Valborg

Vad gör man på valborg då? När man var yngre så var det ju bara en ursäkt för o få festa lite, men nu är man ju gammal ;)
Vi ska iaf fira in våren med kräftor!



Trevlig helg!


Busunge!

Jag har precis gjort klart ett foto collage med lite bilder på nära o kära som Vincent ska ha på dagis. Det var lääänge sen dom frågade om vi ville göra det o först nu tog jag tag i det, det tog ju inte alls lång tid men alltid är det nåt annat som ska göras, typ slappa i soffan :)

Vincent är en riktig liten busunge nu, han lyssnar inte på när vi säger till honom att han inte får göra saker. I bland känns det som om det är bättre o inte säga till för då ska han bara retas o göra det ännu mer o det bara lyser bus i ögonen på honom o så säger han OOOJJJJ! När vi tar fram kritorna o han ska rita så ska han självklart inte rita på pappret utan på bordet eller på golvet. I dag så stoppade han in kronor där man stoppar in cd skivor i PS3:an, gissa om pappa är glad på honom nu. Det som är skönt är att han har blivit mer självständig o pysslar mer med saker själv, men i bland måste man titta till honom så han inte river hela lägenheten!


Tisdag



I dag har vi varit lediga tillsammans hela familjen. Vi har varit ute i parken, i Svärtinge o bytt däck på bilen (det var på tiden) o hoppat studdsmatta o handlat lite nödvändigt.
Mysdag!


Middag



I kväll är syrran här o lagar mat, lyx! Det blir potatis paket i ugnen, köttfärsbiffar o tzatziki. Vincent ville hjälpa till, han tjatade om potatis innan jag la honom men han får smaka i morgon.


V.17 (16+1)



Nu känner jag mej gravid, magen har blivit hårdare o visst syns det! Känner även att det spänner till i magen i bland men inga sparkar än. Jag har ingen bild på Vincent magen så här tidigt men jag tror inte att den var så här stor.


Fredag

I natt åkte vi för tredje gången upp till sjukhuset o barnjourmattagningen för att Vincent hade problem med andningen, han fick andas ventoline igen o efter det så blev han bättre som tur var annars hade vi fått stanna kvar över natten. Den här gången fick vi träffa en jätte bra läkare som ordnade så vi fick en tid i dag på morgonen så vi fick komma upp o göra tester för ägg o pälsdjursallergi, han var inte allergisk mot nått som tur var. Det är ju troligtvis förkylningsastma han har eftersom han fick det nu när han blev snorig så nu har vi fått en egen grej o ha hemma som han ska andas i när han får besvär, så vi slipper o åka upp till sjukhuset varje gång. Vår lilla prins!

I går efter jobbet så åkte jag med syrran till Hageby centrum för o kolla hur det såg ut, det var väl inget speciellt egentligen bara samma butiker som redan finns överallt. Men jag shoppade lite till mej själv för en gångs skull, svårt o inte göra det när jag hade shopping proffset syrran med mej :)

Snart blir det tacos för andra fredagen i rad, Robban är i väg o handlar o jag hoppas inte han glömmer min ostsås för den är ju ett måste till tacosen. Sen blir det lite fredagslyx med hummer som Henka har med sig, mums!


Onsdag

Nu har Vincent precis somnat, det blev lite sent eftersom vi hade Johanna o Lamin här som oxå gick nyss. Vincent tycker att det är lite konstigt med en så liten bebis o vågar knappt röra honom, men samtidigt är det lite spännande. Undra vad han ska säga när han får en egen liten bebis!?
Nu ska vi städa hela kvällen för i morgon är det visning. Ni ska ju inte tro att det går o hålla skinande rent ens en vecka med ett litet bustroll hemma!


