Så nyfiken!

I dag har jag varit hos barnmorskan, allt såg bra ut o bebis ligger med huvudet åt rätt håll men det är inte fixerat. Hon gjorde ultraljud för o vara säker på att det var huvudet som låg nedåt o inte rumpan, hon sa att jag inte behövde vara orolig att hon skulle se könet eftersom maskinen var så liten så hon i princip bara kunde se huvudet o rumpan. Jag som hoppades på att hon skulle se det o att jag skulle få veta!
Jag är sååå nyfiken nu, är det en liten lillebror eller lillasyster där inne!?


Vilken vecka är jag i nu då?

Barnmorskan sa på inskrivningen att med andra barnet så brukar dom flesta inte ha så bra koll på vilken vecka dom är i, eller hur tänkte jag o nu sitter jag här o undrar vilken vecka jag är i! Jag är i vecka 35 (34+1) o det är 40 dagar kvar till beräknad förlossning, det är ju inte alls lång tid! Det märks att det börjar bli trångt i magen för i bland får magen väldigt konstig form o jag får många sparkar av små fötter eller händer :)
Jag mår bra, förutom att jag har lite problem med ischias tror jag... Jag har läst att ischias ska börja i ryggslutet o stråla ner i benet men jag har bara ont på en punkt i ena skinkan, hmm? Det kommer bara när jag jobbar o står o går mycket, när jag är hemma o tar det lungt som i dag så känner jag inget. Hoppas det går över för jag har planerat o jobba 4 veckor till.


Robbans myshörna



Robban har gjort en myshörna ute på altanen o han är riktigt stolt kan jag säga :) Ja lite händig är han allt min man! Där sitter han just nu o njuter av en öl o det förtjänar han för han har fått mycket gjort i dag, medans jag mest ligger i soffan o är tjock :) 
Snart blir det lite kvällsmat o film, Eclipse!


I dag har Vincent varit duktig...


Han har hjälpt pappa o klippa gräset


o dammsugit i köket.


Fredag

I dag lämnade vi över nycklarna till dom som köpt vår lägenhet, skönt att det är klart. I helgen ska vi verkligen ta tag i o rensa o fixa här i huset så det blir klart så vi kan slappna av nån gång. En vecka har vi bott här nu o alla verkar trivas, Vincent tycker det är skönt o kunna springa ut o in som ha vill o katterna likaså. Varje gång vi öppnar dörren så ska dom ut, men dom går inte så långt än. Jag tycker nästan det skönaste är o kunna parkera precis utanför dörren o slippa leta parkering o släpa upp o ner i trapporna med allt :) Ja när allt blir klart så blir det nog jätte bra! Visst kliar det lite i fingrarna på mej, det är mycket jag skulle vilja göra. Tex. måla om, men orkar varken lägga ner energi eller pengar på det eftersom vi bara hyr. Jag får helt enkelt blunda för dom fula tapeterna :)



Har inte så mycket blider o bjuda på just nu, men här är en på min sovande sötunge i sin nya pyjamas. Det är lite kyligt här på natten o morgonen så jag måste nog oxå skaffa en :)


Liten uppdatering...

Nu bor vi i hus! Men vi har mycket kvar o göra, kartonger o grejer överallt. Vi får ta lite i taget för vi hinner o orkar inte när vi samtidigt jobbar o har en liten son som kräver mycket uppmärksamhet. Bara det är klart när nr.2 kommer!
Just nu har vi varken bredband eller tv, det ska kopplas in i veckan hoppas jag.


Vi börjar dagen med Pippi



Det första jag hör när jag vaknar på morgonen är, Pippi mamma upp Pippi!!


Packar!

Om det är jobbigt o packa när man ska åka på semester så ska vi ju inte prata om o flyttpacka! Varför har vi så mycket grejer, använder vi allt!? Jag undrar hur vi ska hinna med allt tills vi tänkt oss, men som tur var så har vi lite mer än en vecka på oss innan vi måste lämna lägenheten.
Robban har kört lite grejer till huset o jag har packat tre lådor från köket i kväll, men nu säger bebisen i magen att jag måste ta en paus så jag tog fram lite cheesecake ur frysen som blev kvar från Vincents kalas :)
Vincent sover sen ca kl 18 i dag, han var så trött eftersom moster Julia var här i dag o då hade han inte tid o sova. Han har inte varit helt bra i dag heller, han hade feber i går o i natt men det verkar som det håller på o gå över. Men det var ju väntat att han skulle bli sjuk nu när han börjat dagis igen.

Nej nu ska jag äta min cheesecake o kolla på SATC! 


Snart flyttar vi!

I morgon får vi nycklarna till vårt nya hem, ett hus! Vi har inte köpt utan ska hyra, en villa med mysig liten trädgård i Lindö. Det känns så skönt nu när jag ska vara hemma med två barn, skönt o bara kunna släppa ut Vincent på baksidan han som älskar o vara ute. Vi vill fortfarande ha ett eget hus så det här kommer vara tillfälligt tills vi hittar nåt, men det finns ju stor risk att vi inte kommer villja flytta där i från...
Vi kommer börja flytta lite grejer redan i morgon o i slutet av veckan är det tänkt att vi ska bo där.
Så vi kommer ha lite o göra nu ett tag!


