Nytt år!

Då var det dags för ett nytt år igen, redan 2010, så fort det har gått.
Jag vill önska alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR, hoppas ni får en bra start på det nya året!


Onsdag



Snart ska den här lilla skitungen till dagis o jag till jobbet. Han ska vara på ett annat dagis i dag eftersom hans är stängt nu över jul o nyår, jag hoppas det kommer gå bra.


Sova, nej tack!

Nu har jag äntligen tagit sprutan, kom på att jag kunde ha tagit med mej Vincent så kunde han fått sin andra dos men det få vi göra en annan dag.  När vi kom hem tyckte jag att det var dags för Vincent o sova middag, men när jag lade ner honom i sängen så började han skratta o kittla mej. Efter en stund så fick han komma upp för han var konstigt nog inte ett dugg trött, så han har hållit i gång hela dagen men nu börjar han bli lite trött så han kommer nog somna tidigt i kväll.

Nu väntar jag på att Robban ska komma hem så jag kan göra i ordning mej för snart ska jag i väg o träffa Sandra o dom andra på Manesa. Så gott det ska bli!


Ledig


Vincent har börjat sova längre på morgonen, till kl 9 kan han ligga o snusa. Skönt, jag kommer ihåg när han vaknade kl 6 o det hoppas jag inte han börjar med igen. Men jag har vant mej vid o inte behöva ställa klockan så det blir lite stressigt i bland när vi ska i väg till dagis o jobb när han vaknar så sent, men super mysigt en ledig dag som den här. Tänk att jag tycker att kl 9 är sent nu, förr så kunde jag ligga o sova till kl 12 om jag var ledig :)

Nu ska jag snart köra Vincent till gudmor Johanna o sen ska jag vidare till sjukhuset, ska försöka ta den där himla sprutan nu för det blev ju inte av sist jag sa att jag skulle göra det. I kväll ska jag träffa min vän Sandra som är hemma o hälsar på, det blir nog lite mat o kanske nån drink på Manesa.


Åhh nej!

Såg att H&M har fått in vårsortimentet på hemsidan, varför ska det vara så svårt o hålla sig därifrån!?
Hur sött var inte det här då, det åker i shoppingbagen direkt!


Så tuffa jeans, undra hur dom skulle sitta på Vincents små korvben :)



Söndag



När jag var o handlade förut så sa Robban åt mej o köpa en cola o nåt gott o då var jag lite duktig o köpte vindruvor, men sen när jag var nere i våran affär o skulle handla så råkade jag köpa med mej en chokladkaka iaf :)
 Nu ska jag se om jag kan hitta nån bra film vi kan kolla på.


Annandagen

I dag har vi ätit kötbullar o prinskorv för tredje dagen i rad, jag börjar tröttna lite :)
Jag o Robbans syrra D har varit på stan i dag o trängts med alla shopping sugna människor, hittade lite fynd. Nu är jag super trött, det blir nog en tidig kväll för mej.



God fortsättning!


Tomten


Första tomten, eller tomtemor var snygg i röd siden pyamas :)

Vincent tittade med stora ögon på tomten, han var inte rädd men ville inte gå för nära.

Nästa tomte var stor o lång :)

Vincent fick paket

satt i tomtens knä

han "klatchade" med tomten

han fick en stor mysig nalle av tomten

Tomten var snäll!


God Jul!


Godis

Det här ska gottegrisarna på jobbet bli bjudna på i morgon!



Receptet finns HÄR.


Söndag

Jag trodde verkligen att jag skulle bli sjuk i går, jag gick omkring o frös så himla mycket hela dagen på jobbet i går. När jag kom hem så tog jag på mej dubbla stickade tröjor, halsduk o tofflor men frös fortfarande, senare på kvällen så blev jag helt plötsligt bättre. Johanna, Camilla o Pernilla var här i går, det var meningen att vi skulle laga mat men några kom lite sent så det blev thai mat tillslut men det var oxå gott :) Sen blev det tårta, glögg o julklapps spel.

