Söndag

I dag har Vincent varit hos sin farmor o busat hela dagen medans jag o Robban har varit duktiga här hemma. Robban har fixat lite lister (sånt tråkigt som aldrig blir av) o städat o jag har målat vitt i den enda rum som inte var vitt, förutom Vincents rum. Vitt vitt vitt ska det va, allt blir så mycket snyggare mot vitt tycker jag.

På kvällen gjorde vi pizza.



En med salami, fetaost, rödlök, tomat o en med köttfärs med taco krydda, paprika, rödlök o jalapenos (som jag tog bort för det är alldeles för starkt).
Så gott det blev, det måste vi göra oftare.


Ritat



När jag hämtade Vincent på dagis i fredags så låg det två teckningar på hans hylla som han hade ritat helt själv, så sött! Första teckningarna o jag gissar att vi kommer få många fler senare :)


Helg!

I dag slutade jag tidigt, nu är jag hemma en sväng o försöker väcka  Robban (inte det lättaste) som har jobbat natt innan jag ska hämta Vincent på dagis. Sen ska vi åka o handla mat, som säkert alla andra i Norrköping oxå ska i dag. Sen är jag ledig hela helgen! I morgon ska vi hitta på nåt kul med Micaela, vad man nu kan hitta på för kul i det här tråkiga slask vädret?! På söndag blir det nog lite jobb här hemma om vi orkar o så massor med mys såklart :)

Trevlig helg på er!


Frukost



Vincent har precis ätit frukost, gacka (macka) o gogu (yoghurt) det var mmm!


Beslutsångest!

Jag har beställt en jack från H&M, jag beställde två färger för att jag inte kunde bestämma mej. Nu när jag har provat dom så kan jag fortfarande inte bestämma mej, båda är fina!



Jag trivs ju bäst i mörkt o skulle den funnits i svart så skulle jag säkert tagit den, tråkig som jag är. Men jag tycker den ljusa är jätte fin så när den kom så hade jag nästan bestämmt mej för den, den gråa såg så tråkig ut men den var mycket finare på. Jag blir galen!

Vilken tycker du är finast?

 


Hej hopp!

Nu har vi en ny sjukdom här hemma, feber. Robban fick hämta Vincent tidigare från dagis i går för han hade fått feber, ja det tar visst aldrig slut. Jag tror inte att jag har sovit många timmar i natt, Vincent låg o vände o vred o gnällde hela tiden, ett tag skulle han ligga på mej så jag knappt kunde andas. I dag verkar han må bättre!


Hunden ska åka rutschkana

I lördags var jag o Vincent i Svärtinge o kollade på melodifestivalen medans Robban var i stockholm på konsert. Nu är hela familjen hemma o spyr, förutom pappa som aldrig blir sjuk. Det måste ha varit Vincent som hade nån bacill kvar i kroppen, men det verkar otroligt eftersom det var en vecka sen ha spydde.

Nu ska jag snart o jobba på min lediga dag.


Ingen blogglust...

Så tråkigt det var här då! Jag har inte haft nån lust o skriva o inte har jag haft nåt speciellt o berätta heller. Nu är vi iaf friska o tillbaka på jobb o dagis, tänk att det ska ta så lång tid o återhämta sig.

I kväll ska jag hem till Johanna, fredagsmys! Tacos blir det o det skulle visst vara klart när jag kommer dit direkt från jobbet, härligt :)


Fettisdag




På förmiddagen mötte vi Micaela på stan för o fika, semlor skulle vi ha såklart! Det är ju lättare sagt än gjort o fika med en liten skitunge som inte vill sitta still, så vi köpte med oss semlor (eller det blev en hel tårta:) o gick hem till Micaela. Gott var det tyckte Vincent, även om han bara åt grädden. Tänk att det alltid bjuds på godsaker när han kommer till tant :)
Tack för i dag kära vän!


Måndag



Vincent är frisk i dag men han fick stanna hemma från dagis så han inte smittar nån annan. Robban är fortfarande dålig så jag är hemma från jobbet för vård av sjuk man i dag :)
Jag tror att både jag o Vincent är såå uttråkade nu när vi har varit inne i nästan tre dagar så snart tar vi nog o går ut en stund. Jag har fått ett paket som jag ska hämta ut, det måste vara min nya mobil som inte fanns i butik när jag skulle köpa den, spännande!


Pizza o glass



Robban lyckades ta sig utanför dörren förut för o köpa vår alla hjärtans dag middag som blir pizza o så glass till efterätt, det är väl bra för magen :) Nu ska vi se en Johan Falk film o ta det lungt.


