Uppe med tuppen

Jaha kl var 5.30 när lill skiten vaknade i dag, kul! Nu har jag äntligen fått honom o somna om, han var så trött.

Jag blir knäpp av o planera föräldrapenningen. Nu kom det upp en ruta där det stod att jag planerade för fler dagar än vad jag har kvar fast jag inte gjorde det, trodde jag. Jag hade ingen aning om att vi behövde fylla i en blankett om att Robban ger sina dagar till mej. Jag vet ju att han har 60 dagar som jag inte får ta. Men dom andra trodde jag att jag bara kunde ta, kanske jag som är dum. Tut att jag ringde o frågade iaf.

I morgon ska jag jobba några timmar igen.
Nu ska jag äta mackor med saltgurka, vi köpte en hel burk mm :)




Onsdag

Nu är jag fin i håret igen :)
Vi åkte till Ikea på eftermiddagen en snabbis. Fick med oss lite grejer hem, men kom sen på att det var mer vi behövde. Köpte på oss lite diskborstar med sugpropp då  dom skulle utgå ur sortimentet inom kort, jag älskar dom diskborstarna!Men dom kanske finns någon annan stanns?!
PLASTIS Diskborste
Nu har vi tackat JA till dagisplats i oktober, det blir nog bra tror jag :)

Veliga morsan :)

Jag kom på att vi måste svara på dagisplatsen o skicka in den i dag om den ska hinna komma in tills på måndag. Paniik!
Jag tror att jag vet vilken ruta jag ska kryssa i nu...

I dag ska jag o klippa mej, ska bli skönt det var ett tag sen. Jag hörde att Robban sa nått om Ikea när han kom hem i morse, jag var halvt vaken. Undra om jag o Vincent får följa med.




Tisdag

Ja då har jag jobbat i dag då o nu är jag helt slut!
Det var kul, men skönt att jag ska va hemma ett tag till iaf :)

Vart var solen i dag då?! Lite besviken blev jag när jag vaknade. Men vi var ute tidigt iaf, det var ändå skönt ute. Träffade Micaela o gick varvet runt strömmen. Sen satte vi oss på Fräckas uteservering o åt frukost. Det blev en liten sväng på stan oxå. Vincent var på sitt bästa humör när mamma o tant provade kläder.
Jag fick med mej en söt klänning hem från Monki, den blir nog en favorit i sommar!

Vincent gjorde en sån söt sak i dag, det värmer i hjärtat.
Micaela höll honom medans jag kollade på kläder till honom. Jag stod brevid dom o höll i några kläder, då kollade Vincent på mej o började gnälla. Jag trodde han ville ha kläderna, men så vände han sej mot mej o sträckte ut armarna. Han ville komma till sin mamma!!

Nu är det god natt.


Måndag

Dagarna går så himla fort tycker jag. Det kanske är för att vi har våra rutiner.

ca. 7 - vakna o välling
10 - gröt
sova en stund efter eller före gröten
13 -  lunch
sova en stund nån gång på eftermiddagen
16 - mat igen
ca. 19 - välling o sova för natten

Jag är så glad att han sover så bra på natten nu, han vaknar inte en enda gång nu. Förutom i går, då han vaknade jätte ledsen. Kom efter ett tag fram till att han hade bajsat, o det kan jag ju förstå att det inte var så kul.
Men jag är fortfarande lika trött när vi ska gå upp på morgonen, kommer nog aldrig att vänja mej :)

På förmiddagen gick hela familjen Johansson/Roos (eller Roos/Johansson om Robban får bestämma,men det får han inte:) ut på promenad. Vi kom inte så mycket längre än till stan. Var uppe på jobbet en sväng o sen kollade vi lite på solglasögon. Jag tycker att jag köper nya varje år, men varje sommar så vet jag inte vart dom är. Tycker det är skit svårt o hitta några som passar, alla ser så stora ut på mej.
Sen gick vi hem o åt lunch o sen ut till maxi. I dag blev det STOR handling eller det blev dyrt iaf, nu har vi nog mat så det räcker ett tag hoppas jag.
I dag fick vi förresten dagisplats till 1/10... men vi ska ju tacka nej, kanske...

