Nyår!

Tänk att om några timmar så är det ett nytt år, 2011!
I kväll kommer lite vänner hit o firar in det nya året med oss. Jag o Micaela ska laga god mat, det kommer nog bli super :) Hoppas ni får ett bra slut på året!

Gott nytt år på er!!


Systrar

I kväll är alla mina systrar här, dom minsta ska sov över.



Just nu rullar dom köttbullar, till dom blir det potatismos o gräddsås med lingonsylt. Det är nog den godaste maträtten, om allt är hemmagjort såklart!


Gadicken

Vincent har aldrig riktigt gillat o titta på tecknat, i stället har han fastnat för Astrid Lindgren filmerna vilket jag är glad för.
På annandagen tittade han på Madicken (Gadicken som han säger:) på tvn hos farmor o nu är det nya favoriten.
I sommar får vi nog åka till Astrid Lindgrens värld, det kommer han att gilla! Åh kan det inte bli sommar snart..


Morgon



Jag är trött men lillskiten glad!
 Jag ska inte klaga på att jag inte får sova för det får jag, några timmar iaf men trött är jag ändå. Så skönt det skulle va o få sova en hel natt utan o bli störd, men det kommer väl inte hända på 10 år! :)

Nu ska jag titta på nåt avsnitt av The Hills innan dom andra vaknar. Jag har blivit beroende ända sen syrran tvingade mej o titta!


Julen

Nu är julen slut, så snabbt dagarna har gått.
På julafton åkte vi först till Robbans mamma, efter lite mat o mys så knackade tomten på dörren. Vincent sprang för o titta, vi öppnade dörren o tomten kom in o efter en liten stund blev han jätte ledsen. Han tyckte nog att tomten så lite läskigt ut men det gjorde han ju :) Det gick över när han väl fick paket av tomten o han stod o hoppade upp o ner o skrek tomten kommer hela tiden. Han fick massor paket o pussar av tomten!


Gran nr.1 med alla paket


Hmm lite läskig..


Charlie såg lika förvånad ut som vanligt :)

Senare när Robban skulle jobba åkte jag o killarna ut till familjen i Svärtinge. Dit kom det förstås oxå en tomte! Den här gången var det inte Vincent som var rädd utan lillasyster Emilia som knappt vågade gå fram o hämta paket :)


Gran nr.2 med alla kulklappar


Tomten var rolig


Mys med tomten


Sötaste Vincent!

På förmiddagen sa jag till Vincent o gå in o lägga sig med sin pappa i sängen o vila lite (som sov efter han jobbat natt). Det var tyst ett tag så jag trodde att han hade somnat. Plötsligt kommer han ut o skriker nakenfiis! Då har han tagit av sig alla kläder o blöjan o så säger han jag måste gå kissa o springer in till badrummet, hihi sötnos! Det är så mycket han måste göra nu för tiden, varannan mening börjar med jag måste.. :)



Det händer mycket hela tiden, inte en lugn stund med den här skitungen!


God Jul!




Uppesittarkväll



Nu har jag äntligen slagit in alla julklappar! Kolla granen då, Vincent har varit med o pyntat den syns det!? :)
Vi har fullt hus här hemma nu, Robbans mamma, syster D, mormor, morfar o tre hundar är här. Vi har ätit gott o spelar bingolotto. Charlie sover men Vincent är fortfarande vaken, det går ju inte o sova när det händer så mycket kul.

I morgon kommer tomten!


Hemma

I dag är jag o små killarna hemma o tar det lungt. Vincent gick sista dagen på dagis i går, nu är han långledig. 
För o få lite julkännsla så tittar vi på sunes jul, pappa Rudolf är ju bäst!




Charlie har somnat o jag skulle gärna sova en stund, men Vincent vill INTE sova! Nähä!


Dan före dan före dopparedan



Vi dricker glögg o slår in julklappar men nu tog pappret slut, så typiskt!
Borde gå o lägga mej snart så jag hinner sova nån timma innan Charlie vaknar, men det är så mycket som ska göras o så lite tid som vanligt..


Knäck

I dag har jag gjort knäck för första gången i mitt liv, det gick ganska bra. Det svåra var ju o få i smeten i formarna. Hur ska man hinna innan smeten stelnar!?
Dom första blev ju fina..



Sen såg dom ut såhär o tillslut när jag tröttnade hamnade allt i en stor form!



Men dom blev goda! Jag hade i krossad turkisk peppar i stället för mandel, så det blev lakritsknäck. Men det blev inte så mycket lakrits för den hade hamnat på botten i kastrullen såg jag. Får nog försöka en gång till..
Men som sagt, hur ska man hinna lägga i all smeten i formarna innan den stelnar!?


Fjärde advent

Snart jul o jag har inte köpt en enda julklapp, det är som vanligt!
Julgranen är på plats iaf o snart ska den pyntas.



Fin va!?


Godis!



Robban köpte en chokladkalender i affären för 4 kr. Gissa om Vincent blev glad när han fick öppna 19 luckor på en gång! Bara för att det snart är jul :)


Middag

I går var jag på tjejmiddag hos Belle, hon bjöd på 3-rätters o det var riktigt lyxigt!



Tack för en trevlig kväll!


Hej o god natt!

Vi kom hem för en stund sen efter en kväll i Svärtinge o nu är barnen i säng. Vincent sover, Charlie oxå men han vaknar varannan minut när han tappar nappen! Nu ska vi dricka julmust o äta chips :)
Jag vet inte vad vi har gjort dom senaste dagarna men det har inte funnits så mycket tid till o sitta framför datorn iaf.
Jag ville bara säga att jag lever, så du vet Sandra :)



Mina bebisar!