Alla hjärtans dag



Jag vill önska alla som läser en mysig alla hjärtans dag!!


Spystuga!

Ja det var visst kräksjukan som Vincent hade, han spydde igen natten till fredagen o på fredag morgon sen trodde vi att det var över. Men nej då, natten till lördagen var inte kul... På fredag kväll började Robban må dåligt o fick besöka toaletten några gånger, Vincent vaknade flera gånger under natten o spydde o sen när alla tillslut hade somnat så var det min tur! Hela lördagen låg vi i soffan o orkade knappt röra oss, Vincent mådde bra o underhöll sig ganska bra själv som tur var. I dag mår vi bättre, men jag kan fortfarande inte tänka på mat fast jag är hungrig. Usch det var verligen en hemsk natt o dag, nu skulle det behövas en storstädning här för o få bort alla baciller men vem orkar det...


Grattis!



I dag fyller Vincents faster Daniela år, massor av grattis kramar från oss! Nästa gång vi ses så lovar jag att jag ska baka en blåbärs cheesecake till dej :)
I dag blir Vincent 1 ½ år!


Kräksjukan?

Vincent sov väldigt oroligt i natt o vände o vred på sej hela tiden, kl 5 så vaknade jag av att han spydde! Först så trodde jag att det berodde på att han kanske åt lite för mycket Ikea kex i går i bilen påväg hem, men senare spydde han upp vällingen han fick så nåt annat måste det ju va. Nu mår han bra, han har fått lite smörgås så vi får se om han får behålla det. Jag har tvättat o bytt lakan i sängen nu på förmiddagen, usch det är första gången han spyr så mycket stackaren. Vincent skulle egentligen till tandläkaren kl 10 i dag men den tiden fick vi ju avboka nu. Som tur är så skulle inte Vincent till dagis i dag, han ska va hemma o mysa med pappa hela dagen medans jag ska jobba.


Onsdag

I dag efter jobbet o när jag hade hämtat Vincent på dagis så åkte vi till Ikea med Johanna o Pernilla, Johanna hade tjatat så länge :) Vi tänkte att det kommer inte ta så lång tid men som vanligt på Ikea så tar det ju lite längre tid än man tror, så vi kom hem för inte så länge sen, stannade på Camillas jobb oxå som är på vägen hem. Stackars trötta Vincent somnade i bilen o ganska snabbt i sängen oxå när vi kom hem. Jag var duktig o fick bara med mej en klädvårds rulle o glödlampor hem!

Jag glömde kameran hos Ida o Hugo i går när vi var där o hälsade på, tråkigt o inte kunna visa några kort :(

I morgon ska jag nog köpa en ny mobil, min håller på o dö snart. Jag tror att jag vet vad jag vill ha för nån men har inte riktigt bestämmt mej än, ni får se i morgon om det blir nån!


Tisdag

NEJ nu snöar det igen! Men inte så mycket som tur är, vill inte mer snökaos nu när det äntligen går o ta sig fram o parkera med bilen.

Vincent sover middag nu, lite tidigare än vanligt men det var en jobbig kväll i går. Han hade inte sovit nåt på dagis så han var jätte trött o grinig när vi kom hem o somnade tidigt i soffan, efter en stund så vaknade han o sen tog det ett tag innan han ville somna om...

Kul att så många skrev i går, men jag vet ju att ni är många fler som läser ;)


Vem är du?


Nu är jag nyfiken o undrar vilka ni är som läser min blogg!?


Om DU kunde lämna en kommentar o berätta vem du är så skulle jag bli jätte glad! :)


Söndag

I dag har vi varit ute i Svärtinge hos mormor o morfar o mostrarna o hälsat på. Vi var ute o lekte lite i snön o snöhögarna var nästan lika höga som Vincent.



Vi tog hem en liten rutschkana som dom hade hemma (som jag inte visste om) så nu kan Vincent åka rutschkana hela dagarna om han vill, men det är nog bara roligt i nån vecka till, det brukar ju vara så :)


Äntligen sover han!



I dag tror jag att Vincent har slagit rekord, han somnade först nu kl 23.55! Han ville inte sova tidigare o eftersom jag hade Johanna o Pernilla här o Robban är i väg så ville jag inte krångla med honom, så han fick vara uppe o han har varit så glad hela tiden. Jag vet inte vart han fick sån energi i från, bara 5 minuter innan han somnade så stod han i sitt rum o kastade legobitar o skrattade, busunge!