I morgon ska vi träffa Micaela tidigt o så ska vi sätta oss på nån uteservering o äta frukost.
Myyys det tror jag!!
På eftermiddagen ska jag faktiskt jobba några timmar! Det var lite kris på jobbet o jag erbjöd mej o hjälpa till, snäll som jag är :)



Bus i sängen


Helgen

Nu är det väl dags o blogga lite. Jag fick lite skäll av svärmor i dag för dålig uppdatering, haha!
I lördags åkte vi ut till Robbans kompis land o myste i solen o grillade korv. Små syrrorna var med så det blev lite lek oxå.
I dag har vi varit hos svärmor o tagit det lungt o ätit god mat.
Micaela tvingade mej ut på lång promenad forut, nu är jag helt slut. Tack vännen!

Det är ju roligare med bilder, så här kommer några från helgen.


En egen stol hos farmor

Så här trötta var mina pojkar förut


Är inte Leo lite lik Ross i Vänner?
Vi brukar skoja om det o nu när han var o klippte sej så hade hans frisör oxå sagt det!
Ha ha bli inte arg nu Leo :)

Lite nytt till hemmet




Jag gillar svart!

Torsdag

Vilken härlig solig dag det har varit!
Mamma, pappa o barn var ute o gick en promenad på förmiddagen. Vi gick förbi jobbet för Robban skulle kolla ut några nya skor. Det slutade med tre par, han börjar ta efter mej :)
På eftermiddagen åkte jag o Vincent ut till Sandra o även där blev det en promenad.

Nu sitter jag o lyssnar på Vincent som ligger o pratar i sängen, jag hoppas han somnar snart. Han sov sent på eftermiddagen så det är möjligt att han inte vill sova nu.

I dag har jag suttit o räknat på föräldrapenningen o det räcker nog till Januari. Om inte så får Robban ta ut några dagar. Så nu tror jag att jag har bestämt mej för o va hemma tills dess.
Då kan vi ju fortsätta på babysimmet i höst!



Ett meddelande till Robbans syrra Linda, som jag vet läser min blogg varje kväll :)
Jag tror Robban sa fel, han är ledig nästa vecka från onsdag. Så då träffas vi gärna nån dag om ni har tid!



Dagisångest

 Ska vår lilla skitunge börja på dagis i höst?!
Vi har sökt dagis plats till oktober. Men nu har jag börjat få lite ångest att han ska börja då. Han är ju bara 14 månader då, bara en liten skrutt.
Vissa dagar vill jag tillbaka till jobbet o vissa vill jag bara va hemma med honom.
Självklart ska han gå på dagis, tror det är jätte bra för barnen. Men när han bara är 14 månader vad får han ut av det då?
Om jag kan så varför ska jag då inte va hemma så länge som möjligt? Den här tiden kommer ju inte tillbaka.
Funderar på om han ska få börja i Januari i stället.
Hmm jag vet inte, men jag måste nog följa mitt mamma hjärta!


Besök o BVC (i går)

Äntligen fick vi komma till BVC i går. När han var nyfödd gick vi ju en gång i veckan o då kändes det tryggt o gå dit. Men nu är det mest kul o se hur mycket han har vuxit. Men han väger inte riktigt så mycket som jag trodde.
9,6 kg
71 cm

Han ligger fortfarande bra på kurvan.

Vi fick oxå besök av Ida o Hugo. Jag hade gjort en god kyckling sallad som vi åt. Självklart ville Vincent smaka, vi kan inte äta nåt nu utan att han börjar smaska. Han fick lite keso o avokado o det var gott. Sen tog vi en promenad, o åt en glass trotts det gråa vädret.

Lite bilder på pojkarna


Jaha

Jag: Vet du vad Vincent gjorde förut? Han klappade händerna!
Robban: Men det gjorde han i går, jag trodde att han hade gjort det forut.


Plötsligt händer det!