Tisdag kväll

Här sitter jag o skriver dop inbjudningar + julkort.



Jag skulle ju bli klar i dag men jag får nog ge upp, det tar lite längre tid än jag trodde. Måste ju hinna sova lite oxå. Charlie somnade för en timme sen efter lite gnäll. Jag börjar bli van nu, lite gungande i babyselen så blir han lite lugnare.

God natt, snart..


Lucia

Ja i går var det ju Lucia o på kvällen var vi på dagis för o kolla på luciatåg o fika. Vincent ville inte vara med o gå i tåget, han ville bara titta på.



Mammas lilla tomte!


Bilder




Julklappsspel!

I går kväll var det julklappsspel hos Johanna! Det blev som Johanna skev, lite kaotiskt med tre barn och tre giriga kvinnor som slogs för livet om julklapparna. Det var hjärtklappning på hög nivå och tärningar som flög i luften... :) Helt galet var det o så kul!
Roligast var nog att jag gick hem med dom flesta klapparna, hihi! Tack tjejer!


Lite av det jag vann, kom på att jag glömde några saker.

För er som undrar hur det går till så köper alla en varsin julklapp (vi hade köpt tre var för att det skulle bli lite fler klappar o slåss om) För o dela ut paketen slår man två tärningar o den som får två lika får ta ett paket. När alla paketen är tagna, det kan sluta med att nån har alla o dom andra inget, så öppnar man dom. Nu börjar spelet! Man ställer en klocka som ska ringa efter en tid som man bestämmer själv, tex 30 min. Sen slår man tärningarna igen o den som får två lika får ta vilken klapp  som helst från någon. När klockan ringer så får alla dom klappar som dom har just då. Jag kan lova att det blir fart på tärningarna när man vet att det börjar närma sig slutet, men det roliga är ju att ingen ska veta exakt när det är slut! Det kan alltså sluta med att någon får dom flesta klapparna o någon kan bli utan, men det är ju det som är spänningen :)
Det är jätte kul, vi spelar det varje år på julafton!


Cake



Jag fick Leilas bakbok av Micaela när jag fyllde år, den innehåller massor med smarriga recept! I måndags bakade jag cupcakes.



Dom blev väldigt söta, det blev nästan för mycket tycker jag. Men fina blev dom! Jag har fått order om o baka dom tills i morgon då vi ska ha julklappsbyte, tjejerna är riktiga gottegrisar :)


I dag blev det soffan

Ja i dag har jag mest suttit i soffan, skönt! Efter en stressig dag i går o en natt med för lite sömn så kände jag att jag behövde det. Nu ska jag snart packa ner Charlie i bilstolen för o åka o hämta Vincent, det kommer nog inte bli så populärt eftersom han sover skönt i mitt knä just nu. Ska hämta upp Micaela innan, Vincent kommer nog bli glad när bästa Ela kommer o hämtar honom på dagis!


Grattis Lillasyster!

I dag fyller min minsta syster 8 år!



Herregud så stor hon börjar bli, den sista lillasystern är inte så liten längre! Visst är hon söt lilla loppan :)

Vi var ute o firade henne nu i kväll, hon trodde inte att vi skulle komma så hon blev nog överraskad o glad :) Vi kom hem för en stund sen, det blev lite sent men nu sover killarna o jag ska inte va uppe så länge till.

God natt!


Julfesten

Det var skönt o komma i väg ut lite o bara tänka på mej själv för en stund :)
Vi träffades först på jobbet för julklappsbyte o tippspromenad som vanligt. Jag hade velat fram o tillbaka om jag skulle dricka några cider eller inte o bestämmde mej i sista stund för att jag skulle unna mej det, hihi. Det var ju gott men inte värt det sen när jag behövde gå upp mitt i natten o pumpa ut mjölk, så det blir inget mer tills jag slutat amma!

Här kommer lite bilder från kvällen..






Det var nog vi som tog flest kort vid bordet :)


Hej!

Charlie somnade för en stund sen o nu ligger han i sin säng, han ville inte somna tidigare. Jag borde väl oxå lägga mej nu men det här är ju min tid, även om det är sent. Charlie har faktiskt sovit ca fem timmar i sträck efter att han somnat för kvällen i några dagar nu, så jag hoppas att jag ska hinna sova nån timme ändå innan det är matdags.
Vi har en ganska missnöjd liten kille här hemma, det känns som om att det inte är många stunder på dagen som han är nöjd o glad. Han vill inte ligga själv utan man ska hellst bära på honom hela tiden, babysittern är kul i bland. Jag skyller på den här jäkla förkylningen som inte vill ge sig o hoppas att det blir bättre. Det tråkigaste är att han kräver så mycket tid o uppmärksammhet så att det inte blir så mycket över till storebror..

I dag har vi varit hos Johanna o Lamin o lekt, mys. Mer mys är planerat till helgen :) Nu blir det nattmackor!


Julfest!

I kväll är det fest med jobbet, vi ska till Grand på julbord o show!
Robban ska vara hemma själv med barnen för första gången så länge, men han ska ha en kompis här vilket jag tycker är lite fusk! :) Det kommer gå jätte bra, Charlie äter ju ersättning så hungrig kommer han inte vara. Det blir väl lite värre för mej som kommer få fullt med mjölk :)


RSS 2.0