En varm Måndag

I dag har vi varit i Folkparken med Linda o Oliver. Pojkarna fick bada o dom tyckte att det var jätte kul o plaska i vattnet.



Vincent fick smaka en jordgubbe o det blev jordgubbe överallt, haha!!
Jag tycker lite synd om Vincent i den här värmen, han blir så himla varm. Men han dricker jätte bra med vatten iaf o det är ju bra.
I morgon ska vi fortsätta o njuta av sommaren!

Söndagen - Grattis Julia!

I går spenderade vi dagen i Svärtinge o firade lilla syster Julia som fyller 10 år i dag!


Födelsedags barnet


Goda tårtan


Vincent var varm så han ville bada lite

Lördagen

Robban o jag gick till Bomulls fabriken o åt super god mat. Jag dricker sällan öl annars med en varm dag på en uteservering är det riktigt got med en stor stark!



Sen gick vi vidare till Trädgår`n o träffade några vänner. Det var tur att vi gick dit ganska tidigt o fick tag i ett bord, för senare på kvällen vart det packat med folk.



Mycket trevlig kväll!

Barnfri kväll!

Vincent är hos sin mormor o morfar o hans föräldrar ska ut o äta lite mat o träffa vänner o ha det trevligt!!


Kan själv!

Det är små saker som händer hela tiden o man blir så förvånad o stolt. I går för första gången drack Vincent själv ur vattenflaskan! Han har inte fattat att han måste vinkla den uppåt för att det ska komma vatten, men nu tog han den o drack som om han alltid hade gjort det. Nu vill han hellst dricka själv hela tiden, sötnosen!


I dag blir det fredagsmys...

...på stranden i dag igen såklart!
Jag ska väcka Robban snart så ska vi göra oss i ordning, lill skiten sover oxå nu efter o ha vaknar 5.20 i morse. Jag har gjort kyckling sallad o äggmackor nu på morgonen som vi ska ha med oss, så duktig jag är!

I går när vi kom hem så gick jag o Vincent till stan en sväng, jag skulle lämna tillbaka ett par shorts. Självklart så kom jag hem med två par nya i stället, men dom kostade bara 50 kr styck på rean!



Men det som är så irriterand är att dom rosa är mindre i midjan än dom blå, eller oxå så är det dom blå som är större. I vilket fall så passar dom blå bättre så nu måste jag gå tillbaka o se om jag kan hitta några rosa som passar. Annars var dom jätte bra i modellen, inte så himla korta som jag tycker att alla andra shorts är.

Ha en skön dag i solen!

Herregud!

Hur kan man glömma sitt barn i bilen?

Läs här!

I dag har vi...

...varit i Bodaviken igen. Det är skönt där för det blåser lite så det blir inte så himla kokhett, o så har det inte varit så mycket folk där nu. Det värsta är att det är skit kallt i vattnet o det blir typ aldrig tillräckligt varmt för mig, men så är jag ju liiite badkruka. Vincent tycker det är så spännande o titta på alla barn som springer omkring o leker, han ler sitt största leende o säger heeeeej!
Jag tycker att det är så kul o ta bilder, jag är ingen proffsfotograf direkt men nu har jag en liten kille som gärna ställer upp som modell. Hoppas ni gillar o se bilder på min sötaste!


Härliga dagar

Såå skönt väder, hoppas det håller i sig ett tag nu!
I går var vi i Mårängen o i dag i Bodaviken, Vincent älskar o sitta i gräset o pilla. Robban jobbar natt nu så då har vi dagarna tillsammans hela lilla familjen, i dag var svärmor med så vi hann o sola lite oxå.
I morgon åker vi ut igen :)


Redo för stranden

Knubbiga fötter i sanden

Läser lite skvaller

Glad

Mamma o son

Vincent o bästa farmor

Mina fina grabbar

Fint!

Cheesecake

Nu har jag bakat cheesecake som ska vara i frysen, den smakar lite som glass så himmla god!!
Min syrra Julia som fyller 10 år ska ha fest på fredag o hon ska bjuda sina kompisar på cheesecaken.



Du behöver:

3 ägg
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 gram philadelphiaost
3 dl grädde
10 digestivekex

Gör så här:

Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.


Vispa först äggvitorna till ett fast skum (med rena vispar) använd gärna elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.


Vispa äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.


Blanda i philadelphiaosten. (Kör på lägsta hastigheten på elvispen).


Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast, ungefär som du skulle ha vispat den att äta till en efterrätt, det är inte så jättenoga. Rör därefter ner den vispade grädden i den andra smeten med lägsta hastigheten på elvispen.


Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.

Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en rund form med löstagbar botten.

Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå.


Ställ in i frysen i 5 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering.


Frukost på Ikea

10 kr för frukost på Ikea var ju billigt o bra!
Robban skulle träffa läkaren på förmiddagen så vi åkte lite tidigare o tittade in på Ikea lagom till frukost, självklart fick vi med oss lite små saker hem.
Vi hann tyvärr inte vara ut nåt i det fina vädret i dag, men jag hoppas att det kommer fortsätta nu o att det blir sommar på riktigt.
Vi håller på o planerar semester nu till Skagen i Danmark, längtar!!


Midsommarafton

Midsommar vart riktigt trevligt, vi var barnfria så lite för mycket skålande vart det nog:) Jag var sjukt trött dagen efter, men nu är jag tillbaka!


Midsommar!

I dag åker vi ut till Svärtinge o firar midsommar med familjen o vänner.
Trevlig midsommar alla!!


Spegel spegel på väggen där



Vincent hittade en söt pojke i spegeln som han tyckte var jätte rolig, han fick till o med en puss!

Onsdag

I dag har vi hängt i Wasaparken med Ida o Hugo. Det var himla skönt i solen men inte lika skönt när den försvann, men mysigt ändå. Sen träffade vi Micaela på stan o gick hem till henne en stund innan hon åkte till jobbet. Vincent har fått två tänder där uppe nu oxå, så nu kan han bitas. Vi har knappt märkt nåt på honom när tänderna har spruckit igenom, lite gnälligare kanske men inte mer än så o det är skönt.
Förresten så gick det jätte bra på förskolemötet i går, det verkar jätte bra o alla var så snälla. Jag verkade nog vara världens mest oroliga mamma, men nu är jag lugn!


Världens största chokladkaka eller världens minsta kille!!? :)


Tisdag



Vi tränar lite balans här hemma, det går bättre o bättre. Det roligaste nu är o stå o gå, med hjälp från mamma såklat. Han har kommit på ett sätt o ta sig fram på nu, när han sitter på golvet så skjuter han sig bakåt med händerna. När han går i gåstolen så går han bara bakåt, jag hoppas han kommer gå framåt när han börjar gå! :)
I dag är det ju faktiskt sol ute o vi ska göra lite nödvändigt som o åka o handla. I kväll ska vi på info möte på förskolan, spännande.


Tårta



Ser inte den här tårtan så himla god ut!!?
Chokladbotten med färska jordgubbar o cream cheese frosting, mmmmums!!
Den måste jag o mina recepttestar vänner baka nån dag.

Kläder




Rea fynd från Polarn o Pyret. Chinosen fick han av sin moster.



Billabong t-shirt som hans moster köpte i Turkiet.
(Klicka på bilderna för o se dom större)

Som sagt, nu har han kläder så det räcker ett tag!

Glad


Kolla tänderna kom med på bild!

I kväll har Johanna o Pernilla varit här, jag bjöd på köttfärsås o spagetti o dom på gott. Snälla Pernilla ska hjälpa mig med min bloggdesign, så nu ska jag bara bestämma mig för hur jag vill ha det o det är inte det lättaste.
Robban jobbar natt så nu ska jag krypa ner i en tom säng.

Student o skolavslutning

Det blev ju jätte bra väder i torsdags, men på kusinens skola hade dom räknat med regn så vi fick trängas inne i värmekyrkan o det var inte det lättast o komma in där med vagnen. Sen vart det massor med god mat o tårta.
I går var vi på mina små systrars skolavslutning  i spöregnet o efter blev det tårta, ingen mer tårta på ett tag nu alltså :) Sen åkte vi till stan o dom fick välja en varsin avslutnings pressent, Vincent fick oxå lite nytt.
Vi var på stan en sväng innan studenten i torsdags o var inne på Polarn o Pyret, dom hade rea så det blev lite nytt till Vincent där oxå. Nu har han kläder så det räcker o blir över, jag med för den delen så nu är det köpstopp ett tag. Ni ska få se alla nya kläder sen.
Jag kom på att jag inte har tagit  några bilder dom här dagarna, va tråkigt!