Vincent sitter på sin filt på golvet o kollar på Vakna med the voice på tvn o verkar tycka det är jätte kul.
Helt plötsligt börjar han klappa händerna!
Jag har ju klappat händerna framför honom o försökt få honom o klappa länge nu o han tittar bara på mej som det där skiter väl jag i. Nu helt plötsligt klappar han själv, va häftigt det är!



I går åkte vi ut till Svärtinge för o byta däck på bilen. Jag o Vincent smet i väg o gick o hälsade på min barndoms vän Sandra o magen. Nu är det inte långt kvar tills hennes bebis ska titta ut, spännande.

Jag var o tränade sen på kvällen. Det är läskigt hur trött jag blir när jag kommer hem efter träningen. Jag skulle kolla på Filip o Fredrik i går men orkade inte hålla ögonen öppna o somnade i soffan. Det är ju skönt o va så trött i bland, men inte när man vill vara vaken.

I dag blir det nog en lugn hemma dag, det känns som vi har fart runt så mycket nu . Eller kanske till stan en sväng, barnbidrag i dag ju :)

Skor

Gullunge skor från mormor!


Helg

I går fredag var vi på babysim igen. Det var ju några veckor sen nu o Vincent tyckte det var lika kul som vanligt. Efter simmet så åkte vi med Micaela o hennes mamma till djurön. Det var jätte mysigt men det kunde ha blåst lite mindre. Micaela hade gjort sallad som vi åt, gott!



Nu väntar jag på att Robban ska komma hem så vi kan grilla!
Trevlig helg ♥

God natt

Jag känner mej helt död efter träningen. Ska lägga mej snart, men det är tråkigt när Robban jobbar natt.
Kom hem nu!


Mina fina pojkar ♥


Ännu en solig dag

I dag träffade vi Ida o Hugo på stan o åt lunch. Efter maten så köpte vi glass på Lindahls (skit god glass :) o gick till Wasaparken o gungade. Sen fortsatte vi ner till strömmen o tittade lite på änderna.
Det är ca 4 månader mellan Vincent o Hugo. Men Hugo är en stor pojke (Vincent kanske liten) så dom ser nästan lika stora ut, lite kul.
Jag missade tiden på BVC förra måndagen o den här veckan har hon semester. Nu var det 2 månader sen vi var där o vägde honom sist, jag är lite nyfiken på hur mycket han har växt :)



Jag var o slogs lite med syrran förut, ki box. Det var för länge sen jag tränade nu, men vi var ju i Turkiet o sen var jag förkyld. Men nu måste jag komma igång igen, inte så långt kvar till beach 2009 nu!

I morgon hoppas jag på ännu en solig dag. Det blir babysim o picknik.

Onsdag

I dag på förmiddagen tränade jag o Vincent lite krypställning. Han stod så ett tag o visste inte vad han skulle göra, tillslut så hamnade han platt på magen som vanligt. Krypa det är nog inget för min lilla prins.
Sen åkte jag iväg en sväng till maxi o fyndade pyjamaser för halva rea priset. Jag var oxå på babyproffsen o la undan söta skor som Vincent`s mormor ska köpa åt honom i morgon :)
När jag kom hem så mötte vi upp Micaela o gick promenad runt strömmen. Vi hamnade i folkparken där vi träffade Simon o så blev det glass såklart.
Nu måste jag fixa föräldrapenningen, jag fattar fortfarande inte riktigt det där men pengar får jag ju iaf.




Grillpremiär

I kväll har vi grillat på elgrillen på balkongen för första gången i år (första gången för mej, Robban grillade när vi var i turkiet) Det blev grillspett med kött, champinjoner, paprika o lök, mums!
Vincent ville absolut va med o grilla o vägrade somna. Men nu sover han iaf, får väl hoppas att han sover lite längre i morgon men skulle inte tro det.


Spännande

Det var länge sen jag läste en bok. Jag började läsa den här boken i Turkiet som jag började på när jag var gravid o nu har jag inte kunnat sluta. I går o i dag har jag läst mer än halva boken o nu har jag nästan lite ont i huvudet, men jag måste läsa klart i dag!
Nu är det riktigt spännande o snart får jag reda på vem mördaren är...


