Freeedag

Vilket sommar väder det har varit i dag då, så skönt!
Jag o Vincent hämtade lill syrran/moster Emilia på skolan i dag o åkte in till stan. Hon var hungrig så det blev Happy meal o glass till efterrätt. En liten sväng på stan efter det o jag kom på att Vincent behöver lite nya sommar kläder, jag  har handlat så mycket till mej själv men nu så beöhver faktiskt han oxå nåt nytt. Vi gick till Wasaparken, jag o Vincent satt på en filt i skuggan o Emilia åkte rutchkana (stavas det så?) typ hundra gånger. Vincent har även tagit rekord i vakna timmar i dag. Han vaknade kl 5 i morse men vi gick upp kl 6, sen somnade han igen kl 8 o sov till kl 10. Han var jätte trött när vi skulle hämta Emilia o jag var helt säker att han skulle somna i vagnen när vi gick till stan, men nej han somnade inte. Så han var alltså vaken från kl 10 till kl 19 då han somnade som en stock efter vällingen. Helt otroligt, men han tycker att moster Emilia är så rolig så han ville väl inte missa en minut när hon var med :)
I dag var vi oxå på Babyland o hämtade nya SVARTA vagen, fin!
Nu har Micaela precis gått hem, vi har ätit tacos o det var så gott!!



Gott med gräs :)



Frillan


Efter badet


Pappa leker med damsugaren

Lite spray på så har han coolaste frillan i stan!! :)

Onsdag

Nu är kylen full igen skönt, men tråkigt för plånboken. Men äta bör man annars dör man.
Stina gjorde egna köttbullar o dom blev så goda tillsammans med potatis, brunsås o lingonsylt, riktig svensk husmanskost.
Va det har blåst i dag, inte alls lika skönt som i går då vi va o fikade med Ida o Hugo på Färgagården. Det är så himla mysigt där, jag har nog bara varit där en gång tidigare men dit kommer jag gå många gånger i sommar.

Jag håller på o kollar igenom alla kort på Vincent, det är måånga! Jag ska framkalla några av alla svartvita kort o göra nån fin tavla tänkte jag. Måste oxå ta tag i o sätta in lite kort i album, så det blir massor o framkalla nu.



Liten Vincent

Skitig mamma

När Vincent sov sin fömiddagslur så valde jag mellan o sova med honom eller ducha o tvätta håret? Lätt val i dag, jag sov. Så nu åker Vincent o hans skitiga mamma snart ut till Ica o handlar. Sen blir det hem o laga mat med Stina som säkert har kommit på nåt jätte gott vi kan laga.



Måste köpa tandkräm, nu är det nog dax o börja borsta dom små grynen :)

Tre små fiskar

Vi åkte ut till Marmorbruket i Kolmården, Robban var ju så sugen på o se om det fanns nån strömming. Det var jätte fint där o så skönt väder. Men det är ju inte lätt o sitta o njuta i solen när man har en liten skit som inte vill va stilla, Vincent var inte så sugen på o fiska. Det blev iaf tre små strömmingar som Dolly fick till middag när vi kom hem. Det är hon o Robban som älskar det, jag tycker inte om strömming.



Så kul tyckte Vincent det var på sin första fisketur med pappa. Lika bra att han vänjer sig, det kommer bli många fler gången kan jag lova!

Muffins

Kl 5 i morse vaknade Vincent, neeej! Han är inne i en sån period igen när han vaknar så tidigt. Som tur var så var han trött så han somnade om efter vällingen o sov till kl 8.
I dag på morgonen har vi varit duktiga o bakat muffins, jag vart så sugen i går på o baka. Det vart stora choklad muffins med choklad bitar i. Vi tog med oss några o gick till jobbet, det blev uppskattat.
Snart slutar Robban jobbet o då ska vi åka o fiska strömming.




Våran lilla skitunge är världens bästa!

I dag för första gången klappar Vincent händerna när man säger till, så himla söt!
En annan sak som är lite rolig är att när han blir ledsen, hur ledsen han än blir så räcker det med o säga "vart är Dolly"  så blir han helt tyst o tittar efter henne.
Tänderna kommer upp mer o mer nu, båda två på sammma gång.



