I går

I går åkte vi till Busfabriken en stund på förmiddagen, sist vi var där så kunde Vincent varken krypa eller gå så den här gången var det mycket roligare. Men den som tyckte det var roligast var pappa Robban som aldrig hade vari där, nu tycker han att vi ska åka dit en gång i veckan! Haha!



Sen åkte vi hem o vilade o sen fick vi lite besök av nära o kära som ville fira min födelsedag :) Jag hade bakat en super god blåbärscheesecake som jag bjöd på, receptet kommer sen.

Det var ju första advent i går oxå, men när jag skulle ta fram adventsljustakarna till fönstrena i går så hittar jag dom inte! Jag kommer ju självklart inte ihåg vart jag la dom förra året men jag har letat igenom våra tre förråd o jag hittar dom inte, blir galen! Jag fick ju nya fina av min moster förra året :( Vi ska ju till Ullared om en vecka så jag får väl köpa nya där, men nån stanns ska dom ju vara det är bara så att vi har för mycket skit i förråden så dom ligger säkert längst ner under allt.

I går när jag hade borstat tänderna på Vincent o skulle skölja av tandborsten så stod Vincent vid toan o öppnade o stängde locket o i stället för o lägga ner tandborsten i lådan så vänder jag mej om o slänger ner den i toan! Hur tänkte jag där, haha! Den hamnade så långt ner så vi fick inte tag i den så det var bara o spola o hoppas på det bästa o än har vi inte fått stopp i toan...

Just nu står Vincent o hoppar o skriker i sin säng o jag undrar hur länge jag ska orka i dag när jag är själv hemma oxå. Jäkla unge som inte kan somna i sin egen säng! :)

Tack snäll ni för alla fina gratulationer!


I dag är det ingen vanlig dag...

...i dag är det min födelsedag, hurra hurra hurra!! :)


Liten datanörd



Vincent hittade datorn under bordet o han vet ju exakt hur han ska öppna den, han är precis som sin pappa :)

Nu ska vi äta mat o kolla på film, Flickan som lekte med elden.


Fredag o Idol

Nu är vi i Svärtinge o ska snart sätta oss framför tvn o Idol o äta god mat.



Trevlig kväll!


Trött

Just nu känner jag mej så trött o hängig, är snorig, hes o har en jobbig hosta. I går kväll tog det en timme innan jag kunde somna för jag hostade som bara den o det kommer nog bli så i kväll oxå.
Vincent är iaf bra i ögonen nu o tillbaka på dagis, i dag blev han jätte arg när Robban skulle hämta honom o ville inte gå därifrån.
Han är så duktig nu o gör saker som man säger åt honom, när vi har bytt blöja så tar han blöjan o går ut till köket o ska slänga den i sopporna. Det är samma om han hittar en blöja som ligger nån stanns (i bland kan man hitta en gammal blöja som ligger i nåt hörn här hemma:) så ska han direkt gå o slänga den, det är väldigt viktigt att blöjorna ska slängas. Tur att det är ordning på nån!
I kväll somnade han faktiskt i sin egen säng, han fick välling o sen när den var slut så gick jag in o gav honom nappen. Självklart så somnade han inte på en gång utan jag la mej på golvet brevid hans säng o tillslut la han sig ner o somnade. Men han vaknade efter en stund o då gick Robban in, när jag gick in o skulle kolla till dom efter en stund så låg båda o snarkade, Vincent i sin säng o Robban på golvet. Jag hade inte förväntat mej att det skulle gå så lätt som det gjorde, jag tror han var så trött så att han inte orkade bråka men i morgon kanske han blir jätte arg o absolut inte vill sova i sin säng.

Nu sover båda mina killar o jag ska göra dom sällskap.
God natt! 


Nu drar vi



Nu ska vi gå in mot stan. Först ska vi upp till jobbet o se om Marianne kan klippa Vincent lite, om han vill sitta still. Sen ska vi träffa Ida o Hugo en snabbis innan jag ska jobba.


Tidig morgon

Vincent vaknade kl 6.20, han fick välling men ville inte somna om fast han borde ha gjort det. Nu sitter vi här o gäspar båda två o kollar på Vincents favorit, gummibjörnen!



Gravid!

