somnade sött hos faster L.


Fredagskväll

Barnen sover, det är tyst o lungt o huset :)
Charlie somnade 20.30 i dag o har somnat ungefär samma tid i några dagar, skönt att han somnar lite tidigare nu. När han har somnat för natten så kan jag va ganska säker på att han sover till kl 1 eller 2, i går sov han till och med ända till kl 4 innan han vaknade för o äta!
I morgon kommer syrran hit tidigt på förmiddagen för o hjälpa mej göra mat till dopet, 40 personer ska äta. Det blir fullt upp hela dagen i morgon.



Micaela, som är Charlies blivande gudmor o jag på nyår.


Lässtund



Storebror läser för lillebror. "Titta Charlie, Alfons Åberg!"

Nu ska vi åka o träffa Johanna o Lamin på öppna förskolan så Vincent får leka av sig lite.


Bajskatastrof!

Nu blir det lite bajssnack! :)
Charlie bajsade inte på hela dagen i går så när han åt nu på morgonen o han tog i så han blev helt röd i ansiktet så visste jag att det skulle komma massor. Det blev en sån där rolig ända upp på ryggen o utanför blöjan bajs, det var den nya bodyn!
Nu är han iaf glad o ligger o pratar o gurglar för fullt här i soffan, helt plötsligt så var det nåt jätte kul i taket :) Men jag är glad att jag slipper bära för en stund, för det är det den här lilla killen hellst vill annars.




Tisdag 4:e januari

På förmiddagen var vi på BVC, det var dags för Charlie o få vaccin. En spruta i varje ben fick han, det gjorde lite ont men gick snabbt över. Nu väger han 5,9 kg o är 59,5 cm lång. När Vincent var 3 månader så vägde han 6,7 kg o var 61,5 cm lång, så han var lite större.


Vincent på väg in till BVC, hunden fick följa med i dag.

Nu på eftermiddagen har vi varit i kyrkan o träffat prästen, på lördag ska Charlie döpas.


Nyårslöfte

Mitt nyårslöfte är att jag ska städa o plocka i ordning hemma varje kväll innan jag går o lägger mej! Jag hatar o vakna på morgonen när det ser ut som ett bombnedslag, o det gör det varje dag när man har en snart 2,5 åring hemma som älskar o kasta saker omkring sig! När barnen har somnat så vil jag bara sätta mej i soffan o ta det lungt, men nu har jag bestämmt mej för att jag inte får sitta ner innan jag har plockat undan först. Får se hur länge jag håller det men i kväll kan jag iaf sitta ner utan o ha dåligt samvete!
 Jag skulle skriva ett inlägg om vår nyårsafton men bilderna var visst på andra datorn som Robban tog med sig till jobbet, får göra det i morgon.


3 månader

I dag blir lillprinsen 3 månader!


Charlie


Vincent 3 månader (med lite kräks på hakan:) Dom är nog lite lika men ändå inte. Vad tycker ni?


Vincent hade iaf galnare frilla!


RSS 2.0