Vincent o myran

Den här myran fick vara med om mycket kul idag! Han fick bl.a. åka rutchkana, det händer inte varje dag för en liten myra :)


Torsdag

Efter ett katastrofalt ikeabesök så sitter jag nu på baksidan i solen o försöker slappna av, det är ju nästan sommar igen! Jag o Johanna åker nog aldrig till Ikea med barn igen, i alla fall inte med två trötta o gnälliga barn :) Idag var det fotografering på dagis. Det blev nog ingen glad min på bilden han hade tydligen varit väldigt allvarlig, vi som hade övat. Nu vill Vincent bada så jag o Charlie får väl hoppa i vi med :)


Lunch

Falukorv o makaroner, mm :)


Jaaa!!

Äntligen har blogg.se fått en iphone app! Kul, för jag har inte alltid tid o sätta mej vid datorn när jag vill skriva nåt. Just nu busar jag o Charlie i Vincents rum när han är på dagis. Jag undrar om Charlie ska bli trött snart, det verkar inte så vi busar ett tag till. Snoret rinner på honom oxå, det är ju den roliga tiden nu.


Charlie

Om en vecka fyller min minsta lilla skitunge 1 år!
Nu är den första tanden på väg upp, så han blir inte en tandlös ettåring som jag trodde :) Han går nu, mer o mer för varje dag men krypa går fortfarande snabbast. Han säger mamma, pappa, tack, ka (katt) o bland låter det som han säger bampa (lampa). Den här gången hänger jag verkligen inte med, han har blivit stor så fort!

Helgen

Jag o grabbarna har haft fullt upp i helgen medans Robban har jobbat, det gillar vi, inte att han har jobbat alltså men att vi har haft fullt upp :) I lördags var Ida o Johanna här med sina pojkar på förmiddagen.
Hugo spelade gitarr o sjöng för Vincent så han somnade, haha! När han somnar så mitt på dagen så går det knappt o väcka honom, kul kompis som somnar då :)
Johanna o Lamin stannade kvar o senare kom Pernilla. Barnen somnade för en gångs skull ganska tidigt så vi kunde se en film i lugn o ro tills vi somnade i soffan :)
Idag har vi varit på kalas hos kusin Melker som har fyllt 4 år. Han hade fått en fyrhjuling!
Vincent vågade inte åka själv (som tur var tyckte jag) men han tog en tur med Melker.
Tack för ett trevligt kalas! Jag är glad att mina barn har så söta fastrar o kusiner! :)

Pastasallad med kyckling

I love pastasallad med kyckling, lite fetaost, soltorkadetomater, babyspenat o massa gos dressing! Jag passar på när Robban inte är hemma för han tycker inte om kyckling o sallad är tydligen ingen mat, vilken tråkig man jag har va ;)

Mätt!

Vincent har börjat med o säga att han är mätt när det är nåt han tycker är jobbigt, typ när han inte orkar gå o vill att vi ska bära honom eller när det är nåt han inte vill göra, för att försöka slippa undan. Jag undrar vad han tror att mätt betyder? Men han vet ju att man blir mätt när man har ätit, hmm!?
Jag är i alla fall väligt mätt nu! Syrran o Belle var här förut o vi lagade god mat o pratade om Belles bebis i magen :) Det HÄR lagade vi, jätte gott! Belle gjorde en efterätt med vaniljkesella, hallon o nötter, det var mm! Nu ska jag rulla till sängen :)

Bio

I söndags var jag o Vincent på bio med faster Linda o kusinerna Emilia o Theo, vi såg Bilar 2. Vincent satt still o åt popcorn ett tag sen började det krypa lite i benen. Glasögonen ville han inte ha, han såg bättre utan sa han. Dom var ju lite stora, när vi gick ut såg vi att det fanns ju glasögon till barn :) Han fick sitta i mitt knä resten av tiden, då gick det bra.

Kolmårdens djurpark

I lördags kom vi äntligen iväg till djurparken, vi har varit på väg hela sommaren.
Bamse var spännande men bara på håll, Vincent ville inte krama honom det var läskigt!
En liten gris skulle man ha hemma, men bara när dom är små o söta :)
Åka bil var jätte kul!
Vi ville såklart åka nya linbanan, o det ville tydligen alla andra oxå samtidigt som oss. Det var ju en spännande o mysig tur men det var kanske inte värt o köa i ca 40 minuter! Men nu har vi i alla fall gjort det :)

Mina stjärnor!