NEJ inte jag, det trodde ni va!? :)



Det är min vän Johanna som är gravid, i början av April så beräknas det komma ut en liten bebbe.
 Jag är sååå glad för er skull!



Fredag

I dag har Robban varit hemma med Vincent, jag tycker att han har blivit värre i ögonen nu. Har han inte blivit bätte på måndag så får vi väl gå till vårdcentralen med honom o få nån salva, för den recept fria som finns på apoteket är tydligen slut. När jag kom hem från jobbet så gick vi ut till parken en stund tills det blev mörkt o nu har jag precis lagt honom, han var så trött.



I kväll blir det Idol hemma hos Johanna, hennes man har lovat o laga mat till oss. Hon slutar jobba kl 20, så jag ska åka ut till Ingelsta sen o hjälpa henne få ut alla kunder ur butiken tills dess så vi snabbt kan åka hem så vi inte missar så mycket på Idol :)
Sen ska jag jobba hela hegen. Trevlig helg!


Vaccinerad

Vi gick till BVC förut för o vaccinera Vincent. Jag var förberedd på lång kö men när vi kom dit så fick vi kölapp med nr 29 o när vi kom in så roppade dom upp nr 25, så det gick snabbt. Nu är han avklarad då, bara vi kvar.



I dag har han inflamation i båda ögonen, men det är inte lika svullet som i går. Han får vara hemma från dagis i morgon o hoppas han blir bättre över helgen.
Just nu kollar han på favoriterna Teletubbies, något annat barnprogram bryr han sig inte om

I kväll ska jag testa o laga enchiladas, hoppas det blir gott!


Tidiga Julklappar

Vincent fick ett pressentkot på Lekhuset i Julklapp av min farmor o farfar innan dom åkte till Thailand, jag kunde ju såklart inte vänta ända tills Jul så jag åkte dit i dag innan jobbet. Jag köpte en pulka som jag hade tänkt och så hittade jag en dansande o sjungande åsna som du hade sett farmor.


Vincent blev helt överlycklig när Robban satte på den förut o började dansa, så den var rolig!

Våran stackars pojke har fått ögoninflamation i dag oxå, hoppas det blir bättre snart.


Didriksons


Det fick bli dom här fodrade regnkläderna till Vincent från Didriksons. Det är en sån läskig gul färg som man nästan får ont i ögonen av, men han kommer ju synas!


Tisdag

I kväll när jag kom hem från jobbet sov Vincent redan så jag kröp ner brevid honom i sängen en stund o pussade på honom, min underbaraste son. Den bästa stunden på dagen är när jag kommer hem från jobbet o han kommer springandes mot mej o ropar mammamamma!!

I går när Vincent kom hem från dagis var hans overall jätte skitig, precis som han suttit i en lerpöl o lekt. Visst förstår jag att han blir lite skitig när han är ute, men jag kan ju inte tvätta overallen efter varje gång han varit ute o lekt på dagis! Nu har jag bestämmt mej för o köpa fodrade regnkläder som är mycket lättare o torka av, perfekt när det är regningt o blaskigt ute som det är för det mesta den här årstiden. Undra varför jag inte tänkte på det från början, overallen får han ha när det är snö o inte blask.
Annars har Vincent det jätte bra på dagis, fröknarna säger att han har så roligt o springer runt o leker med dom andra barnen.


Mammas Fotomodell


Jag försökt ta kort på Vincent i sin nya väst, men det är inte så lätt o få en bra bild på en unge som inte vill vara still! Tillslut blev han så trött på att jag sprang omkring med kameran framför honom så han anföll mej :)


Tråkig regnig söndag

Både i dag o i går har Vincent vaknat kl 8.30 på morgonen, i går hann jag gå upp innan honom en stund o det har nog aldrig hänt! Men jag hoppas inte för mycket på att det ska fortsätta... Kvällarna är fortfarande jobbiga, lägger vi honom i sin säng så skriker han tills vi tar upp honom så vi får ligga brevid honom i vår säng tills han somnat, det kan ta upp till en timme. Han har aldrig lärt sig o somna i sin egen säng, när han var mindre så somnade han alltid till vällingen o så la vi bara över honom till sin säng. När han inte har somnat till vällingen så har vi legat brevid honom tills han somnat, så nu har han blivit lite bortskämd med det. Nu har han dessutom börjat med o vakna varje natt o då kan han bara somna om han får ligga mellan oss i vår säng, Robban tycker att han tar för mycket plats så han har flyttat ut till soffan, haha! Men vi kämpar vidare, nu vet vi ju iaf hur vi inte ska göra med nästa barn :)
Ni som har barn, hur somnar dom på kvällen?

