Jag undrar...

Jag undrar hur förlossningen ska starta den här gången o när. Med Vincent började det med värkar på natten en dag innan bf. Kommer vattnet gå först den här gången?
Hur kommer bebis se ut, kommer h*n ha lika mycket mörkt hår som Vincent hade?
Jag var hos barnmorskan i dag o hon hoppades för min skull att vi inte skulle ses igen, nästa gång jag ska dit är 7/10. Herregud bebis kan verkligen komma när som nu!



Vincent två dagar gammal ♥


Mysmorgon



Morgonen har spenderats i soffan framför tvn. Tur att jag har en son som älskar o mysa :)
Senare får vi besök av Linda o Oliver. Annars blir det nog en lugn dag, jag ska ju inte jobba iaf bara vänta o vänta... :)


Lördag

Kl 7.20 vaknade skitungen i dag, för tidigt tyckte jag. Har fortfarande inte riktigt vaknat till tror jag. Har vilat lite i soffan medans han kollat på film o i hans säng medans han lekt i rummet, trött mamma!
I går jobbade jag sista dagen på ett tag, nu är jag långledig! Så nu ska jag bara gå hemma o vänta på bebisen. Jag får nog se till att ha lite o göra, annars kommer jag bli galen :)
I dag åker vi ut till Svärtinge, det blir lyxig trerätters middag i kväll!

Ha en bra lördag!



Fotografering

I dag är det fotografering på dagis.



Jag hoppas han kommer se lite gladare ut då än innan vi åkte hemmifrån, då ville han inte vara med på kort.
Lilla älsklingen!


Lillebror eller Lillasyster?

I går fick jag höra att jag har en tjejmage. I dag sa en kund att det blir en pojke för att han inte har stulit min skönhet :)




Vem tror DU gömmer sig där inne, lillebror eller lillasyster?


Pling plong



I kväll var vi lata o beställde pizza med hemkörning. Det är inte så att det händer ofta, det var faktiskt första gången men kanske inte den sista :)


Öppna förskolan

I dag har Vincent o jag varit på öppna förskolan med Johanna, Lamin o några andra bebisar o mammor. Vi har inte varit på nån öppen förskolan sen Vincent var ganska liten. Han tyckte att det var super kul, många roliga leksaker fanns det o leka med.



I dag fick barnen måla med fingerfärg, kladdigt o kul :)


Shopping



Jag gillar Lindex tag 3 betala för 2!


Helgen

Helgen har varit lugn. I lördags var jag o Vincent i Svärtinge, där hade Vincent fullt upp med o leka med mostrarna så jag fick ta det lite lungt. I dag har vi mest varit hemma, sovit, kollat på film o busat. Nu sover Vincent i sin säng, han har blivit så duktig på o somna där själv.
I morgon ska jag tillbaka till jobbet, bara några timmar. Sista dagen jobbar jag på fredag, konstigt det känns då!

Nu ska jag baka äppelkaka med äpplen från trädgården!


God mat o Idol



Syrran är här o har lagat färskostfyllda kycklingfileèr med rosmarin potatis, mums! Sen kanske det blir lite glass till efterätt :)


Stor bebis



I går tog vi fram bebis sängen, självklart skulle Vincent ligga där o mysa :)


Hemma

I går var vi på förlossningen, eftersom jag hade haft två blödningar på en vecka så tyckte dom att jag skulle komma så dom kunde kolla vad det var. Läkaren kunde inte se vart blödningarna kom i från men allt var bra med bebisen, skönt! Hon tyckte att jag skulle va hemma från jobbet o ta det lungt i några dagar, så nu är jag det. Om inget mer händer nu så ska jag jobba nästa vecka o sen slutar jag. Då får bebisen ta o komma sen för jag blir så rastlös av o bara gå hemma o vänta :)


Ny frilla



Syrrans man var här i dag o klippte Vincent. Jag kan ju erkänna att jag var lite nervös, är så larvig med hans hår :) Men det blev jätte bra! Han ser ut som en lite tuffing nu med rakat på sidorna, hihi!