Påsken

Påskafton var jag o Vincent hemma hos familjen i Svärtinge, Robban jobbade tyvärr (men det blir mycket pengar :)
Vi målade ägg o åt mat. Överskattad mat tycker jag, men prinskorv o köttbullar är ju alltid gott. Påskdagen njöt vi bara av det fina vädret ute. Vincent fick nog liten överdos av frisk luft, han var så trött o somnade tidigt när vi kom hem.
Så himla skönt o bara va ute o ligga på en filt på gräsmattan o ta det lungt. Jag vet att jag kommer hata lägenheten i sommar som vanligt, hoppas hoppas att vi tills nästa år kommer här ifrån...

Vincent ville va påskkärring, eller han hade inget val :)


Alla ägg


Det här ägget utsåg vi till årets ägg, lillsyrran Julias ägg det står Julia äger


Alla systrar o Vincent


Vincent fick en gunga av mormor o morfar i påsk pressent, kul tyckte han


I dag bilr det familjemys. Vi ska snart gå ut o gå när Vincent vaknar. Han sover för andra gången i dag, så trött. Han är lite hängig o snorig det är nog därför han är så trött.

Ha en mysig sista påsk dag ♥

Glad påsk & 8 månader!

I dag är världens bästa Vincent 8 månader!
Om 4 månader är han 1 år, det känns som han nyss var 4 månader oj oj vad fort det har gått.

I går var vi hos Vincent`s farmor o faster D. Vincent fick massor fina kläder i påsk pressent.


Faster D o Vinnie i sina nya kepsar

I dag åker vi ut till Svärtinge för o måla lite ägg.
Glad påsk till alla!

Feber

Vincent har feber för första gången i sitt liv, bara lite men ändå. Jag märkte på honom i natt att det var nåt som inte var bra för han låg o vände o vred på sej hela tiden. Så i dag blir det o stanna inne, det passar ju bra i det här tråkiga vädret.

Får se om det kommer några påskkärringar hit i dag (visst är det idag?) Förra året så ringde det på två stycken o vi stod där som fån o visste inte ens att det var den dagen o vi hade ju inget godis hemma, jag tror dom fick ett varsit äpple :)
Inte för att vi har nåt godis hemma i år heller...


Min graviditet o förlossning

Graviditeten

Vilka var dina favorit kläder:
Leggings
Vad var din/dina favorit rätter: Inget speciellt
Vad tyckte du inte om: Inget speciellt
Var det någon favorit rätt som ändrades: Nej
Vad var du mest sugen på: Jag var ganska sugen på o drack mycket vatten
Hade du halsbränna: Jag tror jag hade lite halsbränna
Hade du sammandragningar: Någon enstaka gång
Mådde du illa: Nej
Vilken sovställning var bäst: På sidan
När var din BF dag: 12 augusti 2008
Gick du över tiden:  Nej han kom en dag före
Hur mycket gick du upp i vikt: 12kg
Hade du mycket vätska i kroppen: Mot slutet var jag ganska svullen om fötter o händer
Hur var ditt psyke: Utmärkt
Gnällde/klagade du: Nej det tror jag inte
Vad trodde du det var för kön: Jag trodde ingenting
Visste du vad det var för kön: Nej
Hur låg ditt SF mått: Bra
Var du rädd för något: Nej det var jag nog inte
Hur ville du att din förlossning skulle se ut: Att det skulle gå snabbt
Hur ser du på graviditeten idag: Inga problem, jag har nog aldrig mått så bra

