Guacamole



I dag har jag gjort Pernillas guacamole som hon bjöd på förra helgen, såå gott! Min blev nästan lika god, jag får öva lite till :)


Tandkräm är gott!



Vincent har blivit helt galen i tandkrämstuben, men borsta tänderna är inte lika kul.

Nu har jag lämnat lillskiten på dagis o snart ska jag i väg till jobbet.
Ha en bra dag!


Vår på Euro sko

Mitt i snökaoset packar vi upp vår/sommar skor i butiken...


Någon som är sugen!?


Snökaos!

När det är vinter så ska det ju vara snö o nu har vi haft en bra vinter med massor snö, men nu räcker det väl! Lite tråkigt att det kom så mycket snö nu igen, det känns som om den aldrig ska försvinna nu. Men visst är det fint!



Jag var uppe tidigt i dag för o åka med Dolly (katten) till frisören :) Bilen var ju såklart helt insnöad o självklart kom jag inte ut från parkeringen utan fastnade halvägs. Som tur var så kom tre killar som jobbade med nåt på andra sidan gatan o hjälpte mej o putta på bilen, tur att det finns människor som är snälla o hjälper till!

Det får nog bli en tur med pulkan i dag till dagis.


Varm smörgåstårta

I dag blev det varm smörgåstårta till kvällsmat, länge sen jag gjorde det. Jag tror att det var du Sandra som lärde mej det receptet!? Nu måste jag dela med mej som alltid när jag lagar nåt som jag tycker är extra gott!

4 port:
1 pkt Polarbröd (4 halvmånar)
2 pkt bacon
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 purjolök
100 g färska champinjoner
salt & peppa (lite salladskrydda o paprikakrydda hade jag i nu oxå o det blev gott)
körsbärstomater
riven ost


Klipp baconen i små bitar och fräs dem i stekpanna. Tillsätt purjolök och skivade champinjoner och låt dem fräsa med. Tillsätt creme fraiche och grädde och låt puttra en liten stund tills krämen tjocknar. Smaka av med salt & peppar.

Lägg två halvmånar så det blir en rund cirkel på bakplåtspapper o lägg på hälften av röran, lägg sedan på två halvmånar till o resten av röran. Lägg på det sista brödet som lock o skiva tomaterna och lägg överst, strö över riven ost.

In i ugnen 200 C ca 10 min tills osten smält. Servera med en sallad.

Såååå gott!

Äntligen sover Vincent ordentligt på kvällarna igen, när han var sjuk så vaknade han ju o va ledsen hela tiden. Så nu ska vi mysa o kolla på en film! (Bara för det så kommer han väl vakna nu:)

 


Mini Crocs



Jag har tagit hem Crocs till Vincent från jobbet, så himla söta! Han tyckte om dom o sprang omkring här hemma med dom i går. Men jag måste nog ta en större storlek om han ska kunna ha dom i sommar, jag har lite svårt o förstå att han växer o blir större hela tiden :)

I dag mår han bättre, ingen feber. Men han har varit super gnällig hela morgonen, jag gissar på att det fortfarande är tänderna som spökar. Jag undrade för ett tag sen när han skulle få mer tänder, han hade länge bara fyra stycken uppe o två nere men nu verkar alla komma på samma gång!


Sjukstuga

Ännu en dag med feber, min stackars pojke har varit sjuk sen i onsdags nu. Han blev lite bättre i fredags o febern försvann, men på lördagen kom den tillbaka. Han har knappt ätit nåt på hela tiden, han säger bara näe o puttar bort maten med handen. Nu har Robban oxå blivit sjuk, så i morgon får dom vara hemma o ta hand om varandra.

Nu ska jag steka lite plättar som mina sjuka pojkar kan äta i morgon, hoppas att lillpojken vill ha!


VINCENT



I dag har världens bästa VINCENT namnsdag!


Sjuk!

Vincent har feber o jag gissar på att han har fått det utav sista dosen vaccin som han fick i går, jäkla spruta! Han har varit jätte trött o gnällig i dag o han har inte velat äta nåt, inte äns välling när han fick det på dagen. Han somnade tidigt men vaknade till lite senare så vi kunde ge honom panodil o lite välling. Då gick det bättre, han drack en stund sen höll han upp flaskan o sa "mmmm"! Han var väl såklart hungrig sötnosen!
Så i morgon blir det inget dagis, han ska va hemma med sin pappa som ska vabba för första gången.


Istappar



Dom här istapparna hänger på vår balkong, tyckte dom var så fina så jag var tvungen o ta kort på dom.


Badkillen





Vi var på badhuset i dag. Vincent tyckte väl att det var sådär, han stod mest o plaskade. Det blir ju så kallt i vattnet efter ett tag. Nej nu längtar jag tills man kan bada ute i solen!


