Torsdag

Nu har vi varit i Svärtinge i två dagar, Robban jobbar eftermiddag så vi hinner ändå knappt träffa honom dom dagarna. Skönt att vara "hemma" o slippa laga mat o fixa allt för mycket :)



Badat


Vinbär är gott


Glass oxå


Charlie o Vincent jobbade hårt i köket..


Jag fick en glass :)


Charlie




Grattis!



Grattis lillasyster Julia på din 12-årsdag!


Min nya leksak :)



Äntligen har jag köpt en ny kamera, en Sony nex-3k.
Jag är lycklig!


Varmt!

Gott med glass i värmen efter lek o bus i folkparken där vi träffade Linda, Oliver o lillasyster Lovis idag.
Nu är klockan för mycket igen, dags o sova. I morgon är det kalas!

Midsommarafton

Jag har varit så trött hela dagen i dag, det blev sent i går. Jag o Charlie tog en middagslur på 3 tim förut, det har aldrig hänt förut så han var nog oxå trött.
 På dagen var vi på Löfstad slott med farmor o faster Dannis o dansade runt midsommarstången, trevligt men väldigt mycket folk. Farmor köpte lotter till Vincent o han vann en nalle.



Senare åkte vi ut till Evalund för o fira midsommar. Vincent lekte med dom stora killarna hela kvällen, dom tog så bra hand om honom. När jag gick in en gång o skulle kolla vad dom gjorde så hade dom tagit på honom en spindelmannen dräkt, haha! Kl var över 02.00 när vi åkte hem o då hade inte Vincent sovit så länge, i dag sova han till kl 12.30!


Morgonfrilla



Nu har vi lämnat Vincent på dagis i spöregnet. Dom hade planerat o dansa runt midsommarstången ute men det går ju inte i det här vädret tyvärr, men det blir nog nåt firande inne i alla fall. Jag ska snart ge mej i väg till stan o träffa Johanna o Pernilla, Charlie ska få vara hemma med pappa så jag kan shoppa i lugn o ro :)


Tisdag

Tisdagskväll och So You Think You Can Dance!
Barnen sover och jag hoppas att dom fortsätter med det hela natten utan o vakna en enda gång.. Haha det har inte hänt o kommer väl inte hända på väldigt länge :) Charlie är snorig så i går natt ville han inte ligga i sin säng o sova utan på min arm. Sen vaknade Vincent o var ledsen så han fick oxå komma o ligga brevid mej, trångt men mysigt. Robban som kom hem sent fick lägga sig i Vincents säng :) Hoppas dom får sova bättre i natt.
I eftermiddags var vi hos Robbans syrra Linda o hälsade på. Hon hade bakat bullar, både vanliga o pizzabullar, jätte goda! Jag har nog aldrig ätit pizzabullar förut, men nu måste jag ju prova o baka några.



Vincent


Glad Vincent


Arg Vincent


Ledsen Vincent


Bästa Vincent ♥


Söndag

Det regnar, det behövdes väl men i morgon får det bli varmt igen.
Vincent tittar på spöket laban, Charlie o Robban sover, vad ska vi hitta på i dag då? Tänkte åka till busfabriken men där kommer det säkert vara massa folk i dag.. Vi får åka dit en annan dag, Robban är ledig hela veckan så vi har mycket tid. Midsommar nästa fredag då, så fort det har gått o vart är sommaren!?
I veckan har vi varit i Svärtinge ons o tors för små syrrorna hade skolavslutning, jippi sommarlov! :) I fredags åkte vi dit igen o sov över till lördag o var kvar halva dagen i går, så nu räcker det för ett tag (eller inte) :)
I dag åkte Julia på ridläger, till samma ställe som jag o Cathrine var på när vi var i hennes ålder. Tråkigt att det skulle börja med regn. Hon fick en ridhjälm som hon önskat sig i tidig födelsedagspresent innan hon åkte, så hon är nog glad ändå!
Lunch snart då, sen blir det väl o åka o handla lite för det är tomt i kylen.

Charlies nya stövlar



Charlie provar mosters stövlar, i dom stod han stadigt :)

Halv 8 hos Martina



Oj så gott det var!!
Så var det ju en som skulle vinna.. Grattis Ivana!
Vi har redan bestämt att vi ska fortsätta i höst, inte för tävlingens skull utan för att det är trevligt o träffas o äta god mat nån gång i månaden. Men vi får se, vissa är ju mer tävlingsinriktade :)

Grattis oxå till Belle som har en liten bulle i ugnen!! :)


Måndag

Så var det måndag igen. I går stod Robban på loppis med sin mamma o syster o sålde gammalt skit, skönt o bli av med lite. Men det är ju lite speciellt folk som går där, en del tror att dom kan få köpa allt för en tia. Jag skulle aldrig orka med o stå där o tjafsa med folk.
I dag har vi varit ute på en lite promenad på förmiddagen innan det var dags o gå hem o äta lunch. Nu väntar vi på att pappan ska komma hem ifrån jobbet.

Vincent har tagit en paus i lekandet o tittar på Pippi.

Han har blivit långhårig, dags o besöka frisören snart.

Charlie går runt bordet o försöker få tag i den roliga kontrollen :)

I kväll är det dags för Halv 8 hos Martina, finalen då vi ska avslöja poängen. Vilken middag vi ska få!
Förrätt: Grön sparrissoppa med bresaolachips.
Huvudrätt: Helstekt strutsfilé men gratinerat potatis och jordärtskocksmos med pepparsås och en het salsa
Efterrätt: Chokladkaka med kolasurprise och hemmagjord polkaglass.

Det kommer bli en bra måndag det här!

Meze

I kväll har jag varit ute o ätit med jobbet på Meze, det var gott. Lite lyxigt o äta ute på en vardag, det händer ju inte så ofta när man är småbarnsförälder :)

Världens finaste!

 


God kyckling

I kväll har jag testat ett recept som jag har varit sugen på länge, från matplatsen. Det blev såå gott o enkelt o laga, det blev nog en ny favorit.



4 port.
4 kycklingfiléer
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
Sambal oelek o soja så mycket som man vill ha.

Lägg kycklingfiléerna i en form. Blanda allt till såsen och häll över kycklingen. In i ugnen, 175 C, ca 1 1/2 timma. Vänd gärna kycklingen ett par gånger under tiden.

Ät o njut! :)



Soligt

Vilket väder, perfekt sommar väder! Man kan ju önska att det kan vara så här hela sommaren :)


Just nu sitter jag o Vincent i soffan o kollar på barnprogram, Charlie sover efter o ha vaknat kl 6. Robban jobbar hela helgen 7-19, tråkigt men spännande för honom eftersom det är första dagarna på nya jobbet.
Nu lite frukost o senare ut i solen!

Hello!

Dagarna går o jag kommer knappt ihåg vad vi gjort, troligtvis inte så jätte mycket då :) I dag har i alla fall syrran varit här typ hela dagen o vi har lagat god mat, det är ett måste för oss!

Charlie är 8 månader i dag! Det är inte en lugn stund nu, han kryper omkring överallt o ska pilla på allt som han inte får (såklart!) o ställer sig upp mot allt. Han har fått mycket bättre balans nu o kan gå utmed saker han håller sig i, men visst har han rammlat några gånger för han är inte så försiktig av sig. Ibland släpper han o tror att han kan stå själv, o det kan han ju inte än :)
Nu har jag sökt dagisplats till honom, hoppas verkligen att han får plats på samma dagis som Vincent. Så jag ska börja jobba om typ 6 månader, det känns ju som jätte lång tid men det går fort.
Min minsta börjar bli stor!

RSS 2.0