Mors dag



Det här fick jag av mina fina pojkar när dom väckte mej i morse, dom är bäst!

Jag fick sovmorgon till kl 11, skönt men jag hade kunnat sova lite längre ;) Det blev en jätte trevlig kväll i går med god mat o dricka med roliga tjejer. I dag har det varit lite segt, men det händer ju inte så ofta så det var det värt :)


God morgon Lördag

Grått o tråkigt ute i dag, tur att det kommer bli en rolig dag/kväll!
Charlie vaknade strax innan kl 8 i dag, Vincent o Robban sover fortfarande. Nu leker han för fullt på golvet, det blir ju lite roligare nu när man kan ta sig dit man vill tycker han :)


I dag ska jag o kilppa mej, det var ju typ ett halvår sen så det behövs. Sen ska jag på tjejmiddag i kväll hos Eve, det blir trerätters. Säkert lite fest oxå, jag har blivit lovad sovmorgon i morgon :)

Trevlig Lördag!

Kryp!


I dag har vi, Johanna o Lamin varit o hälsat på sötnosen Li o hennes mamma Evelina.
Charlie tyckte visst att det såg roligt ut när Li kröp omkring för nu ikväll så bestämde han sig för o ta sina första små krypsteg! Jag har bara väntat på att det skulle hända, han har varit så nära nu ett tag. Ååå han är ju för liten för o krypa än han är ju min lilla bebis, så fort det går!

Kalas igen

I dag var det bästa Johanna som fyllde år, GRATTIS!! Det har visst blivit en liten tradition det här med tårtkalas, en bra sådan tycker jag :)

Daim o blåbärstårta, mums!!

I går

Lunch på Pizza hut, stora glas hade dom..
o god pizza tyckte största älsklingen :)

Sen hälsade vi på apor o massa andra djur på tropicariet. Dom små aporna var lite sugna på Charlies leksak, blev rädd att dom skulle hoppa på honom så jag gick fort vidare :) Men söta var dom!

Ute i solen

I dag har vi varit ute hela dagen, vi var i krokek där Robbans mormor o morfar stod med sin husvagn. Inte en enda strömming ville fastna på kroken men det gör inte mej nåt, tycker inte om dom.
Vincent har varit utan blöja hela dagen, han var jätte duktig o sa till när han behövde kissa o gick upp i skogen. Han går ju ofta utan bjöja när vi är hemma o kissar på pottan men vi har inte varit iväg utan blöja förut. Det blev två blöta shorts, det är lite svårt o komma ihåg att blöjan är borta ibland men det är ju inte så konstigt. Han är så duktig min stora pojke, vi siktar på att han är bjöjfri till 3-årsdagen!

Lördag

Redan lördag, eller ja söndag är det ju nu så fort veckan har gått. Vi har varit o hälsat på Robbans mormor o morfar i Karlskoga o ätit gott älgkött, varit i svärtinge o lekt med mostrarna o i dag träffade vi dom i Folkparken för lite lek. Jag skulle vilja skriva mer men nu är jag trött, barnen somnade 21.30 i dag men jag gissar att Charlie kommer vakna 06 i morgon i alla fall så det är nog bäst att jag lägger mej nu. I morgon ska vi fiska strömming.


Emilia o Vincent i dag på Maxi, knäppisar!



Måndag

Jag o Vincent myser i soffan o tittar på Pippi åker båt (Pippi på de sju haven) han har sett den så många gånger så han vet vad som ska hända, kolla nu mamma nu kommer det en krokodil :) Charlie sover, förhoppningsvis en liten stund till. Seg måndag, hoppas vi kan hitta på nåt kul o göra.
Dom ringde från dagis i morse o hade nåt tråkigt o berätta. En vikarie som har jobbat där i flera år o som har varit där ganska många gånger sen Vincent började har gått bort.. Tänk hur snabbt livet kan förändras, hemskt!
Nu regnar det..

Kalashelg

Robban har jobbat natt i helgen så honom har vi inte sett så mycket av. Jag o grabbarna har sysselsatt oss med o åka runt o äta gott :)
I lördags var vi o hälsade på Robbans syster o kusin Emilia som fyller år i dag. Där fick vi korv med bröd till lunch, supergod cheesecake o trevligt sällskap :)



I dag var vi bjudna till Pernilla som oxå fyller år, hon bjöd på den här mumsiga tårtan! En självsäker tårta :)

En trevlig helg!


Halv 8 hos mej!


Fördrink med misslyckade Chilli cheese balls, ja ni hör ju på namnet att dom inte ska vara platta. Men dom var visst goda ändå.


Chili och vitlöksmarinerade tigerräkor med limesås

Räkorna är marinerade i olja, chili, vitlök, persilja, salt o peppar sen stekta innan servering. Limesåsen är gjord på turkisk yoghurt, vitlök, salt, peppar o lite honung.


Lax med tortellini formaggio och en sås på vitt vin, grädde o färsk spenat

4 port
Det här behöver du :
Tortellini till 4 port
4 laxfiléer
1 citron
4 schalottenlök
½ kruka färsk timjan
½ kruka persilja
1 ask färsk bladspenat (ca 100g)
2 dl vitt vin
1 msk kycklingfond
1½ dl grädde
Salt & peppar
ev. maizenamjöl till redning


Gör så här :

Skär laxen i kuber och stek i stekpanna. Krydda med salt & peppar. Pressa över saften från en citron. Finhacka timjan & persilja och strö över precis innan laxen är färdigstekt. Ta fram en kastrull och smält lite smör. Finhacka schalottenlöken och fräs på så den blir mjuk. Tillsätt vinet, kycklingfonden och grädden. Finhacka bladspenaten och lägg i. Sänk värmen och låt såsen koka ihop nån minut. Red ev. av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt & peppar. Servera såsen med tortellini och laxkuberna. Jag toppade allt med parmesan som är såhimla gott!



