Onsdag

I dag på morgonen åkte vi till Sandra o Leonel o hälsade på, Vincent var inte på sitt bästa humör o han blev jätte arg när han inte fick krypa upp i deras trappa. När vi åkte hem var han super trött o somnade i bilen direkt, efter att han sovit middag hemma så gick vi till Micaela o bakade muffins med glasyr. Vincent fick tag i en smörkniv, lite glasyr på den o in i munnen så hade han fått i sig sin första sötsak o det var gott!


Bus


Här hittade jag Vincent i morse, ajabaja!


Tisdag

I dag har vi hunnit med Ikea en sväng nu på förmiddagen o vi lyckades faktiskt  bara handla det vi skulle, en stekpanna o en lampa till köket. Nu vet vi inte riktigt vad vi ska göra resten av dagen, men vi går nog ut en stund till parken sen. I dag känns det att det är höst, riktigt kallt o blåsigt ute.


Jag färgade håret i fredags efter att jag klippt mej, det syns inte på bilden men det är ganska rött. Fick hem den här mysiga polotröjan som jag beställt från H&M, passar perfekt i dag.

Snart måste vi fixa till Vincents hår oxå, Robban tycker att det är lite för långt på sidorna men jag tycker att det är gulligt. Men i dag vet jag inte vad som har hänt!


Äta själv

Nu ett tag har vi låtit Vincent äta själv efter att han vägrade äta när vi skulle mata honom. Det är ju såklart mycket roligare o få hålla skeden själv o äta. Det har faktiskt gått bra o han får in en del mat i munnen o resten hamnar i knät o på golvet :)  Jag har kommit över min skräck för kladd lite nu eller jag har blivit tvungen till det! Han har bara ätit den maten vi äter o det har gått jätte bra, inga mer barnmatsburkar här inte. 
När han får in en sked med mat i munnen så säger jag bravo o klappar händerna o då lägger han ner skeden o klappar händerna han oxå, sötons!




Duktig kille!


Hjälp!

Jag sitter o funderar på vad vi ska hitta på i veckan o kommer på att på torsdag ska vi till förskolan för första inskolningsdagen!
Är vi redan där!? Spännande o lite läskigt på samma gång!


Fredag

Vincent hade fortfarande feber när han vaknade i går så vi fick ställa in våra planer, vi skulle åkt o hälsat på Sandra o Leonel men ville ju inte smitta lillkillen. Han fick en panodil o sen sov han i nästan tre timmar, när han vaknade så var han inte så varm så vi bestämmde oss för o åka o hälsa på min farmor o farfar. Senare på eftermiddagen blev han jätte varm igen så han fick en panodil innan han somnade för natten. I morse var han feberfri, skönt.

Jag har varit o klipp mej i dag, det var på tiden så himla skönt! När jag kom hem så gick Robban i väg för o bli fin i håret han oxå. Vincent hade bara sovit 15 min så nu har jag kämpat ett tag med o få honom o somna om men han ville absolut inte sova fast ögonen höll på o falla ihop. Han kröp omkring på golvet o öppnade o stängde skjutdörrarna till sovrummet som är så kul o tillslut så klämde han sig o vart jätte ledsen, när han lugnade ner sig så somnade han tillslut.

I kväll kommer Johanna o syrran hit o kollar på Idol med mej, det börjar bli en liten tradition nu :) Jag ska göra kyckling sallad igen, vi får passa på då våra män inte tycker sallad är mat, haha!

I dag kom fotoboken, den blev jätte fin!



Trevlig helg!


Världens finaste!


Feber igen

Vincent sov bara 40 min förut o när han vaknade så var han ganska varm, termometern visade 38,6. Nu efter lite mat o panodil sover han igen. Jag ska passa på o duscha o tvätta håret som jag inte har gjort sen i fredags (tvättat håret alltså, duschat har jag gjort sen dess:) känns som ett smörpaket på huvudet!
Vi hade tänkt o åka ut till Svärtinge på eftermiddagen, men nu får vi nog vara hemma o vila i stället.