I dag har vi haft en lugn dag här hemma. På eftermiddagen tog vi med oss pulkan o gick ut en stund, det går ju inte o vara ute för länge i det kalla vädret men så fint det är. Vincent fick åka pulkan själv ner för backen, det tyckte han var kul. Vi kom på att vi måste köpa en större pulka så jag o Robban oxå kan åka :)




Tack Ecco

Varje år sammlar vi som butik ihop poäng från Ecco som vi i slutet av året få ta ut premier för. Det fanns mycket fina saker till barn o välja mellan, perfekt.
Det här blev det:

Dachshund
Stove


Hur söt kommer han inte vara i sin mini kånken då!!? Hunden har han dragit omkring på här hemma, han drog den runt runt tills han blev så yr så han rammlade :) 


Nu är det jul här i vårt hus!



Nu är granen pyntad, den ser ju såklart inte lika mysig ut på kortet som i verkligheten.
Vincent tyckte den var fin!



Snart ska jag o jobba o i kväll kommer tjejerna hit, vi ska laga mat o byta julklappar.

Trevlig helg!


Granen


 
Vi hittade den perfekta julgranen i år igen!
Vi tänkte nästan ge upp o ta fram plastgranen men sen hittade vi den, snart ska den pyntas.


Torsdag

I dag har jag jobbat till kl 21 igen, så tråkigt o inte få träffa min skitunge när jag kom hem.
Det är så mycket i mitt huvud just nu, mycket o tänka på o mycket som ska hinnas med men egentligen vet jag inte vad...
I morgon efter jobbet ska vi iaf åka till sjukhuset så jag kan få ta vaccin sprutan nån gång, Robban tog den i tisdgs. Sen ska vi köpa en julgran o lite pynt till den så det äntligen blir lite julstämning här hemma!
Nu ska jag fortsätta o städa lite innan jag lägger mej, men egentligen skulle jag behöva hålla på hela natten...


Ute i snön


Vi passade på o ta en tur med pulkan nu när det ändå är lite snö på marken, det gick sådär o dra den på trottoaren, tur att vi bor nära en park.
(Låter jag lite bitter för att jag bor mitt i stan eller!? Det har ju faktiskt både för o nackdelar :)


Här försöker Vincent fånga snöflingorna i munnen!


Måndag

I dag var det Lucia firande på dagis, vi skulle ha gått men jag kände att jag bara behövde vila när jag kom hem från jobbet, är så himla förkyld o Vincent var inte heller på humör så vi struntade i det. Han fick en lussebulle hemma i soffan i stället i sin nya mössa.
Söt va?



Det tog inte lång tid innan han hade ätit upp den kan jag säga :)

I dag har jag slagit in lite julklappar o i helgen ska vi köpa en gran som vi kan lägga dom under, snart är det ju faktiskt jul!


Det snöar!

Det är vitt ute!
På gräset alltså inte på asfalten, vill inte ha asfalt utanför fönstret :( Undra om vi kan åka pulka i morgon, inte så troligt va, haha!




Vincent åker pulka i Mars hos mormor o morfar i Svärtinge. Var det så mycket snö i Mars, stämmer det?

Vincent sover i sin säng, hoppas på en bättre natt i natt. Robban sover oxå efter en lång arbetsdag o jag ska lägga mej o läsa, härligt familjeliv! :)
God natt!


Lördag



Så  här har Vincent legat hela dagen, men helst på mej. Han har varit sjuk förut men aldrig såhär utslagen, han har inte velat äta eller dricka nåt inte äns välling. Nu på eftermiddagen har han börjat bli sig själv igen o han har fått i sig lite korv o vatten.  Han har precis badat o nu springer han omkring i sin nya morgonrock.
Snart kommer pappa hem!



Måste bara säga att jag tycker att det var helt rätt att Erik vann Idol i går!


Idol - final!

Erik och Calle repeterar för fullt.  Foto: TV4

I kväll blir det Idol – final o kycklingsallad för sista gången.
Vem vinner?
Jag vet inte vem jag håller på, båda är bra på sitt sätt. Dom flesta tror nog på Erik så det skulle va lite kul om Calle vann.

Trevlig kväll!


Uppdatering: Det blir kebabrulle i stället, vi är för lata! :)


Sjuk liten kille



I natt vaknade Vincent med feber, han låg o gnällde nästan hela natten. På morgonen gick vi upp o kollade på tv o sen somnade vi båda två i soffan. 
Jag o Robban jobbar i skift i dag, snart kommer han hem fårn jobbet o då ska jag gå till mitt.