(Leo, Vincent saknar dej oxå!!)


Tisdag

I dag har vi tagit det väldigt lungt. Vincent sov till kl 9 o sen var det pappa upp o jag fick ligga kvar i sängen till 10.30, skönt. Sen somnade vi alla igen kl 12.30, mys! På eftermiddagen åkte jag o Vincent hem till Johanna o Lamin o hälsade på, det händer tyvärr för sällan men snart är jag ledig o då kan vi ses varje dag :) Vincent blir riktigt avundsjuk när jag håller i Lamin, han få inte låna hans mamma. Men sen tyckte han ändå att han var lite rolig när han skrattade.

I morgon ska jag till barnmorskan, hoppas bebisen ligger rätt o på väg ut :)


Chicken alfredo

Jag har noll fantasi just nu när det gäller mat, jag behöver inspiration! Så nu har jag kollat runt lite på recept o bestämt att jag ska testa minst ett nytt i veckan, får väl se hur det blir med det...
I dag lagade jag ett recept som jag hittade på Matplatsen.


1 pkt färsk tagliatelle
1 stor kycklingfilé
1/2 röd paprika
4-5 stora champinjoner
smör att steka i
3 dl grädde
4 msk pesto


Skär kycklingen i små små bitar. Stek dem i smör så de får fin färg. Hacka svamp och paprika i småbitar och låt dem fräsa med en stund. Häll på grädden och låt puttra så den tar smak av paprikan och svampen. Tillsätt peston och smaka av med salt. Tillsätt ev mer pesto, beroende på hur “smakrik” sådan ni använder.


Koka pastan och häll ner den i såsen. Rör om ordentligt och servera genast!
 Det blev såå gott o det bästa var att Robban oxå tyckte det, han som inte är så förtjust i kyckling. Mer pastasåser med kyckling! 



Till efterätt blev det den här super goda glassen!


Bilder

Mina killar var vid badplatsen i dag när jag jobbade. Jag tjatar alltid om att Robban ska ta kort när dom gör nåt, nu hade han gjort det o tyckte han att jag kunde blogga om dom :)


Sova

I går natt sov Vincent första natten i nya sängen i nya rummet. Han sov faktiskt hela natten, gnällde lite två gånger men inget mer. Kl 7.20 kom han in till oss med sin kudde, lilla gullungen! Läggningen var ju inte lika rolig, till skillnad från spjälsängen så kan han ju nu springa upp o det gjorde han ett antal gången. Så det blev mycket springandes fram o tillbaka, ena stunden ville han att jag skulle ligga brevid honom o andra att jag skulle gå ut. Men till slut somnade han, så nu kör vi stenhårt med att han ska somna där varjej kväll. Om han sen vaknar på natten så gör det inget om han vill komma o ligga mellan oss, det är bara mysigt o ha honom där. I kväll ska jag bära in honom till vår säng när jag lägger mej eftersom Robban jobbar natt :)

Nu ska jag unna mej lite dipp o grönsaker o Sex and the city!


Bebiskläder

Nu har jag tagit fram Vincents bebiskläder stl 50/56, massor kläder o som nya eftersom dom inte hann användas så mycket. Mycket passar ju både till killar o tjejer, men om det blir en liten tjej så kommer jag ju självklart vilja köpa lite rosa kläder :)


En liten del av alla kläder


Det här hade Vincent på sig när han åkte hem från BB, det kommer jag packa ner i väskan den här gången oxå.


8 september

En månad kvar till beräknad förlossning, det är inte alls lång tid!
I dag fick jag en liten påminnelse om att bebisen verkligen kan komma vilken dag som hellst nu, den är färdig bakad o ska bara växa lite till (förhoppningsvis) innan den kommer ut!