Fredag



I dag ska Vincent vara hemma med pappa medans jag jobbar, men han kanske längtar lite till dagis för han tog sin bok om dagis o satte sig o läste förut :)

Vincent har vaknat nu några nätter o varit jätte ledsen, arg o helt hysterisk. Det spelar ingen roll vad man gör eller säger, han bara slänger sig på golvet o skiker. Jag tror att det är nattskräck, har läst lite om det o det stämmer på hur han är, han var likadan en period när han var mindre oxå. Det är ju så jobbigt när vi inte kan trösta honom fast han är så ledsen, hoppas det går över snart.


Torsdag



Nu har jag lämnat den här skitungen på dagis. I går när vi skulle gå dit så tog jag vagnen men jag kom bara över gatan tills jag insåg att det aldrig skulle gå, vad tänkte jag med!? Bilen stod som tur var inte så långt i från så jag kämpade mej fram till den o slängde in vagnen o Vincent o körde den lilla biten till dagis, annars hade vi nog aldrig kommit fram. Herregud vilket väder det var i går, nu får det väl ändå vara bra med snö!

Jag o Johanna hade tänkt o åka till Ikea i går men vi var så kloka så vi stannade hemma, det blev en lite sväng till Ingelsta i stället. Sen hade vi en mysig kväll hemma hos Syrran med massor mat såklart :) Åhh jag är så nyfiken på vem som bor i Johannas magen nu, inte så långt kvar!

Snart ska jag till jobbet, hoppas det finns massor nya skor o packa upp så jag kan drömma mej bort till våren o sommaren när jag ska gå barfota i ett par snygga gladiatorsandaler!!


Dumlekakor

Här håller jag på o bakar mitt i natten :)
 Vincent har vaknat några gånger under kvällen o varit ledsen, så vi har varit uppe o kollat lite på tv o så somnade han inte om förrens sent (Robban jobbar natt). Men nu hade jag bestämmt att jag skulle baka så då fick det bli lite sent.

Jag hittade ett recept på Dumlekakor, som jag aldrig har bakat själv men jag tror att jag har ätit, har varit så sugen sen dess så jag var bara tvungen o prova. Vi får se i morgon om det blev gott!


Detta behövs för 20 st:


Aluminiumformar
200 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
10 Dumlekolor (orginal)
20 Nobless (orginal)


Blanda ihop smör, socker, mjöl och bakpulver till en deg. Låt stå kallt en liten stund och rulla sen 20 bollar och lägg i formarna. Stick ner 1/2 Dumlekola i varje kaka. In i ugnen 200 g ca 10-15 min. Ta ut plåten och lägg direkt på en Nobless på varje kaka. Ställ in kakorna i kylen och låt svalna.


Tisdag

I dag har vi varit o hälsat på Sandra o Leonel. Lilla Leo har blivit så stor o kryper o ställer sig upp mot allt, när Vincent var i samma ålder så satt han ju bara på rumpan, haha. Vi blev kvar lite längre än vi hade tänkt så Vincent missade sin sovtid, han blev lite trött där ett tag men kunde ju såklart inte somna. Han somnade i stället i bilen på vägen hem men när vi kom hem o vi la oss i sängen så ville han inte sova, så han har varit vaken länge i dag. Han har varit så pigg hela tiden men nu börjar han bli lite trött o jag tror nog han kommer somna gott snart.

Han såg en napp under sin säng förut som var tvungen o krypa under o hämta :)


Vårjacka



Jag har köpt en vår jacka till Vincent, efter mycket velande (kunde såklart inte bestämma vilken färg, i bland är det jobbigt o vara jag:) så blev det där här marin blå skaljackan från Polarn o Pyret.  Den var på rean, annars vet jag inte om jag hade velat betala 695 för den... Som tur var så hade jag ett pressentkort som Vincent fick i 1-års pressent av min farmor o farfar, så jag får tacka dom för jackan!


Rutschkana

I dag var vi uppe tidigt, vi var på BVC på 18 månaders kontroll innan dagis. Det gick bra, han blev godkänd! :)
Men jag höll på o inte få honom därifrån för det fanns en rutschkana i väntrummet som var super rolig, han åkte flera gången o tjöt av glädje. På dagis har dom sagt att han gillar o åka på en lite plast rutschkana som dom har inne. Det kanske skulle va kul o ha en sån hemma. Han har suttit på tröskeln här hemma o hasat sig ner på rumpan, vi har undrat vad han har hållit på med men nu förstår jag ju att han har åkt rutschkana, haha! 


Är det nån som har nåt tips på vart man kan köpa en liten plast rutschkana?

(Den på bilden är från Ikea o kostar 995 kr, lite dyrt tycker jag)


RSS 2.0