Igår när Vincent var på dagis så lämnade jag Charlie hemma med Robban o åkte iväg till stan o sen ut till Ingelsta, hela 3 timmar fick jag gå o strosa själv i affärerna. Lite nytt blev det, till barnen såklart :)
Vincent fick en ny vinter jacka o en mössa, från Babyland.
Charlie fick en vindoverall från Kappahl o en likadan mössa som Vincent fast en grön. Jag förstår inte varför jag inte hade en sån overall till Vincent när han var liten, så himla smidigt i stället för byxor o jacka när dom är så små.
Vi var ute o provade nya overallen, det gick jätte bra o krypa i den :)

Växtvärk!?

Igår kväll vaknade Vincent o var ledsen o sa att han hade ont i benen o i magen. Det har hänt några gånger innan att han vaknat o sagt att han haft ont i benen, men då har han somnat om efter en liten stund. Men igår var han jätte ledsen o det gick knappt o få kontakt med honom, så han fick komma ner o sitta i soffan. Han somnade till nån minut o sen vaknade han o skrek o så höll det på ett tag. Han fick alvedon o efter ett tag så somnade han så jag kunde gå upp med honom till sängen. Jag antar att det är växtvärk!? Magontet var nog bara gaser :) Jag hoppas att han inte behöver ha ont mer!

Ett dygn senare är lampan färdig monterad...

Nej riktigt så lång tid tog det inte, men lite pyssligt var det :)

Lampa

Jag har lite o göra ikväll!


Tandläkaren och Busfabriken

Idag var jag med Vincent hos tandläkaren. Det var lite läskigt när han inte visste riktigt vad som skulle hända, men efter att tandläkaren hade tittat på tänderna så fick han en kanin så nästa gång tycker han nog inte det är så läskigt o gå dit :)
Efter tandläkaren åkte vi till Busfabriken o träffade Ida och Hugo.
På eftermiddagen kom Johanna och Lamin hit, så det blev bus hela dagen!
Imorgon ska vi åka till Ikea o shoppa lite nödvändiga (o säkert några onödiga) saker, tjohooo!

Lördagsmys

Båda barnen somnade kl 19 idag = extra långt lördagsmys för föräldrarna!
Vi har ätit kantarell smörgåsar (snälla farmor kom hit med kantareller igår), nu ska vi smaska i oss dom här goda jumbokräftorna samtidigt som vi ser Pirates of the Caribbean 4.

Efterbadfrilla


Bubbel

Grabbarna badar i nya bubbelpoolen. Nu ska jag oxå hoppa i, det är 37 grader i vattnet!

Fredagsmys!

Ikväll har vi haft lite fredagsmys, syrran, Pernilla, Johanna o Lamin var här. Vi gjorde egen pizza, tittade på Idol o pratade om viktiga saker som vanligt ;) Vi har lite planer på en weekendresa snart, det vore såå kul!
Det här var den bästa bilden jag fick på busungarna ihop, det är ju inte så att dom står still några längre stunder! Pernilla hade med sig fredagsgodis, snäll som hon är :)

Spårvagn

Idag tog jag o Charlie spårvagnen till stan o sen vidare till dagis för o hämta Vincent. Här är två lyckliga pojkar på spårvagnen på väg hem!

Eftermiddag

Bilden är från igår, Charlie var hur lycklig som helst när han fick köra Vincent :)
Vi precis ätit lite mellanmål o nu kollar grabbarna på film. Jag lyckades hålla Vincent vaken i bilen på vägen hem från dagis, igår somnade han o då blir det en tjurig eftermiddag.
Ikväll ska jag på heminredningsparty hos Robbans syrra, egentid!

Hallå

Vi har flyttat i helgen, så vi har haft lite o göra. Det går ju inte så snabbt o få ordning på allt som man skulle vilja med två små barn hemma. Nu är Vincent på dagis o Charlie sover så nu ska jag fixa lite. Men egentligen skulle jag vilja sova jag med, kanske gör det istället.. :)

RSS 2.0