Tisdag

Nu sover en trött kille.
I dag har lilla syster/moster Emilia varit här, hon har varit sjuk o lite för hängig för o gå till skolan. Vincent blev superglad när hon kom i morse o skrattade så han höll på o dö (som farmor o faster brukar säga:) Vi var på BVC för 1-års kontroll på förmiddagen, allt var bra o han fick en vaccin spruta. Nu väger han 10,8 kg o är 76 cm lång, han hade växt mycket på längden sen sist men jag hoppas inte han växer så fort nu så han växer ur vinter overallen innan han hunnit använda den!

Nu börjar Idol det får jag inte missa!


Badhuset



Vincent tyckte att det var kul o plaska i vattnet!
När vi kom hem så somnade han på typ en minut efter att jag lagt ner honom i sängen, nu har han sovit i över två timmar. Jag har hunnit plocka lite o ätit, men nu måste han vakna snart för vi ska i väg med syrran o handla.

Tack för i dag familjen annorlunda!! :)


Helgen

Vi åkte aldrig till Ikea i fredags vi kom på att vi alltid gör av med onödiga pengar där, väldigt klokt av oss. Vi åkte i stället till Aborreberg o gick en mysig promenad. Sen på kvällen så bjöd jag o Johanna hem oss till syrran på kyckling sallad o Idol, senare blev det Dirty dancing o för mycket dipp.
På lördagen var vi o hälsade på Vincents farmor, där fick vi alltid lika god köttfärsås. På kvällen kollade vi på Twilight, den var jätte bra!
I går tog vi en promenad till Folkparken, tillsammans med alla andra barnfamiljer i Norrköping typ. Vi hade tänkt o cykla men jag har fått punktering på mitt däck, vi provade o pumpa det men det blev lika platt igen, typiskt!
Ja det är vad vi har gjort i helgen i fall ni undrar :)

I dag vaknade Vincent 6.20, kul! Snart ska vi äta frukost o sen ska vi till badhuset, första gången för Vincent sen babysimmet.




God morgon!


Just nu


Sötnosen sover

Jag går omkring i mina nya favoriter, sammets leggings! Jag var lite skeptisk först, men nu när jag har vant mig så tycker jag att dom är skitsnygga o dom är hilma sköna oxå.

I dag hoppas jag på att vi ska åka till Ikea, för nu har jag varit hemma några dagar o börjar faktiskt bli lite uttråkad.

Grattis till min moster Anne-Gro i Norge som fyller år i dag!


Ut i svampskogen

I går på förmiddagen så träffade vi Micaela o Stina för lite mysig fika, efter det så gick vi hem o vilade en stund för Vincent var så trött. Sen åkte jag, Vincent, Robban o Henka ut till Svärtinge, vi lämnade Vincent hos sin mormor o morfar o sen fortsatte vi till skogen för o plocka svamp. Vi hittade en del svamp faktiskt men mest blåbär o stora spindlar, fyy va stora dom är o dom sätter upp sina nät överallt!
Jag är ingen skogsmänniska!
Till middag blev det varma mackor med svampstuvning o svampsoppa, det var gott!


Trattkantareller

Läskig spindel

Jag fick använda mina nya gummistävlar

Söt liten flugsvamp (som vi inte plockade:)

Vincent blev glad när han fick blåbär, gott!

Ganska mycket svamp

I morse vaknade Vincnet kl 6 o sen dess han han varit ledsen till o från, han mår nog inte riktigt bra. Förkylningen verkar aldrig släppa o tänder är påväg men nu sover han iaf. Det blir en lugn dag, men vi ska försöka ta oss i väg o handla liten sen.

 


Män som hatar kvinnor

Nu har vi äntligen sett Män som hatar kvinnor som jag velat se så länge, jag har läst alla tre böckerna o tycker dom är jätte bra. Jag tyckte filmen började lite segt men blev bättre mot slutet, självklart så är det mycket i boken som inte finns med i filmen.

I dag har vi varit i skogen... men nu är klockan för mycket så jag skriver mer i morgon.
God natt.


Älsklingsunge!



I morse när jag höll på o fixa frukost så sa jag till Vincent "ta ett kex i skåpet sålänge" o han kröp fram till skåpet där kexen finns o hämtade ett!
Hur häftigt är det inte då när man märker att han verkligen förstår vad man säger!? Han börjar bli stor nu!
I dag släppte han soffkanten o gick mot mej själv o sen tillbaka till soffan för fösta gången, han kan om han vill han är bara lite feg min lilla skitunge!