Vit chokladmousse med rabarberkompott

Vit chokladmousse
4 port

 2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl Kesella kvarg

Gör så här:
 Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kvarg och sist grädden. Häll upp moussen i glas. Låt glasen stå i kylen ca 1 tim.

Rabarberkompott
500 g rabarber
1 dl socker
1 kanelstång
½ dl vatten
färskpressan juice av 1 citron (det tyckte jag blev väldigt surt så då fick jag ha i mer socker)

Gör så här:
Skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg i en kastrull med socker, kanelstång, vatten och citron juice. Koka ihop till en kompott i ca 7 minuter. Ta från värmen och låt svalna. Ta upp kanelstången och ställ kompotten i kylen fram till servering.


Allt blev jätte bra, jag är super nöjd! Ååå laxen, pastan o såsen blev jag sugen på nu, det var såå gott! Jag tror tjejerna tyckte det var riktigt gott oxå :) Sitter o tittar på kuvertet med mina poäng i nu men jag får inte öppna det än, spännande! Nästa o sista gången blir hos Martina, om inte allt för lång tid hoppas jag.


Mina fina!


Kvällens meny

Förrätt: Chili och vitlöksmarinerade tigerräkor med limesås.
Huvudrätt: Lax som serveras med tortellini formaggio och en sås på vitt vin, grädde o färsk spenat.
Efterrätt: Vit chokladmousse med rabarberkompott

Önska mej lycka till! :)


Soool!

Vi har haft sköna dagar i solen men i morgon ska det visst regna, eller!? Det är ju bäst o njuta av det fina vädret, snart blir det väl kallare igen. Det kan ju inte vara så här varmt hela sommaren, det skulle vara för bra för o
vara sant. Såå skönt o vara ledig just nu kan jag säga!

Lamin o Charlie i parken idag


Försöker fånga kameran :)

Fina mamma Johanna med gladungen Lamin

Blekfismamman o Charlie


Nu blev det sent igen, men ikväll har jag förberett inför i morgon.. Det är halv 8 hos MIG i morgon!

I dag



Vi tog en tur till Söderköping på förmiddagen, åt glass såklart.



Sen blev det grillspett till middag. Nu är klockan mycket igen.
God natt, vi ses i morgon :)


Natt

Här sitter jag o klockan har hunnit bli lite över midnatt, kvällen skulle minst sagt behöva fler timmar!
Vi har kommit hem sent två kvällar i rad nu, i går var vi i Svärtinge o i dag hos Robbans syster L med familj. Vincent o Melker leker jätte bra nu, så roligt o höra när dom diskuterar med varann :) Charlie har inga problem o somna när vi är borta, han sover när vi lyfter över honom i bilstolen o när vi lägger honom i sängen när vi kommer hem. Vincent har inga problem o hålla sig vaken när vi är borta, han går nog på nån överskottsenergi o är på sitt bästa humör sent på kvällen, sen somnar han på några minuter när han väl kommer i säng.

Nu är det god natt!

Mys!

Inte så lätt o få med alla på en bild, Charlie ville leka med bandet på kameran :)

Jag o små killarna hade lite myspys i sängen innan det var dags o sova, lekte koja o busade. Vincent o Charlie brottades, det såg så kul ut, Vincent tog tag i Charlie o drog honom över sig o så rullade dom runt o skrattade.
 

Världens bästa pojkar!

Passar på..



När storebror är på dagis passar Charlie på o leka med (äta på) tågen, för dom får han inte låna annars.


Charlie

Än så länge har lilla killen levt på ersättning, gröt, smörgås o fruktpuré, när jag har serverat mat från barnmatsburkar så har det varit väldigt äckligt. Så jag lät det bara va så ett tag. Nu har jag lagat egen mat till honom o det tyckte han va gott! Vincent tyckte inte om nåt jag lagade själv utan han åt bara barnmatsburkarna.


Kyckling, potatis o morot kryddat med timjan, ser inte så gott ut men det var det. Så gott så när han inte orkade
mer åt jag upp det sista :)


7 månader är han i dag, känns helt sjukt att det har gått 7 månader redan!
Han har börjat prata (hihi) baabababba o jag säger mammamamma :) Han försöker drar sig upp mot allt som kommer i närheten, men han har ju inte riktigt balansen än så i bland går det inte så bra. Snart kryper han väl iväg oxå, så fort det går!

Tråkigt väder

Vi var ute en stund förut men sen började det regna o kallt o blåsigt var det oxå, så i dag leker vi inne. Just nu sover Charlie o Vincent tar en paus i lekandet o kollar på Pippi. Annars kollar han inte så mycket på film längre, han bara leker o leker o har inte tid o sitta still. Favoriten är tågen o tågbanan, dom kör han med hela dagarna o spårvagnen (som han fick av farmor), han är helt galen i spårvagnar.

I går var vi o tittade på alla bilar som körde genom stan..

men roligast var ändå när spårvagnen kom!

RSS 2.0