I kväll lyxar vi till det med kinamat!

För att jag har tråkigt

3 saker du kanske inte visste om mej.

3 jobb jag har haft
1. Din Sko
2. Mc Donalds
3. Fräcka Fröken

3 platser jag har bott på
1. Svärtinge
2. Haga
3. Ljura

3 serier jag gillar att se på tv
1. Grey`s anatomy
2. Desperate housewives
3. Idol

3 favoriträtter
1. Köttfärssås
2. Potstisgratäng
3. Grillat kött

3 länder jag har besökt
1. Australien
2. Thailand
3. Frankrike

3 platser där jag helst skulle vilja vara just nu
1. På en strand i ett varmt land
2. Sängen
3. Hemma

Torsdag

Det var jätte fint väder i dag ju, hoppas det fortsätter.
Jag o Vincent gick in till stan när det öppnade o mötte syrran. Så jobbigt att jag har en så shopping galen syrra som drar med mej i alla butiker o hittar fina kläder, sluta med det nu!! :)
Sen var vi o hälsade på Johanna o Ibrahim i deras nya lägenhet. Det kommer säkert bli jätte mysigt när dom har målat o fixat. Men just nu så hade dom lite färg kris, den fina bruna färgen som dom skulle måla i vardagsrummet visade sig vara bajs brun haha!

Nu har min man gått till jobbet o jag tänkte gå o lägga mej nu, lite tidigt för en gångs skull :)


Små mostrar

I morse kom Vincents små mostrar hit, dom var lediga från skolan. Eller dom är ju faktiskt inte så små längre, snart 10 o 7 år. Vi åkte till Babyland o beställde en ny paraplyvagn till Vincent, SVART! Sen åkt vi till Maxi huset, eller Ingelsta shopping som det nu så fint heter. Vi ville kolla in dom nya butikerna, men det var ju inget som man inte hade sett förrut. En ny Euro Sko butik har öppnat, men om ni ska handla så gör det i city för det är fortfarande den bästa butiken!! :)
Vincent har bara sovit två halvtimmes pass i dag, så nu kommer han nog va en gnällig kille i kväll. Hoppas hans pappa kommer hem snart så han kan underhålla honom lite.

Jag tog lite fina kort på Vincent o tjejerna i dag, dom var så söta i matchande färger :)


En pojke!

Min vän Sandra födde en pojke i dag!
Jag längtar tills jag får träffa dom, har nästan glömt hur en liten nyfödd ser ut.

Så här god sallad bjöd jag på förut



nu när vännerna har gått hem o Vincent sover sött så ska jag äta upp det som blev kvar, hihi o kolla på Desperate Housewives. Det finns chokladbollar i kylen oxå...

Vagnen är såld, nästan

Nu har vi kommit hem från Ikea precis, var där en snabbis o lämnade tillbaka rullgardinerna. Nu fanns det jag skulle köpt förra gången, en skriv/magnet tavla som vi ska ha i hallen o sätta upp viktiga papper o skriva saker på. Jag tycker att jag är glömsk nu men min kära man är hundra gånger värre, så den behöver vi. Men så glömde vi o köpa magneter...

LUNS Skriv-/ magnettavla
När vi var på Ikea så ringde en tjej o ville köpa vagnen. Så himla kul, jag trodde inte det skulle gå så snabbt. Hon hade faktiskt sett den här på bloggen. Så hon ska komma hit i kväll o hämta vagnen, hihi!

I kväll kommer mina vänner hit o jag ska bjuda dom på mat, får se vad jag kan slänga ihop :)
Nu vilar grabbarna o jag ska städa, ser ut som kriget här hemma.