Tidig morgon

Bara för att jag sa att Vincent sover längre på morgonen nu så har han såklart börjat o vakna tidigare igen, i morse 6.30. Han har oxå vaknat på kvällarna några gånger o varit jätte ledsen o haft svårt o somna om, det är väl en sån där period igen som går över snart hoppas jag.



I går fick jag äntligen ordning lite på Vincents rum o flyttade in alla leksaker dit. Skönt o få bort dom från vardagsrummet där dom varit hela tiden, det känns som ett nytt rum nu. Mattan måste dock bort säger Robban, det var sista gången han damsög den i går sa han :) Jag visste ju att det inte var så smart att köpa en svart matta eftersom katterna lägger sej där o lämnar efter sej massa hår, men den var ju så fin! Vart kan man köpa en fin matta till barnrummet då!?

Nu ska vi snart äta frukost.


Äntligen klar!

Nu är jag klar med fotoboken som jag har suttit med hur länge som hellts känns det, kan ju aldrig bestämma mej! Fotoboken får man gratis HÄR, men bara tills i morgon.

Ny vecka igen då, får se vad vi ska hitta på. Öf nån dag iaf eller?! Nu sover Vincent o Robban somnade visst oxå, inte ovanligt :) Grannen över håller på o bankar som bara den det känns nästan som hela taket ska rasa in, hoppas han slutar snart så dom inte vaknar.


Fredag

Nu sover lillskiten middag på sin vanliga tid, skönt. I går blev ännu en dag utan sömn, eller ja han sov en halvtimme på förmiddagen men det räknas nästan inte. Vi var hos Ida o Hugo i går, vi gick ut på en liten promenad så grabbarna skulle få sova lite, Hugo somnade nästan direkt men inte Vincent. Så han var jätte trött o somnade kl 18 i går oxå o vaknade kl 7 i morse, men nu hoppas jag det ska bli som vanligt igen.

Senare ska vi träffa Johanna på Ingelsta shopping när hon slutat jobba o sen blir det lite fredagsmys, måste ju se Idol o Kändisdjungeln tv beroende som jag är :)


Tillbakablick

Jag håller på o tittar igenom alla bilder på Vincent för jag ska göra en fotobok, det är många bilder så det blir inte lätt o välja ut några. Det är kul o titta tillbaka för man glömmer så fort.
Hittade en rolig video på Vincent när han äter gröt, här är han ca 4 månader så det är precis när han hade börjat o äta.
Sikta o hugg, haha!!



Kolla in frillan då, det får nog bli ett eget inlägg sen om alla snygga frisyrer han har haft!


Onsdag

Det är sååå skönt att Vincent sover längre på morgonen nu, i morse vaknade han 8.40! Efter frukost o lite lek så mötte vi Linda o Oliver på öppna förskolan som i dag var öppet :) Så skönt o bara sitta o ta det lungt medans grabbarna leker på ett ställe där (nästan) inget är "nej inte röra". Vincent är så söt, han sitter mest o kollar nyfiket på när dom större barnen leker.
I dag har Vincent tagit rekord i antal vakna timmar, han har inte sovit nåt på hela dagen! Jag trodde att han skulle somna när vi gick i från öf men det ville han inte o när vi kom hem så blev han hur pigg som hellst o kröp omkring som bara den, kl 18 somnade han som en stock efter vällingen.

Robban är i väg o leker Rock band med grabbarna o syrran är här o ska kolla på Idol med mej. Vi sitter här i soffan o snorar båda två!


Tisdag

Vincent sov hela natten utan att vakna, febern var borta i dag men han är fortfarande lite snorig o det börjar jag med bli känner jag.
Kl 07.36 i morse fick jag ett mess från min morgonpigga vän Micaela som undrade om vi ville ta en morgon promenad. Jag låg fortfarande kvar i sängen o Vincent hade inte vaknat, så skönt att han oftast inte vaknar innan kl 8 på morgonen nu sen han flyttade in till sitt rum. Vi gick upp o åt frukost o sen mötte vi Micaela o gick promenad runt strömmen o fikade på Bagarstugan (tror jag det heter), scones o varm choklad! Vincent ville självklart inte sitta i vagnen hela vägen han ville klappa änderna som nästan högg honom i fingret, tur att tant Micaela räddade honom i sista sekunden! :)



Gott!

