Halv 8 hos Belle

Nu är jag mätt, såå gott!
Nästa gång är det min tur, vad ska jag laga då? Har lite prestationsångest nu efter all god mat. Men det är ju bara på skoj, eller!? :)

Mys


Kvällens meny

I kväll är det halv 8 hos Belle.
Efter att jag fått menyn nu på morgonen så lääängtar jag, det kommer bli så gott!

Förrätt: En svalkande granité med räkor persilja o chili.
Huvudrätt: Helstekt oxfilé, rotfruktsgratäng och rödvinsås a´la Belle med en frisk tomatcocktailsallad.
Efterrätt: Passionfrukts pannacotta med vaniljflarn.

Vilken lyx på en tisdag :)


Bolagret

Bolagret har utförsäljning, halva priset på nästan allt!
Jag fick presentkort där i julklapp för att jag ville köpa en fotoram som jag sett, sen har det inte blivit av att jag åkt dit. Det var ju tur att jag väntade för nu fick jag den för halva priset, o det var tur att jag åkte dit i går för det fanns bara en kvar med svart ram som jag ville ha!


Den ska fyllas med kort på mina fina pojkar!


Lila koppar o skålar, älskar den här mörklila färgen.


Vincent fick ett målarset, jätte kul tyckte han.

Jag har fortfarande lite kvar på presentkortet så jag måste nog dit igen o se om jag kan hitta nåt mer. Till den 3 april tror jag dom skulle ha utförsäljningen.


Måndag

Seg måndag, är så trött i dag. Charlie har sovit så dålig ett tag nu o i natt så vaknade han säkert en gång i timmen, då behövde jag ta upp honom i famnen för att han skulle somna om. Kl 4 orkade jag inte mer så då gick vi upp, suck! Vet inte vad problemet är, men nu har han blivit snorig o hostar igen så det är väl därför han inte sover ordentligt. Jag känner mej inte heller riktigt bra, aldrig ska man få va helt frisk.
Så nu har jag klagat färdigt :)

Nu kom Robban hem från jobbet så när Charlie vaknar ska vi gå ut i solen.


Lördag

Så trött jag är nu på kvällarna, inte så konstigt eftersom Charlie vaknar ca 5.30 varje morgon! Lagom tills han somnar igen så vaknar oftast Vincent, så det blir ingen mer sömn för mej. I går kväll kl 21 när jag var o kollade till Charlie i sängen så skulle jag bara lägga mej ner o vila lite, jag vaknade kl 00.20. Det var den kvällen :)



I går var vi på Svärtinge udde hos min farmor o farfar, vi tog en promenad i stormen till fåren.



Vincent tycket att han var jätte fin i alla halsband :)

I dag är det kalas för Lamin!


05:45

Det är nästan så jag börjar gråta när jag behöver gå upp så här tidigt, jäkla skitunge!




Ute i vårvädret

Nu är jag frisk, i fall ni undrar :) Var dålig i några dagar o fy så jobbigt det är, speciellt när man har två barn o ta hand om. När jag väl hade blivit frisk så blev Vincent dålig, förkyld o feber o sen den där himla förkylnings astman. Så på lördagskvällen var vi tvungna o åka till barnjouren för o underlätta andningen, sen blev han mycket bättre. Nu mår han bra o nu har Charlie blivit snorig igen, det tar aldrig slut.. Sommar nu tack!

I dag känndes det ju i alla fall som om våren är på väg. Vi var hos Johanna på förmiddagen o där i från gick jag o hämtade Vincent på dagis, blev helt svett i tjocka vinter jackan när jag gick. Sen mötte vi upp Johanna o Lamin i Folkparken. Det är ju inte jätte roligt på marken nu när snön precis har smält bort, lerigt o blött. Det var en STOR vattenpöl under gungorna, Vincent sprang rakt ut i den utan o bry sig om mej som stod o skrek NEEEEJ! Ja ja han hade ju kul, men han var blöt om fötterna sen men det brydde ju inte han sig om :)


Vincent: Hahaha, roligt!


Gungpremiär, det var kul.


Vincent o Lamin gungar. Min lilla söta gudson som om några dagar fyller hela 1 år!


Sjuk..

Jag har fått nån typ av kräk o magsjuka. Har varit helt matt o typ inte orkat nåt i två dagar nu, har inte kunnat äta nåt heller. Jag hoppas verkligen att jag mår bättre i morgon när jag vaknar, det här är inte kul..


Jag sitter!



Charlie kan sitta själv utan stöd nu! Det är ju inte så att jag kan sätta honom o gå i väg, jag måste ju vara brevid hela tiden för helt plötsligt tippar han bakåt eller åt sidan. Men några minuter kan har sitta o pilla med nån leksak. Det är ju såå mycket roligare o sitta upp!


Helgen

Robban har jobbat hela helgen 6-18, det blir alltid lite segt när han är borta hela dagarna så vi brukar se till o hitta på nåt. På lördag eftermiddag åkte vi ut till Svärtinge tillsammans med syrran o hennes Arton, det blev tacos o melodifestivalen. Jag o barnen sov över. Vincent har inte tid o sitta still en minut när vi är där, det blir mycket bus med mostrarna.



Det här är en rolig leksak, den har inte varit framme på ett tag o han blev helt till sig när mormor tog fram den. Se bollar rulla genom rör, häftigt!

På eftermiddagen åkte vi till Ida o Hugo o hälsade på.