Måndag

Nu är jag så himla trött, har tränat. Det gäller o passa på nu för i sommar kommer man väl inte vilja ta sig dit.
På dagen träffade vi Ida o Hugo, vi hade tänkt o fika på färgagården men det var inte så kul i regnet så det får bli en annan gång. Vi träffades på stan o åt lunch i stället. En liten runda i affärerna efteråt blev det såklart o det blev lite shopping i dag oxå, nu är jag nöjd ett tag.
Nu ska jag sälja paraplyvagnen som vi köpte till Turkiet resan, har lagt ut annons på blocket. Om jag får den såld så ska jag köpa en likadan fast svart. Allt ska va svart, jag vet jag är lite knäpp :)

Nu kollar vi på X-men, får se om den är nåt bra.


Söndagsmys i Söderköping


Vart ska vi åka?

Jag mår bra i dag, bara lite trött. Det blev bara en cider i går, jag kan inte få i mej mycket mer nu för tiden men det är väl bra det. Jag var nog ganska trött när jag kom till Micaela i går kände jag sen efter allt farande. Vi åt massor god mat o för mycket saltapinnar, sen hamnade vi i soffan o kollade på melodifestivalen. Det var lite spännnande, kul att Norge vann! Det blir en liten seger för mej oxå eftersom jag är halvt norsk :)

Det var trevligt på kalaset i går, vi träffas ju alderles för sällan. Linda du får jätte gärna komma o hälsa på oss när du vill!

Jag sitter o funderar på vart vi ska åka på semester i sommar. Ett tag var vi lite sugna på en utlandsresa, men vi vill nog ändå va kvar i Sverige.
Vart ska ni åka i sommar?




Lördag

Nu har jag o Vincent precis kommit hem ifrån en lite promenad. Vincent somnade nästa direkt, men vaknade efter bara en halv timme. Vilket härligt väder det är ute!
Snart ska vi åka ut till Svärtinge o hänga lite. Sen på eftermiddagen ska vi på kalas hos Vincents kusin som fyller år. I kväll ska jag till Micaela o äta god mat. Det blir nog en cider eller två oxå, men inte mer för Robban börjar kl 6 i morgon så jag får ingen sovmorgon.
Fullt upp i dag alltså, det gillar jag!
Jag hämtade hem min cykel i går, det var jätte länge sen jag cyklade. Tänkte ta den i kväll när jag ska till Micaela.

Ha en trevlig helg!


Varför går jag inte o lägger mej?

Det blir sent varje kväll, vet inte vad problemet är men jag kommer alltid i säng runt midnatt.
I kväll har jag i alla fall lagat mat till Vincent, det blev fisk med potatis, morötter o dillsås. Jag hoppas han gillar det, förut när jag har lagat mat till honom så har det inte varit så populärt.
I dag var vi i väg tidigt, kl 9 var vi på Kungsängen o hämtade syrran som kom hem från Turkiet. Sen gick vi till stan o träffade Veronica. Det blev lite besök i provhytten i dag oxå, men inget köp. Vincent sitter så snällt i sin vagn, oftast. Han har börjat gilla o sitta i vagnen mer nu, får han ett kex o tugga på så är det super :)
 
Nu måste jag sova, god natt.

Onsdag

I dag åkte vi alltså ut till min Farmor o Farfar, det var jätte skönt väder när jag åkte ut men sen försvann solen o då blev det inte lika skönt. Farmor hade gjort jätte goda räk/lax mackor o sen var hon så snäll o hjälpte mej o sy upp några klänningar, tack farmor!
Så här härlig utsikt har dom i från huset.



Nu sitter jag o hoppas på att Vincent ska somna i sin säng, det blir lite jobbigt o behöva ligga brevid honom varje kväll för att han ska somna. Väntar på att Robban ska komma hem med potatis så jag kan laga lite mat.
Så kul har jag :)


Trött

Va jag är trött i dag! Vincent hade så svårt o  somna i går, han bara låg o vände o vred på sig o gnällde. Jag låg med honom i sängen, gick med honom o jag var så trött själv så jag kommer nästan inte ihåg när o hur han somnade. Men när han somnade så somnade jag o när jag vaknade var klockan 00.40, så det var bara o borsta tänderna o somna om. Så vaknade Vincent kl 6 i morse även fast han somnade sent i går. Nu hoppas jag han vill somna om snart så jag med kan få blunda lite till.
I dag är det fint väder ute, hoppas lite varmare än i går. Vi ska åka o hälsa på min farmor.