I dag tänkte vi kanske åka till badhuset, Vincent är lite snorig så vi får se. Annars kanske vi ska åka o kolla på en ny kamera tycker jag.
Vi glömde ta hem regnbyxorna från dagis så det blir nog ingen ute leka iaf, måste nog köpa ett par extra o ha hemma.

Ha en trevlig Söndag!


Beställt

Jag hade inget o göra i går kväll så jag beställde lite till Vincent från H&M, oj då...

Ja det är han

En älg tröja

En skjorta som han ska ha tillsammans med en jätte söt stickad väst som jag har hittat, han kommer bli såå fin till Jul!


Min lillprins!



Vincent provgick lite i nya vinter skorna innan vi gick till dagis i morse, det gick super bra!

(Dom svarta skuggorna i hörnen på bilden får vi leva med nu, måste köpa ny kamera)


Mumsigt!

I dag lagade jag Salami o brieostpaj, ett recept från matplatsen.org.


Pajskal:
125 g smör
3 dl mjöl
2-3 msk kallt vatten


Fyllning:

4 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
ca 300 g brieost
ca 100 g salami
coctailtomater
salt & peppar


Rör i hop ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en form med avtagbar botten (eller en vanlig pajform). Låt stå kallt en stund och förgrädda sedan 10 min, 200 C.
Fyll pajskalet med hackad salami och hälften av brieosten skuren i tärningar.
Blanda ägg och gräddmjölk. Salta och peppra. Häll detta i pajskalet. Skär skivor av den resterande osten och lägg ovanpå. Halvera coctailtomater och lägg på dem med snittytan uppåt. In i ugnen 200 C, ca 30 min.



Det blev supergott!!
Jag har alltid gillat salami o brieostpajen på Fräcka men min blev nog ännu godare :) Nästa gång ska jag ha i lite mer brieost, det kan man aldrig få för mycket av.
Det är ju så himla lätt o göra paj o man kan ju ha vilken fyllning man vill. Det kommer absolut bli mer paj hemma hos oss nu.


Ny favorit

Jag har hittat en ny favorit blogg, en matblogg med massor goda recept (sorry syrran). Perfekt till mej som behöver lite mat inspiration, det känns som om jag lagar samma mat hela tiden nu. Har suttit o kollat i genom bloggen nu men har fortfarande massor kvar o kolla. Jag har hittat några recept som jag ska testa, mycket pastasåser som jag älskar.
Bloggen heter matplatsen.org - Klicka HÄR för o komma direkt dit.

I dag på eftermiddagen var vi ju somsagt hos Linda o Oliver o hälsade på, det var ett tag sen så det var trevligt. Det var så roligt o se när pojkarna lekte, dom verkade komma bra överrens så vi mammor kunde sitta o slappa lite, fika o snacka skit :)

Nu har Robban lyckats fixa kameran, tur att jag har en sån pryl/teknikgalen man! Det är fortfarande fel på den men man behöver bara vrida lite på objektivet så skärpan ställs in. Så nu kan jag ta kort på min lilla prins igen!


Tisdag = Ledig

Vincent somnade för en stund sen, jag somnade som vanligt brevid honom men har inte tid o sova för när han sover så är det så mycket annat som behövs göras. Han fick sova lite tidigare i dag för sen ska vi åka till Linda o Oliver o hälsa på.
I dag var det kallt ute såg jag, bara 2 grader!


På stranden i Skagen


God natt

Jag har blivit bortskämd med o inte jobba så långa dagar nu, så måndagar när jag jobbar hela dagen så blir jag så trött. Det hjälper ju inte att det är jätte lungt, jag trodde att jag skulle somna där ett tag ;)

Nu ska jag lägga mej i sängen o läsa...

den tredje boken i Twilight serien om Edward o Bellas omöjliga kärlek.

