Lååång förmiddag!

Men är klockan inte mer!? Inte nog med att vi drog tillbaka klockan en timme, barnen vaknade tidigare än vanligt. Jag tror klockan var precis innan 7 när Vincent vaknade o fick komma in till oss, då hade Charlie redan bestämmt sig för att det var morgon. Det var väl inte jätte tidigt men Vincent brukar sova iaf en timme längre o så var ju kl egentligen bara 6! Försök o säga till en 2 åring att klockan är inte så mycket som du tror du får sova en timme till, skönt va? NEJ det går ju inte! :) Vincent ville iaf inte somna om så sen dess har vi varit vakna, helt förstörda hela morgonen. Nu har vi sovit en stund hela familjen, men Charlie ville inte sova längre så nu är vi uppe. Lilla killen är alltid så ledsen när han vaknar eftersom det är jobbigt i näsan, det blir inte bättre jäkla förkylning! Det är inte många stunder på dagen han är nöjd o jag hoppas o tror att det beror på att han inte är riktigt bra, för det är inte kul o ha en sån här grinig bebis när man ska underhålla en storebror oxå.
Det får nog bli en promenad sen när alla är vakna så vi piggnar till lite!


Tyst!

Båda små killarna sover! Det är tredje dagen Robban jobbar natt o eftersom Charlie har varit lite sjuk så har jag i princip suttit med honom hela kvällarna o knappt kunnat lägga ner honom för o gå på toa utan att han har börjat skrika. Nu sover han i sin säng o jag sitter här i soffan o kollar på Idol o äter gott, njuter av tystnaden för den varar nog inte så länge!

♥♥♥

5 minuter senare så är Charlie vaken...


Fredag

I dag är vi hos min farmor o farfar o hälsar på.



Vi har varit o matat hästarna med äpplen. Vincent var inte ett dugg rädd, han bara körde fram handen med äpplet till dom :)
Vi har ätit köttbullar med potatis o sås, finns det nåt godare!? Snart blir det fika med äpplekaka som farmor har bakat.



Charlie ligger o sover i bilstolen som var det enda stället han ville ligga på själv, lite lättare o andas när man inte ligger ner. Jag har fått lite piller från Thailand mot min hosta, hoppas dom hjälper :)


Sjuk

Jag har varit förkyld o hostat hur länge som helst nu känns det som o nu har Charlie blivit smittad. Han hostar o snorar o vill inte ligga ner själv, så det är fortfarande halvsittandes sovställning som gäller för mej. Stackars liten, det är inte lätt för honom speciellt eftersom dom bara andas genom näsan när dom är så här små (fick jag reda på av bvc sköterskan i dag).
Nu vill vi bli friska!


Liten bebis



Lilla Charlie är förkyld, inte konstigt när hela familjen hostar o snorar här hemma. När ska vi bli helt friska!?

Jag åkte till stan en liten stund i dag o lämnade Charlie hemma hos sin pappa medans Vincent var på dagis, skönt o komma i väg lite. Annars har vi tagit det lungt. Nu myser jag o lillkillen i soffan o Vincent o Robban är ute o går.


Tummen



Vincents bästa kompis är ju Laban som han har haft sen han var liten bebis, han måste vara med överallt annars blir det inte roligt.
Undra om tummen kommer bli Charlies kompis!? Det är några nära o kära som tycker det iaf, allt det här har han fått så han har nog inget val :)


Play doh



Vincent o jag leker med play doh som han fick i går, det var kul. Men jag kan inte riktigt göra lika fina figurer som mormor gjorde.



Här är min katt, Vincent tyckte att den var fin iaf :)


Söndag

I dag var det dags för Robban o börja jobba igen efter o ha varit ledig i tre veckor o jag skulle vara själv med små killarna en hel dag. Det gick ju bättre än jag trott, men Charlie tar ju ganska mycket av min tid när han ska äta ofta o sen inte är nöjd, men Vincent är jätte duktig o leker mycket själv utan o tjata på mej. Jag lyckades få båda o somna samtidigt o fick själv vila lite o hann faktiskt laga o äta lite mat innan dom vaknade, men jag fick skynda mej :)
På eftermiddagen åkte vi ut till Svärtinge o Vincents stora idoler moster Julia o Emilia. Sorry Cathrine men du ligger nog på tredje plats :)

Nej nu ska jag nog passa på o sova nån timme innan lillkillen vaknar o vill ha mat.


Upp o hoppa!