Förlossning

När började din förlossning:
Värkarna började 4 på natten, men då visste jag inte att det var riktiga värkar
Hur började den: Med värkar när jag sov
När åkte du/ni in till förlossningen: Jag skrevs in kl 13
Varför: För att jag hade ganska kraftiga värkar o orkade inte va hemma längre
Vem/vilka åkte du in med: Robban
Fick du/ni åka hem igen: Nej
Vilket sjukhus skedde förlossningen på: BB Norrköping
Hur mycket var du öppen när ni kom in: 6 cm
Vad hände under tiden du/ni låg inne på förlossningen: Jag hade värkar, fick lustgas, krystade o sen kom han ut
Vem/Vilka var med under förlossningen: Robban o så barnmorskorna såklart
Tog du nått smärtstillande: Lustgas
Grät du: Jag grät påvägen till förlossningen men inte där
Vad tyckte du var jobbigast: Att det gjorde så helvetes ont att resa sej ur sängen efteråt :)
Var du rädd för något: Nej inte just då, hann inte tänka så mycket
Hur lång tid tog det: Från att jag kom till förlossningen tog det 3 tim o 45 min tills han var ute
Hur ser du på förlossningen idag: Jag är glad att allting gick bra o att han var frisk när han kom ut. Jag hade nog en ganska lätt förlossning.

Barnet

Vad blev det för kön:
Pojke
Hur mycket vägde barnet: 3395g 
Hur lång var barnet: 50cm
Vad var huvudomfången: 34 cm
Hur mådde barnet: Bra

Listan är snodd från Sarah!

Johanna o Ibrahim

Äntligen har min vän Johanna kommit hem till Sverige med sin kärlek Ibrahim!

Lyckligt gifta!

Bilder från Turkiet


Han rullade!

Vincent rullade från rygg till mage för första gången själv i går!
Bättre sent än aldrig ♥




Trötta familjen

I dag har vi typ bara sovit o myst hela dagen.
Robban jobbade natt o sov inte så länge för att jag skulle få lägga mej en stund. Jag har varit helt slut i dag inte orkat nånting, hoppas verkligen det blir bättre tills i morgon. Vincent har oxå varit jätte trött o sovit mycket mer än vanligt på dagen.
Det har ju varit jätte fint väder ute, hoppas jag orkar gå ut lite i morgon.




Borta bra men hemma bäst

Nu är vi hemma!
Det var så skönt o komma hem i går. Vi har haft det jätte bra men det är alltid underbart o komma hem, vi har ju saknat pappa så!

Flygresan dit var inte så rolig. Planet lyfte runt 8 på kvällen, Vincent var trött o jag trodde att han skulle somna efter lite välling på planet men det gjorde jag inte. Han var jätte trött men kunde inte komma till ro, det var ju så mycket runt om kring. Han fick mer välling med kunde fortfarande inte somna. Han gnällde o skrattade o var verkligen övertrött. Egentligen gick det bra, men det var lite jobbigt att han inte somnade. Framme på flygplatsen i Turkiet när vi satt o väntade på väskorna så däckade han i min famn. Sen sov han hela bussresan, när vi kom fram till hotellet så la jag honom i resesängen som stod på rummet o han sov hela natten.
Vi har haft jätte fint väder hela veckan, forutom i går när vi skulle åka hem då regnade det men det gjorde ju inget.
Vi har mest varit på hotellet, eftersom vi hade all included så har vi ju ätit alla måltider där. Vi har tagit en promenad runt i Kemer varje dag, nere vi havet o på gågatan o kollat i affärer. Lite shopping blev det såklart!
Vincent har varit så snäll o glad hela veckan så det är helt otroligt. Han har suttit stilla i vagnen o spanat när vi varit ute o gått o oftast somnat. Vagnen har varit superbra.
Han har fått så mycket uppmärksamhet, alla Turkar älskade honom! Dom skulle pilla, pussa, ta kort på honom. Han har verkligen vant sej vid uppmärksamhet nu o han älskar det, lilla charmtrollet.
 Natten mellan torsdag o fredag låg jag o svettades o frös hela natten. På morgonen mådde jag skit o orkade knapp gå upp ur sängen. Jag var hos läkaren på hotellet o fick piller, men ver inte om dom hjälpte nåt. Nu sitter jag här o snorar o hostar som bara den.
Resan hem gick jätte bra, han somnade en stund. Resten av resan var han så glad o smilade åt varje person som gick förbi.

Jaha nu är vi tillbaka i verkligheten igen, undra vad vi ska hitta på!?


RSS 2.0