God morgon

Jag o Vincent gick upp för en liten stund sen, jag hoppades att han skulle sova lite längre i dag men nu passar jag på o vila lite i soffan medans han tittar på Pippi. Robban gick upp kl 5.30 för o gå till jobbet så jag ska inte klaga.
I går hade vi kalas nr.2 här hemma, Vincent tackar igen för alla fina presenter!
I dag ska Vincent vara med faster D o Ozzy medans vi jobbar.



Faster D fick en puss av Vincent i onsdags o det är inte alla som får det nu för tiden, lycklig faster :)


Kvällsmat



Jag fick lite kantareller av farmor som hon o farfar hade plockat, så det blev kantarell mackor med ost i ugnen till kvällsmat. Så gott!
Tack farmor!


Boots



Jag är lite kär :)


Kalas

På eftermiddagen var det lite kalas här hemma för 2-åringen, farmor, alla fastrar o kusiner var här. Vincent tackar för alla fina presenter!
Han somnade nu, helt slut var han så han kommer nog vara trött i morgon när vi ska till dagis tidigt.
På fredag blir det mer kalas med resten som vill fira honom, vilken tur han har :)


Tågbanan som han fick var superkul!


Nya eltandborsten var toppen, han ville inte sluta borsta!


2 år!



I dag är det ingen vanlig dag, i dag är det Vincents födelsedag!
Grattis vår älskade pojke!


Bakat



Jag har slängt ihop två pajer nu i kväll, en med äpple o en med rabarber. För i morgon är det en lite kille som fyller år!


kl 10

Det har blivit lite ändrade sovrutiner under sommaren, blir väl så när man är ledig o inte har några tider o passa. Vincent har somnat senare på kvällen o vaknat senare på morgonen, kl 10 gick vi upp i dag men jag klagar inte :) I dag får jag försöka hålla honom vaken hela dagen så han kan somna lite tidigare i kväll, för i morgon ska han vara på dagis kl 9.
Dagens uppgift är o hitta ett par gummistövlar till Vincent som han kan ha på dagis, för det blir nog regn i veckan.


Älskade unge!


♥♥♥

Nu ska jag snart krypa ner i sängen brevid min älskade unge! När Robban jobbar natt så brukar jag alltid bära över Vincent till vår säng om han inte redan somnat där som i dag, mycket mysigare så :)
God natt!


Lördag



Jag o Jullan sitter här som två datanördar med varsin dator, det går fort när hon skriver kan jag lova.
Jag o Vincent åkte hit i går när Robban skulle på konsert i Linköping.
I kväll börjar Robban jobba o på måndag börjar jag o Vincent ska gå till dagis för första gången på 6 veckor, allt blir som vanligt igen en liten tid iaf.


Sängjakt

I dag tog vi en tur till IKEA o tydligen alla andra oxå! Var så sugen på köttbullar men vem orkar stå i så lång kö, så det blev korv med bröd o pizza i stället.
Nu är det dags för Vincent o få en ny säng när han blir 2 år o ska bli storebror, men jag förstår inte hur vi ska få honom o ligga kvar :)


LEKSVIK Utdragbar sängstomme med ribbotten  Min. längd: 138 cm Max. längd: 208 cm Bredd: 90 cm Madrasslängd: 200 cm Madrassbredd: 80 cm
Den här sängen tycker jag verkar mysig, den är lite bredare än dom andra o det är ju bra att den är utdragbar. Men jag gillar inte färgen, måla den vit kanske!?

KRITTER Sängstomme med ribbotten vit Längd: 165 cm Bredd: 75 cm Höjd: 67 cm Madrasslängd: 160 cm Madrassbredd: 70 cm
Annars kanske det blir den här...
Beslutsångest som vanligt!

(Vincent önskar sig pengar till sin nya säng i födelsedagspresent:)


Måndagsmys



I dag har det varit en lång, seg o regnig dag. Vi har inte gjort mycket mer än o varit o handlat o kollat på film, Pippi såklart. Robban har rensat lite i ett förråd, det behövs eftersom vi ska flytta snart. Jag hittade mycket gott när vi var o handlade förut, konstigt jag brukar inte vara så gott sugen får skylla på graviditeten :) Så nu blir det måndagsmys med film!


Diskmedel



Jag är väldigt nöjd över min nya diskmedelsflaska som jag köpte på Ullared! Nu är det lite roligare o diska:)


Hemma

Det blev lite ändring i planen, i stället för Båstad så åkte vi direkt till Helsingborg o tog färjan över till Helsingör där vi bodde på en camping precis vid havet. På torsdagen tog vi tåget till Köpenhamn o strosade runt, tyvärr började det regna på eftermiddagen så vi åkte tillbaka till campingen. När vi vaknade på fredagen så regnade det, tråkigt för vi hade tänkt o åka till Helsingborg där dom hade festival. Men i stället så packade vi ihop o åkte till Ullared o där var det sjukt mycket folk så vi gick igenom ganska snabbt, men lite hann jag få med mej. Robban fick panik där inne, haha han kommer nog aldrig mer följa med dit! Sen åkte vi hem en dag tidigare än vi tänkt oss, men campinglivet funkar ju inte så bra när det spö regnar. Annars var veckan toppen!
I dag har vi bara varit hemma o packat upp o tvättat, tråkigt måste.
En vecka kvar på semestern nu, får se vad vi hittar på har inget planerat än men det är skönt o bara vara ledig.


RSS 2.0