"Tre saker var jag absolut övertygad om. Den första var att Edward var vampyr. Den andra var att det fanns en del av honom - och jag visste inte hur stark den delen kunde vara - som törstade efter mitt blod. Och den tredje var att jag var villkorslöst och ohjälpligt förälskad i honom."

Hur larvigt låter det inte då? Men jag har blivit beroende, såå spännande!


Grattis sis!



I dag fyller min kära syster Cathrine år, hon börjar bli gammal hela 24 år ;)!
Snart ska vi åka till farmor o farfar för o fira henne, farsdag o bara träffas hela lilla släkten innan farmor o farfar åker i väg till Thailand.

I går var jag o Johanna hos Camilla på kvällen o åt pizza o snackade lite skit. Nu har vi bestämt ett datum vi ska åka till Ullared, kul!


Lördag morgon

I dag är jag o Vincent själva hemma, pappan jobbar hela dagen. Vi har inga planer än så länge så det blir nog en lugn dag, ska försöka gå ut en stund sen men det ser ju inte så lockande ut. Vincent springer omkring här som en liten galning o öppnar alla skåp o kastar saker omkring sig, han tittar på mej o skakar på huvudet innan han gör nåt som han vet att han inte får göra. Han har blivit en riktig busunge!

I går kväll var Johanna här o kollade på Idol med mej, vi gjorde kyckling salladen som jag var så sugen på o så lite chips o dipp såklart.
Erik var bäst i går, vilken röst han har o så sjöng han ju en riktigt bra låt!



Vi har ännu inte lyckats fixa kameran, så tråkigt o inte kunna ta några kort!

Grattis på födelsedagen Henka!


Stackars Laban!

Jag visste att det skulle hända nån gång!
Vincent har upptäckt att det är kul o slänga saker i toan o eftersom dörren dit inte går o stänga ordentligt från utsidan så kommer han lätt in där. Nu har stackars Laban (snuttefilten) hamnat i toan, blää! Tur att jag har tvättat lite nu på morgonen så att jag kunde gå ner o slänga honom i tvätt maskinen direkt.



Det finns ju allt nu för tiden så det måste väl finnas någon typ av barnsäkerhets grej man kan sätta på toan, eller?


Imse vimse spindel...

Sitter med Vincent i knät o lyssnar på hans favoriter på Spotify, det är en trött liten kille som ska till dagis. Ja nu säger jag dagis, jag har försökt o säga förskola eftersom det heter det men nu ger jag upp.
Jag har letat nappar hela morgonen, vi har fem stycken hemma men just nu hittar jag bara en. Jag blir galen, vart tar dom vägen???

Vincent har lekt med kameran o nu blir bilderna helt suddiga!



Jag vet inte vad han har tryckt på men vi har försökt med allt o det blir fortfarande suddigt. Jobbigt!


Ledig dag

Dagen började tidigt,  kl 6.30 vaknade Vincent. Vi låg kvar en stund men sen var det bara o gå upp, tänk om han kunde sova till 9 nån dag då skulle jag bli glad.

Senare på morgonen skjutsade jag min kära vän Micaela till flygplatsen, planet gick till Bangkok o kommer hem om 4 veckor!
På förmiddagen kom min farmor hit. Jag hjälpte henne o fixa en blogg som hon ska skriva i nu när dom åker till sitt hus i Thailand över vintern, så vi som är kvar här hemma i kalla Sverige kan se hur dom har det. Så nu ska hon bara lära sig hur allt funkar, jag tror säkert att hon sitter hemma framför datorn nu :)
På eftermiddagen fick vi besök av Sandra o Leonel. Lilla Leonel har hunnit bli 5 månader, så fort det går.


Vincent, jag o Lenoel.

Vincent var så trött så han la mysfilten över huvudet o somnade såhär brevid mej i soffan nyss, jag ville inte väcka honom bara för o ge honom välling så jag bar in honom till sin säng. Tänk om det vore så lätt o somna varje kväll!


Gissa vem som inte vill sova!

Jag tänkte att Vincent skulle somna innan kl 20 så jag kunde kolla på ensam mamma söker i fred (Robban jobbar). Men det ville han ju inte, han blev jätte arg. Så nu springer han omkring här o plockar riskakor ur skåpet.

 


Skitungen!


RSS 2.0