Full rulle hela tiden, här tvingade vi dom o sitta still i soffan en stund :)

Sen somnade Vincent på soffan 18.50, helt slut efter allt bus.
Det var den helgen. I dag är det grå o tråkig måndag, hela familjen är hemma men det blir nog inte mycket gjort i dag.


Bra pris!

I går hittade jag två vårjackor till Vincent på H&M, för halva priset!



Softshelljacka perfekt till dagis, 149,50



Vardagsjacka, 124,50

Skönt då var det avklarat, om jag inte ändrar mej som vanligt.. :) Hittade skor till honom på jobbet oxå, ska visa sen.


Majskrokar



Majskrokar är bra underhållning men väldigt kladdigt!
Vincent skrek: Mamma! Charlie är jätte smutsig, måste torka!
Men jag fick äta lunch i fred i alla fall :)


Fredag

Vincent äter frukost o kollar på Ice age, eller dinosaurie filmen som han kallar den eftersom den första han såg var den tredje filmen med dinousarier så nu heter alla filmerna dinousarie filmen :) Det är bara dom han ska kolla på just nu, det börjar bli lite tjatigt.. Han sov till kl 9 i dag, det behövde han. Själv så vaknade jag 6 nånting när Charlie tyckte att det var morgon, det är tydligen nåt nytt han har fått för sig! Nu somnade han precis igen.

Vad ska vi hitta på i dag då? En liten promenad blir det nog iaf o på eftermiddagen kommer syrran hit, vi ska nog baka nåt. I kväll ska jag träffa Johanna o Pernilla, mys!


Dag på stan

I dag har jag o Charlie varit på stan, första gången jag går på stan med honom tror jag annars har vi bara varit inne på jobbet.
Han sov så gott i vagnen men när vi kom in så slog han såklart upp ögonen, så vi gick först till jobbet o hälsade på. Sen tyckte han inte att det var jätte kul o sitta i vagnen så jag gav upp tanken på o kolla i affärer men då somnade han helt plötsligt, så jag fick en liten lugn stund o gå o kolla.




Charlie provade skor på jobbet. Än är han lite liten..



men sen kommer han få ärva Vincents första Puma skor.


Läggdags



Pyjamasen är på o snart är det läggdags! Vi väntar bara på att pappan ska komma hem från träning, det blir lite lättare då.


Solig tisdag



Charlie o jag var ute på promenad förut medans Robban o Vincent var o hälsade på en kompis. Vilket härligt väder, så får det gärna fortsätta!
Charlie vill hellst sitta lite upp nu, inte kul o ligga ner då kan man ju missa nåt. Men efter några minuter så orkade han inte hålla ögonen öppna längre, precis som planerat :)



Hur söt kan man vara egentligen :)
 Lilla fisungen!

Nu kom resten av familjen hem o jag ska göra smoothie!


Halv 8 hos Ivana

För två veckor sen var det Ivanas tur o bjuda oss andra på mat. Gott var det! :)


Välkommsdrink o små spätt med tomat, mozarella, basilika o parmaskinka.


Förrätt: Krämig hummersoppa.


Huvudrätt: Hjortskav, potatismos o lingonsylt


Efterrätt: Citronparfait med spännande rosa sås, som var med granatäpple

Nästa gång blir det hos Belle, jag längtar!


Sjukstuga



Snoriga o hostiga har dom varit ett tag nu. Jobbigast har det nog varit för lilla Charlie, jag har kört med saltlösning o snorsugen flera gånger om dagen. Han har även varit på vårdcentralen o jourmottagning o inhalerat ventoline, han oxå! Nu verkar det iaf vara på bättringsvägen.
Vincent fick några konstiga utslag förra veckan som kliade, det såg nästan ut som myggbett fast mycket större. Stackaren var jätte ledsen o ville att jag skulle klia honom hela tiden. Läkaren kunde inte säga vad det var, han trodde att det var nån reaktion på förkylningen. Nästa dag var dom borta.
Men nu verkar det som sagt som om förkylningarna håller på o släppa. I morgon ska Vincent till dagis, då kommer han väl hem med nya baciller..


Pulka



Så här kul var det o åka pulka i backen i dag. Tack moster Cathrine för nya pulkan!
Han har bara haft en bebis pulka innan o den fick han knappt plats i, den här var ju super rolig o åka i. Han ville inte släppa pulkan o blev så himla arg när han inte fick dra den på asfalten, han blev så arg att han skakade. Jag har aldrig sett honom så arg, men man kan ju inte alltid få som man vill..
 Så i morgon blir det nog ut o åka pulka igen!


Tack syrran!

Min duktiga lilla syster Julia har hjälpt mej o göra en ny header, visst blev det fint!? Tänk vad ungdommarna kan nu för tiden, haha!
Det kan dock bli lite små ändringar, jag som aldrig kan bestämma mej.. :)


tidig morgon

Väldigt tidig morgon!
Charlie o jag är uppe, han kollar på Rammstein o jag hoppas att han ska somna om snart men det är ju inte så lätt eftersom han hostar hela tiden. Det började med föskylning för ca. en vecka sen o nu är han jätte slemmig o hostig, nu låter lite som det har satt sig på andningen oxå. Får se hur han mår senare, annars får vi nog åka o se om han kan få nåt slemlösande. Finns det för så här små?
Lite mer sömn skulle va skönt..

Uppdatering: Kl 05.09, han sover!


Rösta!



Charlie är med o tävlar om o bli omslagsmodell för Vi Föräldrar!
Det är mååånga söta barn som är med o tävlar så chansen är ju ganska liten, men det är mest på skoj :)

Rösta på min sötunge! Klicka HÄR!


RSS 2.0