Shopping!

Vi gick hemifrån kl 9 i morse o mötte upp Micaela för en promenad runt strömmen. Jätte fint o soligt väder. Sen blev det en lunch på Fräcka o efter det shopping. Jag kände mej riktigt sugen på o bara shoppa loss!  Det blev rätt mycket, men eftersom jag vet att jag kommer få mycket pengar tillbaka på skatten så ångrar jag inget :) Det är ju inte direkt så att jag kan shoppa så mycket på en o samma gång med föräldrapenningen.
Vincent var så duktig som vanligt men när vi kom hem så somnade han direkt, så trött var sötungen.
Jag hittade så mycket fint!


Är inte dom här klänningarna från Bik Bok bara så söta! Dom satt jätte bra på, så jag var tvungen o köpa båda färgerna.


Linnen till sommaren, från Monki o Bik Bok


Från Monki


Väska från Åhlens o kjol från Monki

En jätte lyckad shopping dag :)
Snart ska jag iväg o fika med några söta tjejer.


9 månader o första bulan

I dag är världens goaste unge 9 månader!
I dag fick han sin första bula i huvudet. Han satt brevid sin pappa i soffan o helt plötsligt slängde han sig framåt o slog huvudet i soffbordet. Nu har han ett rött märke i pannan.
 Man tror att man har koll, men så fort man vänder bort blicken i nån sekund så händer det.




Kolla hans nya sitt ställning med den ena foten över den andra, ser kul ut!

Hej på er!

I dag har jag o Vincent haft en mysig dag hemma hos mormor o morfar. Vincent har varit gnällig till o från o äta det villa han inte. Han får i sig små portioner av allt men inget är kul, inte ens frukt purè o banan. Jag förstår ju att det har med tänderna att göra. Jag tror att han är dö hungrig hela tiden, det skulle jag bli om jag inte åt nåt. Men jag har blivit tillsagd att han svälter nog inte, han har ju lite o ta av :) Men en mammas jobb är väl o oroa sig!?

Jag skulle precis gå o ta dom sista två choklad bitarna i kylskåpet som jag sparade sen i går. Tror du inte att dom är borta då, dom har min glupska man ätit upp!! Tur för honom att han är på jobbet annars...

I går var Johanna (gudmor) här o hälsade på. Vincent fick låna hennes sjal :)

Vilken myspojke, haha! Jag hade nån konstig inställning på kameran så han ser helt gul ut i ansiktet.

Det är bäst o börja knyta skosnören i tid så man kan få sommar jobb hos morfar sen :)



Fredag

I dag har vi verkligen inte gjort nånting, bara slöat hemma. En liten promenad på eftermiddagen blev det iaf, det behövdes.
Vincent har varit så trött o gnällig i några dagar nu, han sover mycket mer än vanligt på dagen. Gnälligheten beror väl på den lilla tanden som är påväg upp, men kan han vara trött på grund av den oxå?!

Väntar på att Robban ska komma hem från bion, sen är det nog dags o sova.
God natt.

(Som ni kanske har märkt så kan jag inte bestämma mej för vilken bakgrund jag vill ha på bloggen, så det blir lite olika från dag till dag:)

Klappa katten försiktigt


Vill ha

Jag vill ha den här väggtexten på min vägg, från Vimsadekor.

Är det så här o va mamma?