Lite shopping

I går åkte vi ut till Maxi för o handla mat till middagen, medans Micaela o Stina var inne på Ica så gick jag o Vincent o kollade i butikerna. Jag fyndade lite till Vincent o så blev det lite till mig oxå.



Det här linnet tycker jag passar mig perfekt, YES! NO! MABYE! jag som aldrig kan bestämma mig!

I dag bli Vincent 10 månader!!
Vi ska ner på stan  en sväng på förmiddagen o sen blir det student, håller tummarna för att det inte ska regna.

Onsdag

I dag har jag verkligen fått sova, så skönt!
Jag var uppe med Vincent kl 7 sen somna vi igen kl 9, han vaknade kl 10 o då gick Robban upp med honom o jag sov vidare till kl 12.30!! Nu sover Vincent igen, jag är lite sugen på o lägga mig i sängen brevid honom men nu måste jag faktiskt laga lite mat.
I dag var det himla grått o tråkigt ute. I morgon ska vi på student firande o tyvärr ska det inte bli bättre då, tråkigt för alla som springr ut. När jag tog studenten så var det strålande sol o varmt men det var ju 7 år sen nu, hjälp är jag så gammal!!
I kväll ska vi till Micaela o laga lite god mat o ha det trevligt.


Skatteåterbäring på kontot

I dag kom massor tusenlappar in på mitt konto, tack så mycket!
Lite shopping kanske :) Vi måste iaf köpa en ny dator, den vi har nu rasar ihop snart.
Nu måste jag tyvärr städa lite.




Nya sandaler


Nu får det bli sommar snart.

Sand

Vi var i parken o Vincent fick sitta i sanden o gräva, sand överallt!
Jag måste nog vänja mig att det kommer bli lite skitigt snart när han börjar krypa o gå o äta själv, för o inte prata om hur skitig han kommer va när han kommer hem från förskolan där bryr dom sig väl inte.
Lite sand är väl inte så farligt :)


Tant :)

Åhh va trött jag är!
 Jag har haft en gnällig unge här hemma hela eftermiddagen, jag tror det har med tänderna att göra. Jag la honom för natten kl 18 då hade han gnällt nog o han somnade som en stock, jag oxå brevid honom i sängen.
På förmiddagen var vi på BVC, nu väger Vincent 10,3 kg o är 72,5 cm lång.
Efter det så hämtade jag upp Micaela o vi åkte hem hit o lagade mat o till efterrätt blev det rabarber paj, såå gott! Ända sen Vincent föddes så har jag kallat Micaela för tant Micaela, så nu försöker jag lära Vincent vem tant är haha!


Puss tant! :))

Söndag

I dag fick jag lite sovmorgon. Vincent vaknade först kl 5.20 o kl 6 gick vi upp o gjorde välling o sen somnade han om, det är inte varje dag. Jag vaknade kl 8.30 o då låg han o tittade på mig med blöjan full av bajs med lika glad ändå, min lilla skitunge! Så skönt o få sova lite längre på morgonen. Men gå vi upp kl 6 så somnar han oftast efter ca 2 timmar igen o då kan jag få lite gjort om vi ska  i väg eller gå o lägga mig med honom, så jag vet inte vilket som är bäst.
Pappan har bett om sovmorgon i dag eftersom han var med grabbarna i går o drack öl. Jag brukar alltid sätta Vincent i sängen brevid honom på morgonen så han ska vakna, han kan ju inte säga nej till sin söta son men i dag får jag väl låta bli. Vi ska nog gå till Johanna o Ibrahim snart o väcka dom istället, vad alla ska sova länge haha!

I går var vi o hälsade på Sandra o bebisen, som är 20 dagar gammal o ännu inte fått nåt namn stackarn :) Han var så liten o söt. Jag visste nästan inte hur jag skulle hålla honom, så fort man glömmer hur det var.

Vincent kämpar som en tok för o komma fram till datorn, han blir helt lycklig när han får trycka på alla knapparna.

  

Besök o rensning

I dag fick vi besök av Johanna, Martina o lilla Lukas, dom hade med sig kladdkaka med grädde mums.
Vincent är så himla larvig nu blir rädd för allt. Lukas klappade honom på huvudet (kanske lite för hårt) o han blev jätte ledsen, han var väldigt trött oxå så det gorde ju inte saken bättre. Men jag hoppas det går över tills han ska börja på dagis annars kommer det nog bli jätte jobbig o lämna honom, men det kommer det ju bli ändå. 
Men lite lekte dom ändå.