Jag känner att jag har blivit lite för slö nu när Robban har varit hemma, jag har mest suttit i soffan o bett honom hämta saker till mej o snäll som han är så har han gjort det :) Jag tog tag i plocka lite här hemma för nån dag sen o kännde att jag blev helt slut efteråt, fy va hemskt! Måste börja gå ut o gå lite mer, men det är ju så himla tråkigt väder nu o värre blir det, inte kul o börja mammaledigheten den här årstiden.
I går bakade jag bullar, höll på hela dagen kändes det som eftersom det hela tiden var annat som jag behövde göra i mellan. Men nu har vi bullar så det räcker hela vintern!

I går var Robban på föräldramöte på dagis o efteråt var han på jobbet en sväng så jag fick lägga Vincent själv för första gången. Charlie hade somnat i soffan så då tänkte jag passa på o lägga Vincent. Vi hann borsta tänderna, byta om till pyjamas o skulle precis lägga oss o läsa saga när han vaknade. Det blev lite krångligt o få plats alla i Vincents säng eftersom Charlie ville ha mat så vi flyttade in till vår säng. Jag satte mig brevid Vincent o gav Charlie mat o plötslite ville inte Vincent nåt, inte läsa, inte släcka lampan o inte sova o såg jätte sur ut. I bland så känns det som han är så arg på mej när Charlie är med, känns jätte jobbigt men vad ska jag göra!? Han somnade tillslut iaf.

I dag har jag varit på stan en stund o fikat med vänner. På eftermiddagen var Ida o Hugo här o hälsade på, Vincent o Hugo är så söta ihop o leker jätte bra. Charlie har varit på lite tråkigt humör i dag, mest velat äta o inte sovit så mycket. Men nu har han sovit i snart 4 tim så nu är det snart dags att han vaknar o äter för det börjar bli fullt i mjölkmaskinerna känner jag :)


Stora killen



Vincent fick prova sin overall i dag o ville inte ta av sig den, så vi passade på o gå ut en stund. Jag bad honom ställa sig vid ett träd så jag kunde ta några kort o det gjorde han så gärna :) Han har blivit så stor vår lilla kille, det kanske inte är så konstigt eftersom vi nu har en super liten här hemma.
Han är en sån duktig storebror!


Hej hopp!

Jag sitter här i soffan med Charlie, som vanligt känns det som. Han har varit vaken i över två timmar nu så snart hoppas jag att han vill sova lika länge :) Så länge han är mätt o fått bajsa så är han för det mesta nöjd, men ibland vill han äta hela tiden. Det är ju så mysigt o äta så han somnar till lite då o då så det kan ta lite tid o äta klart ibland, vilket är lite jobbigt speciellt på natten när jag själv håller på o somna. Jag längtar tills vi får lite mer rutin på allt, men han är ju bara 14 dagar så jag vet att allt är lite som det är just nu. Vincent sov ju nästan hela natten när han var tre månader, sån tur ska jag väl inte ha nu.

I torsdags var vi på bvc med Charlie för första gången. Han hade gått upp 300g på en vecka o det var godkänt.

I går var vi på busfabriken, det var mest för att Vincent o pappan skulle få leka av sig lite :)



Vincent klättrade nästan ända längst upp o sen gled ner, det var skoj.


12 dagar



Första leendet! Inte medvetet förstås men lite kul att jag lyckades o ta en bild just då.
Det syns inte här men Charlie har faktiskt en smilgrop efter sin mamma, så sött!


Puss Lillebror!


Så kom Charlie till världen

Jag vaknade tidigt på lördags morgonen o gick på toa o såg att det hade kommit blod, ringde till förlossningen o dom ville att jag skulle komma dit. Vi åkte dit o precis som förra gången så såg allt bra ut o läkaren kunde inte se vart blodet kom i från men nu ville hon att jag skulle stanna kvar över natten för observation. Såå segt tyckte jag! Robban åkte o hämtade Vincent o dom kom upp till mej med lite godis innan dom åkte hem. Straxt efter att dom hade åkt så fick jag en ny blödning o läkaren kom in igen o tyckte att vi skulle sätta igång förlossningen eftersom hon inte tyckte att det var nån ide o vänta på fler blödningar. Jag blev ganska förvånad o plötsligt blev allt så verkligt, jag skulle föda! Vad jag inte visste då var att när läkaren först hade undersökt mej så var jag öppen två cm, så det var redan på gång. Så jag ringde Robban o sa att han fick ta o komma tillbaka för nu skulle vi föda. Inget var planerat, jag hade inte packat nån väska det skulle jag ju göra i morgon :) Jag trodde aldrig att jag skulle föda när jag åkte upp!
När Robban kom var kl 17.30 o jag hade blivit flyttad till ett förlossningsrum. Kl 17.45 stack barnmorskan hål på fosterhinnan. Efter det kom värkarna ganska snabbt o dom var smärtsamma. Jag fick lustgas o allt blev mycket lättare :) Värkarna blev mer o mer smärtsamma o jag andas mer o mer lustgas, herregud så mycket lustgas. Jag andades in så mycket så Robban var tvungen o ta den ifrån mej för att jag inte slutade, allt var bara en dimma. Jag hade så himmla ont så när barnmorskan frågade om jag tyckte att jag behövde nån annan smärtlindring än lustgasen så sa jag, JA ge mej nått vad som hellst! Men det hann vi inte med för helt plötsligt gick allt väldigt snabbt. Jag förstod inte själv hur snabbt det gick förrens jag läste förlossnings journalen efteråt. Kl 21.08 fick jag krystvärkar o kl 21.10 föddes Charlie!