Bio




Snart är en lång arbetsdag slut o  jag ska gå på bio med tjejerna, Snabba cash ska vi se. Boken var bra så jag hoppas filmen ska va det, även om boken alltid är bättre. Det blir mycket bio nu, måste ju se Avatar snart oxå!


Söndag - Ikea

Vincent har varit hos sin farmor hela dagen o busat, det tycker han är såå mysigt!
Eftersom Robban jobbade så passade jag på o åka till Ikea med Johanna o Pernilla, shopping shopping skulle det bli. Jag fyllde vagnen med mycket fina grejer som jag absolut behöver, eller inte.. När vi kom fram till kassan o jag skulle betala med mitt Ikea handla kort så gick det inte, kortet var spärrat för att vi tydligen har missat en inbetalning! Va!? Det hade vi ingen aning om o vi har inte fått nån påminnelse eller nåt, konstigt. Så det var bara o lämna varorna o åka hem. Men det var nog ödet som sa att jag inte skulle handla så mycket :)

I kväll har vi kollat på andra Johan Falk filmen, tycker dom är riktigt bra faktiskt.
Nu sängen, god natt!


Bajsnatt



Så här kul tyckte Vincent att det var i natt när han fick gå upp o ducha två gånger för att han hade bajsat. Stackars lilla sötnosen, jag hörde hur hans mage bubblade o i slutet kom det bara vatten. Vet inte om han har ätit nåt konstigt eller om det beror på alla hans nya tänder som kommer upp.


Lördag

I dag har jag o Vincent en hemmamysdag, vi ska bara vara hemma o mysa o busa! Nu sover han o jag tänkte laga lite pannkakor.

I går kväll när han badade så halkade han o rammlade rakt fram med huvudet ner i golvet, tusen tankar hann gå igenom mitt huvud innan jag lyfte på honom, jag trodde att blodet skulle spruta. Men han fick bara ett litet rött märke, han blev såklart jätte ledsen men det gick över ganska snabbt.

På dagis säger fröknarna att han är mycket mer självständig nu o springer omkring o leker med dom andra barnen i stället för o klänga på fröknarna hela tiden, det är jätte roligt o höra. En liten klätterapa tycker dom oxå att han är. När jag lämnade honom i går så ropade två tjejer, nu kommer Vincent o så kom dom fram o klappade honom på kinden, så söta o Vincent blev lite blyg :)



Hoppas ni har en lika mysig lördag som vi!


Fredag

Dagarna går...
Jag ville bara säga att vi lever o mår bra :)
Vincent somnade nyss på en sekund efter en dag på dagis o sen massa bus hos Micaela. Nu ska jag snart gå till syrran, det blir pizza o Let`s dance.


Frillan



Det börjar bli lite långt i nacken, kanske dags o klippa lite!?


Stressig förmiddag!

Robban skulle ta bussen till Stockholm kl 12.35 i dag för han ska på kryssning, så jag åkte i väg till Ingelsta för o handla lite innan han åkte. När jag står i kassan o drar kortet så står det medjes ej o när jag går till bankomaten för o kolla så har jag bara 50 kr på kontot. Jag får lite panik eftersom batteriet på min mobil just tagit slut o jag inte kan ringa till Robban. Så jag springer in till Din Sko eftersom jag vet att Johanna jobbar, typiskt nog så var hon var sjuk i dag men jag fick låna telefonen ändå eftersom dom känner igen mej, snällt! När jag ringer till Robban så säger han att han har försökt o ringa till mej jätte länge, eftersom jag har pratat med Micaela (det var därför batteriet tog slut:) sen jag kom in på Ica så har han ju inte kommit fram. Han ville säga att jag inte hade några pengar på kontot o han har glömt inloggningsdosan på jobbet så han kan inte överföra några pengar, paniik! Så jag fick snabbt åka hem så Robban kunde åka dit o betala varorna som stod o väntade, självklart blev det krångel när han kom dit för hon som stod där förut hade gått iväg, bla bla bla... Han kom hem 12.25 så jag fick snabbt slänga på Vincent kläder så vi kunde skjutsa honom till bussen i sista sekunden!
Nu hittar jag inte min laddare till mobilen heller den är nog på jobbet, jobbigt!

 Vincent sover o jag har städat o bakat muffins i rekordfart för snart kommer Ida o Hugo hit.
Nu kan jag äntligen sitta ner o pusta ut!


Söndag

Jag hade en jätte trevlig kväll i går här hemma med Johanna o Evelina o deras bebismagar. 2010 kommer bli ett babyboom år, det är många jag vet som kommer få bebisar, kul!

I dag har jag jobbat några timmar, sen har jag tvättat o Vincent var så duktig o hjälpte till. Vi har busat massor, han har sån energi på kvällarna o springer omkring som en galning. Han har hällt ut mjöl på golvet två gånger, det tyckte han var jätte kul, nu måste vi verkligen sätta spärrar på dom skåpen!
 Jag upptäcker nya tänder i munnen på honom hela tiden, dom ploppar upp lite överallt.