Familjen förkyld

Först blev Robban förkyld o sen blev självklart jag o Vincent oxå smittade, så i dag har det snorats här hemma. Tur att jag har varit ledig, orkar knappt göra nånting förrens jag blir helt slut. Vi har mest suttit i soffan i dag o kollat på film, Vincent har inte velat gå ut. Men nu på eftermiddagen har vi varit ute på en liten promenad o testat nya vagnen.


Ny säng

I dag blev det en tur till Ikea för o köpa en ny säng till Vincent o lite annat.

ODDA Sängstomme med förvaring svart, vit Längd: 207 cm Bredd: 98 cm Höjd: 45 cm Madrasslängd: 200 cm Madrassbredd: 90 cm
Det blev en Odda. Vi tyckte att det var lika bra o köpa en stor säng på en gång, annars hade vi ju ändå behövt köpa ny o några år igen. Tyckte den här var bra med förvaringslådor under (tack Ida för tipset :) Medans Robban var i väg i eftermiddags så monterade jag ihop hela sängen själv, det tog några timmar för jag var tvungen o vila lite men det gick o jag är ganska stolt faktiskt! Vincent hjälpte självklart till genom o kasta ut alla skruvar på golvet, det tyckte han var kul :) När allt var klart o jag la på madrassen så upptäckte jag att vi hade köpt en 80 madrass när sängen är 90, såå irriterande! Så det kanske blir en tur till Ikea i morgon oxå o jag hoppas verkligen att vi får byta den fast förpackningen är bruten. Så i natt blev inte första natten i nya sängen för Vincent. Han får sova mellan mamma o pappa, vilket jag tror det kommer sluta med att han gör sen iaf :)


Fredag

Har precis kommit hem från jobbet, efter två heldagar i rad nu så är jag ledig hela helgen. Ska bli skönt, men vi har fortfarande lite jobb här hemma. Robban, Vincent o Henka åkte precis i väg för o köpa mat, restaurang Lindö är vårt nya ställe :) Till efterätt blir det havskräftor som Henka har med sig, lyx! 
Robban har fått upp projektorn o duken tar upp hela väggen i vardagsrummet, han är lycklig o jag kanske mindre, haha! Nästa gång vi flyttar så ska han få ha ett eget rum för sina leksaker :) Men jag ska inte klaga, den är rätt häftig o kolla på film på. I kväll ska vi se Avatar som jag inte har sett än, hoppas jag orkar hålla mej vaken bara.



 


Vi eldar



Det kanske är lite tidigt o elda redan i september men vi tyckte att det var lite kyligt o så ville vi testa. Varmt blev det, mysigt oxå!


Mage v.35


Utekläder

Ja då var det dags igen då, beslutsångest över vad jag ska köpa till Vincent så han inte fryser i vinter. Jag har redan köpt en overall från Lindex, passade på när jag hade 30% rabatt, perfekt!


Men nu velar jag lite om jag oxå ska köpa ett fleecefodrat regnställ som han hade förra vintern. På dagis så tyckte dom att det var jätte bra för han blev ju aldrig blöt. Det blir ju alltid blaskigt o regnigt o en dag kom han hem från dagis med en lerig overall, det var då jag fick lite panik o köpte det fleecefodrade regnstället :) Så det får nog bli ett sånt...

Hur klär ni era barn i höst/vinter?


Älskade Isse!



Det är jätte tråkigt o lämna Vincent på dagis nu, ända sen efter sommaren så har han blivit ledsen o han gråter varje gång. Det är ju oftast jag som lämnar honom o det är inte kul o gå därifrån när jag hör honom skrika efter mig. Men dom säger att det går över snabbt. I dag när jag skulle hämta honom så ville han inte följa med hem förrens jag sa att vi skulle gå o fika o han skulle få en bulle :) Så det är nog inte så faligt, men visst känns det i mammahjärtat!


RSS 2.0