Blir man så här glömsk o förvirrad?
Ida o Hugo kom o hämtade upp oss på förmiddagen. När jag hade packat in oss i bilen upptäckte jag att jag inte hade nappen med mej, så jag fick springa upp o hämta den o såg att jag även hade glömt vattenflaskan. När vi är på väg till Ikea kom jag på att jag glömde rullgardinerna hemma som jag skulle lämna tillbaka, det var en av anledningarna till varför jag ville åka till Ikea.
Inne på Ikea såg jag att Vincent hade tappat sin napp. Ida gick tillbaka o letade men hittade den inte o jag fick lite små panik, han behöver sin napp! Vi hittade den tillslut under en hylla där vi stod. Om jag inte redan hade lärt mej det så har jag det nu, ha alltid en extra napp i skötväskan!.
Som om inte det var nog så är den enda grejen jag skulle köpa på Ikea slut. Men det gör ju inget eftersom vi ändå måste åka tillbaka dit snart för o lämna tillbaka rullgardinerna..

Men det var en trevlig dag!

Busunge upp&ner



Vi är uppe tidigt som vanligt, även fast han somnade sent igår.
I dag ska vi åka till Ikea igen, nu med Ida o Hugo.


Huvudmasage

Förresten så är den där konstiga grejen en huvudmasage grej. Jag hade aldrig sett en sån förut, men såå skönt!


Modell Micaela

Äta bör man annars dör man

I dag har det varit en mysig mammaledig dag, hemma med söta vänner o god mat.
Vi åkte o hämtade Micaela o Stina (som har kommit hem från Thailand o är brun) o åkte till Maxi o handlade lite nödvändigt. Sen åkte vi hem hit o lagade mat, fiskbiffar men lime o chili med ris o sweet chili gräddfil. Stinas recept, det blev såå gott. Kul med nåt nytt. Jag bara älskar mat men jag har inte alltd så bra fantasi o komma på nåt kul o laga.
När dom gick så lade vi oss för o vila lite o vi somnade direkt. Vincent sover fortfarande o det har gått snart 3 timmar, snacka om trött. Men nu får han snart vakna annars kommer han väl aldrig somna i kväll.
Nu kan jag känna nåt vasst i munnen som är på väg upp!


Micaela o Stina


Sover nu..



..efter en lunch på stan med Linda o Oliver. Han bara slog i hop när vi kom hem, fast han sov en stund i vagnen på stan.
Oliver är nog världens gladaste lilla kille, han höll i gång ordentligt :)

Nu ska jag krypa ner i sängen brevid min sötnos o vila lite jag me.

Vet du vad det här är?



Hahahahaha!

Fest!

Helgen har gått i ett.
På lördagen fixade vi en överraskningsfest för Simon. Han kanske inte blev jätte överraskad :) men det var trevligt. Mycket god mat!
Vincent var hos  farmor o faster. Det var första gången vi lämnade i väg honom över natten. Men jag var inte ett dugg orolig för han är ju så snäll vår pojke. Han hade somnat 20.30 på kvällen o sovit till 8 på morgonen. Han vaknar aldrig så sent hemma, fuskigt!
Jag saknade honom faktiskt när vi gick o la oss på natten, men det var himla skönt o ligga o slöa i sängen tills 11.30 :)

I dag har vi varit på 1 års kalas.
Tänk snart är det Vincents tur o fylla 1 år!

Nu är Robban iväg o kollar om våran bil går o starta. Den ville inte starta i går när Robban skulle köra ut från Mc Driven på Mc Donalds, typiskt. Hoppas hoppas att det inte är nåt allvarligt fel. Man märker ju nu hur beroende man är av bil.

Jag tror att första tanden är påväg upp nu! Man kan nästan se att det är en tand under tandköttet, den ska bara komma upp oxå. Så jag blir inte förvånad om han kommer va lite gnällg nu.

Lite fest bilder


1 maj

Jag ska i väg o jobba snart i det fina vädret, känns sådär. Fast jag känner faktiskt ingen stress. Jag har alltid kännt mej så stressad när jag jobbar o det är fint väder, stressad för o hinna va ute lite i solen. Men i år har jag ju ledigt hela sommaren med min son, så jag kommer nog hinna va ute massor i solen. Underbart!

Robban är o lämnar Vincent hos sin mormor o morfar, sen ska han i väg o fiska. Han kommer o hämtar mej efter jobbet o så åker vi ut till Svärtinge o grillar, mysigt!


 


RSS 2.0