Tack min vän för en mysig förmiddag ♥

Nu lägger Robban Vincent o sen ska vi kolla på Idol.


Lilla sjuklingen



När vi tog tempern på eftermiddagen så hade han 38,4 så han fick en panodil o lite pannkakor (favvo maten) i soffan framför teletubbies, precis som det ska vara när man är sjuk.
Han var inte lika varm när han somnade men han har vaknat några gånger i kväll, men nu sover han o jag hoppas han fortsätter med det hela natten både för hans o min skull.

God natt!


Snorig son

Efter en låång sovmorgon i går så åkte vi o hämtade lillskiten hos farmor, åhh så vi hade saknat honom!! Det kändes jätte konstigt när vi kom hem på lördags kvällen o han inte låg i sin säng o sov, men skönt med lite egentid. Han var jätte trött på kvällen så han somnade redan kl 18.30. Efter någon timme så vaknade han o va jätte ledsen o det gick knappt o trösta honom, tillslut somnade han om men vaknade efter en stund igen jätte snorig. Han var uppe en liten stund för han var så ledsen o ville inte sova, somnade igen o vaknade o så höll vi på tills kl 4 då både han o jag somnade. Nu sover han äntligen igen o jag ska oxå passa på o vila.


Lördag

Vincent ska va med sin farmor i kväll o jag o Robban ska gå ut o äta o gå på bio, lyx!!

Trevlig helg!


Öf stängt!

Kl 10 skulle vi möta Linda o Oliver på öppna förskolan, men innan vi hunnit fram så ringde Linda som redan var där o sa att det var stängt i dag!! Just i dag när vi för en gångs skull hade tagit oss dit, irriterande!! Så vi gick hem till oss en stund så grabbarna fick leka lite sen till stan o lunch. Vi får försöka gå till öf snart igen.


Alltid samma leksak

Jag hittade en jätte fin skinnjacka på barnavdelningen på Lindex till mej som jag ska kolla på igen senare när jag ska med syrran o handla, tur att man fortfarande kan handla på barnavdelningen det blir ju lite billigare då! :)


Torsdag

I dag har Vincent o jag träffat Sandra o Leonel på stan, vi tog en fika o gick lite i affärer. Jag hittade ett par ute byxor till Vincent så nu har han nog allt han behöver till dagis.
Det är lite roligt att jag o Sandra har fått barn nästan samtidigt, vi har ju ändå kännt varandra sen vi var 6 år.


Sandra o Leonel

Vincent var så trött men vägrade ligga ner i vagnen, helt plötsligt så somnar han sittandes/hängandes såhär. Lilla sötnosen!

Sen gick jag förbi jobbet o hämtade två par skor till Vincent som jag lagt undan, hur söta som hellst!


Nu måste jag städa lite innan jag lägger mig, det ser ut som kriget här hemma varje kväll.
I morgon går vi till öppna förskolan med Linda o Oliver, jag har kommit på att jag måste vänja Vincent vid massa barn nu innan dagis :)


Redo för regn


Vincent i sina nya regnbyxor!

Vincent: Mamma jag orkar inte posera mer nu!
Mamma: Jo bara ett till... 


Cykeltur



Jag o Vincent tog en premiär cykeltur till Micaela i dag. Han tyckte nog det var kul, han skrattade lite för sig själv där bak i bland :)


Lååång dag på Ikea

Vi var nog inte hemma förrens ca 20.30, Johanna o Camilla studerade noggrant hela Ikeas sortiment :) Vincent var skittrött eftersom han bara sovit ca 20 minuter på hela dagen. Det här kommer låta så typiskt mammigt men jag blir så irriterad att en del butiker måste spela såå hög musik, inte barnvänligt!! :)

Det blev lite shopping på Ikea


BARNSLIG PARK MattaLYKTA Bordslampa
En söt matta o en mysig lampa till Vincents rum.

Nu är det dags o sova!


1 september

1 månad kvar tills Vincent ska skolas in på dagis!!

I dag vaknade han kl 9.20 i sin säng i sitt rum, så sent han han aldrig vaknat!! Kanske var det för att han sov i eget rum o inte blev störd av oss, men jag räknar inte med att han kommer vakna så sent igen det var nog bara en tillfällighet men man kan ju hoppas :)

Snart åker vi till Ikea.


RSS 2.0