Nu sover Vincent o Robban jobbar. Det blir jag, dippen o tvn i kväll! :)


Snart får jag gå hem!

Snart stänger vi butiken o jag får gå hem!
I dag har jag packat upp lite vår skor. Vi är lite trötta på alla stövlar som vi sett ett tag nu så det är kul när det kommer lite nytt, men lite tidigt är det ju.
I kväll ska jag kolla på Let`s dance o till det blir det grönsaker o dipp, har blivit beroende :)

Hoppas ni får en mysig fredags kväll!


Thaigryta med Kyckling

Men guuud så gott det här blev då!!



En för full tallrik som vanligt glupsk som jag är, o mycket sås det gillar jag :)

Jag hittade receptet på Matplatsen, det blev så gott ni måste prova!


4 port:
3 kycklingfiléer, skurna i tunna små skivor
1 röd paprika
1 gul lök
1 purjolök
smör att steka i
(broccoli om man vill ha en lite matigare gryta)
1 burk kokosmjölk
2 dl vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
en skvätt soja (mest för färg)
salt & peppar
1/2 lime (saften)
2 msk mango chutney
2 tsk sambal oelek


Stek kyckling och purjolök i smör. Tillsätt lök skuren i båtar och paprikan skuren i små bitar och låt fräsa med en stund. Häll på kokosmjölken och grädden och lös upp buljongtärningen i grytan. Tillsätt tomatpuré, limesaft, soja, mangochutney, sambal oelek och pressade vitlöksklyftor. (Lägg även i broccoli nu om ni vill ha det i) Låt puttra tills kycklingen är genomkokt och smaka sen av med salt & peppar.


Skitgrisen



Vincent har precis ätit en stor portion med spaghetti o köttfärssås, han ska ju hellst äta med händerna oxå i stället för skeden. Kladdigt o mysigt!

Snart ska vi iväg med syrran o handla lite mat. Jag har gjort en lista på vad jag ska laga o handla, mycket duktigt.


Sex and the city 2

Jag längtar!!


Hej då granen

I dag åkte julgranen ut. Är det i dag man brukar kasta ut den eller vad är det egentligen för dag i dag, trettondagsafton!? Vi var iaf så trötta på granen, det är ju egentligen bara mysigt när man klär den o dagarna kring jul.

Så härligt det ser ut ute i dag men så kallt, i morse var det - 15 grader så vi håller oss nog inne. Vincents faster D ska komma förbi innan hon åker hem till Stockholm o senare kommer Micaela.

Nu har Vincent somnat o jag ska fixa lite här hemma, det finns alltid nåt som behövs göras medans han sover. 


Köttfärssås o Kokostoppar

I dag lagade jag köttfärssås med spaghetti till kvällsmat, det tröttnar jag aldrig på. Vi hade en bit parmesanost kvar i kylen sen nyår som jag rev o hade på. Det är inte varje dag vi har det i kylen, synd att det är så dyrt för det är sjukt gott!



Sen blev jag sugen på o baka kokostoppar när jag såg att vi hade en påse kokos hemma. Nu har jag precis doppat dom i smält choklad, mmmm!



Lite måndags gott!


Söndag



Vincent har blivit helt galen i sin hund, han har sprungit runt o runt med den här hemma i dag o han blir jätte arg om den fastnar i nåt.

På eftermiddagen var vi hos Robbans syrra Linda o hälsade på, Vincent tyckte att det var jätte kul o leka med sina tre kusiner. Han busade o skrattade så mycket så han blev helt slut, min lilla prins!

Nu blev det sent igen, i morgon är det jobb o dagis som gäller.
God natt!


Bus

Vart är Vincent?



Tittut!


Lördag

God morgon!
Lördag? Ja det är visst det, men det skulle lika gärna kunna vara måndag känns det som. Snart ska jag till jobbet o i kväll ska jag äntligen se New Moon på bio.



Ha en bra dag!


1 Januari 2010

Första dagen på nya året blev en slödag. Vincent vaknade 9.20, då tvingade jag upp Robban o jag låg kvar i sängen ända tills kl 11.30, vilken lyx!
Vi firade nyårsafton i går här hemma med lite vänner o god mat. Vincent somnade tidigt eftersom han hade vägrat o sova på dagen o sov faktiskt bra hela kvällen trotts en lite hörge ljudnivå hemma än vanligt, men efter 12 slaget så vaknade han några gången o tyckte att det var dags för alla att gå hem...

Här kommer lite bilder!







I dag åkte familjen till farmor o farfar i Thailand, jag är bara liiite avundssjuk!

Nu kurrar magen, det blir sen middag i dag. Sen blir det dipp o grönsaker som blev över från i går, tur för mej att ingen ville ha :)


RSS 2.0