Fotografering

I morse innan dagis o jobb så var jag o Vincent på Ingelsta o fotade Vincent hos Studiobus som var där. Vincent var så fin i sin skjorta o väst, skulle ta en bild på honom innan vi åkte men det var inte så lätt för han ville knappt vara still när jag skulle klä på honom, herregud man blir ju helt svettig innan man har kommit utanför dörren! Jag trodde att man skulle få flera bilder men jag fick bara välja en bild o få hemskickad, men den vart jätte bra. Så om man har varit snäll så kanske man kommer få en bild på prinsen i julklapp :)

Nu ska jag mysa i soffan med mackor o te o kolla på Desperate housewives som jag missade i tisdags.


Ullared

Vi kom fram till Ullared tillslut i går men det tog liiite längre tid än det borde :) Vi missade nämligen avfarten där vi skulle svänga av efter Jönköping o det fattade vi inte förrens vi var i Borås, så det blev en liten omväg men 6 tim senare var vi framme!
Det var ingen kö så vi gick rakt in men där inne var det massor folk, jag var redan trött när vi hade kommit till klädavdelningen men efter att vi fyllt på med lite mat så blev jag lite piggare.
Jag tycker nog att jag hittade endel bra saker, lampor, påslakan, handukar, väska, julklappar till syrrorna mm. Men det var väldigt dåligt med kläder i Vincents stolek, han fick några pyjamaser, strumpor o en morgonrock. Jag hittade en "bra o ha" cardigan till mej som jag köpte i två färger annars var det inga fina kläder. Jag är nöjd med resan men hade jag haft mer pengar så hade jag nog kunnat handla mycket mer :)

I dag jobbade jag till kl 14 o sen var jag o Vincent o hälsade på Micaela, sen var jag o handlade o nu har jag tvättat, mycket som ska hinnas med. I morgon jobbar jag till kl 21 så då kommer jag nog inte orka nåt när jag kommer hem.

Vincent har varit jätte duktig nu två kvällar o somnat i sin säng utan bråk, får se hur länge det håller men så skönt det är. Han vaknar fortfarande på natten o då orkar jag inte krångla så då får han ligga brevid oss o då somnar han direkt, sen är det ju så mysigt o vakna upp bervid honom!


Hipp hipp hurra!



Lillasyster Emilia fyllde 7 år i dag!

Så i dag har vi varit på kalas. Kom hem lite sent o nu ska jag duscha o fixa lite, sen måste jag verkligen sova för i morgon ska jag gå upp tidigt o åka till Ullared!


Julfest 2009

I går var det Julfest med jobbet, vi var på Skandia teatern o åt o kollade på Diamonds schlager show. Julbordet var inte så mycket o ha men showen var super bra, o som vanligt var det vi som hördes mest på stället!
Innan vi gick dit så bjöds det på dricka, tilltugg, julklappsbyte o tippsprommenad på jobbet, jag vann för första gången!


Gott!

Ungdomarna Jennifer, jag (blundar som vanligt) o Cathrine

Super mormor Cecilia

Hela gänget

Det var svårt o få en bra bild där inne för dom använde en rökmaskin så det var helt dimmigt.

Det var en mycket trevlig kväll!


Fredag

Vincent busar i sängen, det är meningen att han ska sova men han kastar ut snuten o nappen hela tiden. Johanna är påväg hit o snart blir det Idolmys!

Trevlig kväll!


Jag ser det snöar

Här på bloggen iaf :)
Hoppas att det kan komma lite snö lagom till Jul i år, det vore ju super mysigt!


Knubbis



Kolla den här söta knubbisungen då, hihi!
Bilden är från när vi var i Turkiet o han är ca 8 månader.


Pepparkaksbak



I dag åkte vi ut till Svärtinge för o baka pepparkakor med mormor o mostrar. Vincent var rätt utrustad med förkläde o kavel. Tre små pepparkakor blev det av hans deg, resten åt han upp!


Blueberry Cheescake



300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
1 dl frysta blåbär


Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (ca 200 g i vanlig ugn). Smält smöret. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret. Packa blandningen hårt i en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.Häll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

Receptet kommer från Lailas kokbok.





Vincent tyckte oxå den var god! Han fick först sin mat men vägrade äta när han såg att vi åt något annat gott, såklart :)


Babbababbababa!

Vi sitter o kollar på Babblarna, dom är Vincents nya favoriter! Så fort man säger babblarna så springer han till datorn o kan sitta o kolla länge.
Låten sätter sig på hjärnan, tack Sarah! :)

Babblarna.se


RSS 2.0