Den här förlossningen var mycket värre än den första. Jag vet inte varför men efter att jag hade fött Vincent så tyckte jag att det inte var så farligt som jag trott o att jag skulle kunna göra det igen, nu så bad jag Robban o påminna mej att jag aldrig ska göra om det!
Det kanske var för att med Vincent så låg jag hemma flera timmar med värkar som succsessivt blev starkare. Nu eftersom jag blev igångsatt så var det som o trycka på en knapp o värkarna kom snabbt o dom var väldigt starka från början.

Det var iaf värt det, nu har jag två fina pojkar! Men nu har jag nog gjort mitt :)


Måndag, eller!?

Ja dagarna går utan att vi gör mycket mer än o njuter av o va hemma alla tillsammans. Jag njuter iaf o längtar inte tills Robban ska börja jobba igen o inte kan va hemma o passa upp på mej hela dagarna :)
I dag gjorde vi ett andra försök o gå ut med vagnen hela familjen. Första försöket gick inte så bra, Charlie ville inte åka vagn o skrek tills han blev helt röd o det slutade med att han o jag vände o gick hem. I dag var han lugn o somnade efter några minuter.



Tiden går fort när man är trött

I dag lämande jag Charlie hemma hos pappa o åkte med Vincent till dagis. Han ville ta på sig stövlarna direkt o gå ut i regnet men först var det frukt o samling så han gick snällt in o vinkade till mej, sötnosen! Jag är glad att han inte blir ledsen nu när vi lämnar honom, han tycker kanske det är lite skönt o komma i från skrikande lillebror :)
När jag kom hem så sov Charlie o jag fick faktiskt oxå sova ett tag innan det var dag för mat.



Nu är det några som sover igen, jobbigt o vara tvåbarns pappa :)

Ska hinna äta nåt nu innan vi hämtar storebror på dagis, fem timmar går fort.


Trött



Nu på morgonen har vi varit på efterkontroll på BB o allt var bra, skönt. Vincent hade både gulsot o blåsljud på hjärtat när han föddes så det blev några besök till sjukhuset efteråt.
Nu sover Charlie i babyskyddet, bästa stället o sova på tydligen. Jag borde ju oxå passa på o sova lite men har konstigt nog ingen lust trotts att det inte blivit många timmars sömn dom här nätterna. Det har blivit mycket amning på kvällarna o han verkar ha svårt o komma till ro. Han kan bara sova ordentligt om han får ligga på mitt bröst, så det har blivit en lite halv sittandes sovställning. Robban har sovit inne hos Vincent, bäst för alla tror jag.
 
Sova kan man göra när man är gammal, eller!? :)


Charlie



Vi tar det lungt här hemma, försöker lära känna lillebror. Har precis kommit på att det är mysigast o ligga på mage :)
I dag är Vincent på dagis o leker lite. Han är jätte duktig o gullig mot Charlie, han vill gärna ha honom i knät o klappar honom på huvudet. SÖTNOS!

Ska ta mig tid o skriva hur det gick till när Charlie kom till världen, sen... :)

Tack för alla grattis hälsningar!!


Välkommen till världen!



Lillebror Charlie

101002, kl 21.10
3295 gram
48 cm



♥♥♥


Ingen bebis än!

Det är nog tur för jag har varit så himla förkyld o hängig nu i några dagar så jag hade nog inte klarat av en förlossning känns det som. Jag brukar inte vara så här förkyld länge, nu får det räcka orkar inte mer!
Det är väldigt blandade känslor nu. Jag är trött på magen, den är bara i vägen så jag hoppas att bebis vill komma ut snart. Men samtidigt så känner jag att den kan nog få stanna där inne en liten stund till, varje gång jag känner nått i magen så tänker jag NEJ inte nu!
 Ut kommer den snart iaf o jag har ingen aning om när, det är nog det som är lite läskigt :)


RSS 2.0