Vi har börjat renas våra förråd i dag, vi har sjukt mycket skit som vi bara har slängt in. Man kan ju undra vart allt kommer i från, mer än hälften är sånt som kan slängas. Vi ska nog stå på loppis o försöka bli av med lite, det kan ju bli en rolig upplevelse.
Vi hittade ett mjukis djur (eller vad det ska föreställa) som Robban gjorde i syslöjden när han var 11 år, det ser ut som en rasta man. Vincent tyckte den var jätte rolig, haha!

n

In my dreams

HÄR vill jag bo!!

Busfabriken

I går var vi på Busfabriken med Linda o Oliver, Viktoria o Engla. Jag hade aldrig varit där innan o så stort det är, ser ju skit kul ut. Men det blev inte så mycket bus för Vincent han satt mest still på rumpan :) Oliver kryper runt som bara den nu, så gulligt. Sen när Vincent blir lite större då ska vi springa omkring där o busa massor han o mamma!



På kvällen var jag o fikade med mina vänner, det var mysigt o hur länge sen som helst som jag var o fikade utan barn.

Varför är det så himla kul med fjärrkontroller, Vincent slänger sig efter dom när han ser dom, o PS3 kontrollen blir han allderles lycklig när han ser men den får han absolut inte röra för pappa.
I dag kom han på hur man "knäpper upp" bjöjan, så nu är det nog dags för UP&GO. Han blåser oxå bubblor med munnen det ser så kul ut.
Nu har vi kommit hem efter en promenad. Vincent sover o vi skulle städa lite men somnade i soffan, så skönt. I dag blir en slö dag o nu ska jag se om jag hinner vila lite till innan lill killen vaknar.

Jag ser dig när du sover

Jag ser dig när du sover
så lätta andetag.
Vill ligga här bredvid dig
när natten blir till dag.

Du ligger tätt intill mig
din hud är mjuk och varm.
Jag känner sådan lycka
att ha dig i min famn.

I morgon när du vaknar
då vill jag se dig le,
förväntansfullt mot världen
och allt vad den kan ge.

Vill skydda dig mot ondska
och finnas där för dig.
Att stötta dig i livet
är ett löfte ifrån mig.

Men forstsätt nu att sova
och ligga brevid mig
För ännu råder natten
och jag vakar över dig.



Regnig tisdag

Det såg bra ut på förmiddagen men så kom regnet, men jag läste att det ska bli bättre nästa vecka om man nu ska tro på det. Men det kan va skönt med en regning dag i bland tycker jag.
I morse väckte vi pappan i huset o gick ut på en promenad, sen gick jag o lill skiten till stan. Jag vände på vagnen i dag så han sitter med ryggen mot mej, jag som har varit så emot o ha den så men han har varit så gnällig i vagnen nu så jag tänkte att jag testar. Han satt helt stilla o sa inte ett ljud under hela tiden vi var på stan o sen somnade han så det var populärt!

Vincent har fått lite nya kläder

Byxorna skulle jag egentligen byta till en mindre stolek eftersom dom var så stora i midjan, konstigt tyckte jag för det är ju hans stolek. Men det finns tydligen en resår i midjan så man kan göra byxorna mindre i midjan, det hade jag missat haha. Nu passar dom perfekt!


Jag hittade en fin solhatt i jeanstyg.

Jag fick ett ryck o bakade en morotskaka nu i kväll. Den vart god, men jag måste nog lämna den på jobbet i morgon så jag inte äter upp hela...

Mårängen

I morse packade vi in oss i bilen o åkte till vårt favorit badställe Mårängen för första gången i år, jag, Robban, Vincent,  Micaela, Stina, Johanna o Ibrahim. För några så blev det årets första dopp, det var tydligen varmt i vattnet men inte tillräckligt varmt för mej, haha. Vincent fick plaska med fötterna i vattnet, men han tyckte att det var sådär.
Vi hade en jätte mysig dag i solen, tack mina vänner!

Lite bilder..


Sol o värme

I helgen har vi varit på loppis där Robbans mamma o mormor stod, Robban fiskade strömming med sin morfar. I går jobbade jag några timmmar.
I dag ska vi ut i solen, Robban har redan brännt sig så nu är det min tur o få lite sol på mig. Får passa på i dag för sen ska det ju tydligen bli regn.


RSS 2.0