Gravid

Ja nu är jag gravid igen!
Nu är jag i vecka 16 (15+3) o bebisen är planerad o komma den 8 oktober. Jag har fortfarande svårt o förstå att det ligger en liten bebis i min mage, men den är ju där för jag har ju sett den :) Jag är nog mer orolig o nervös den här gången o vill bara att magen ska börja växa så jag fattar att det är på riktigt!
Jag har precis som med Vincent mått bra nu i början, förutom att jag har varit så trött på kvällarna o somnar oftast i soffan framför tvn. Det enda som har varit jobbigt är att jag har haft svårt för mat, jag har inte varit sugen på nått. När jag har varit hungrig så har jag i stället mått illa när jag tänkt på vad jag ska äta, jobbigt men det har blivit bättre nu. Annars ska jag inte klaga än det kanske kommer senare, men eftersom jag hade en lätt graviditet med Vincent så hoppas jag att den här blir likadan men man vet ju aldrig.
Spännande är det!

Tack för alla grattis!


Promenad runt strömmen



På förmiddagen gick vi en promenad runt strömmen med Micaela o matade fåglarna. Jag tänkte vara lite vårig o tog på mej skinnjackan, men det var inte så varmt ute som det såg ut det blåste o var kallt när solen försvann. Så jag behåller nog vinter jackan på ett tag till, jag hatar o frysa. 
Nu är vi hemma o väntar på att Johanna o Lamin som kanske skulle komma hit.


Bulle nr.2 i ugnen!



Vincent ska bli storebror!


Mössor



Jag vet inte varför jag köper nya mössor till Vincent hela tiden, kanske för att jag inte hittar den jag vill ha så då tröstköper jag andra i stället. Jag vill ha en enfärgad grå mössa men det verkar inte finnas, det är alltid andra färger inblandade. Nu har han lite o välja mellan iaf, dom två jag köpte i dag kostade bara 20 kr styck så då känns det inte så farligt.

Nu blir det tacosmys!


Till salu



Nu ligger lägenheten ute o vi ska ha visning nästa vecka, nervöst!
Vart vi ska ta vägen sen vet vi inte just nu, men vi kommer flytta till en hyreslägenhet ett tag medans vi letar efter drömhuset.


13,56 kr



Så mycket kostade årets första saltgurka, vi var bara tvungna att köpa en! Dom är ju såååå goda, vi brukar köpa en hink i veckan på sommaren :)


Solig tisdag

På morgonen var det grått o mulet men senare tittade solen fram, då passade vi på o gå ut. Vi träffade lite vänner o tog en promenad till Halvars o sen fika i Vasaparken. Dom andra hade små bebisar som sov hela tiden i vagnen medans jag hade fullt upp med o springa efter Vincent som inte kan sitta still, han ska ständigt i väg på äventyr o hälsa på alla han ser. Sen följde vi med Johanna o Lamin hem. Lamin vaknade för o äta o var sen vaken några minuter o sen var det dags o vila igen, jag kommer knappt i håg att dom sover så mycket när dom är så där små. Vincent fick hålla i honom lite o han var så stolt!



Nu har vi städat hela kvällen för i morgon kommer mäklaren hit för o fota, sen ska vi försöka sälja lägenheten!


Fredag

I helgen är vi utsparkade från vårt hem, i morgon kommer en kille som ska slipa o lacka golvet i vardagsrummet så vi måste hålla oss borta. Jag o Vincent har flyttat till svärtinge medans Robban får stanna i stan o fixa lite hemma.
I dag efter jobbet åkte vi ut för o kolla på när moster Julia skulle rida. Vincent tyckte inte att det var så jätte spännande o sitta still o kolla på hästarna, tur att det fanns en lekplats o vattenpölar o hoppa i utanför.
Vincent mår bättre nu, förutom att han bajsar en gång i timmen o då överdriver jag inte! Jag har sett att det är tänder på g så det beror nog på det.


Sjuk kille



Ja då var det dags igen, inte länge han fick vara frisk. I natt vaknade han o spydde o sen kom det från andra änden. Jag vet inte riktigt vad det är för han har inte feber, jag hoppas verkligen att det inte är magsjukan igen!
Nu sover han, orkade inte hålla sig vaken stackren. I dag går Robban hem lite tidigare från sitt jobb o jag går lite senare till mitt, men i morgon blir det nog vab.


Min modell



Tror inte jag har visat det här kortet som vi tog på Ingelsta shopping innan jul. Självklart så blir det inte så jätte bra när man tar kort på kort, speciellt inte med vår kamera som blir svart i hörnen, måste köpa ny snart!


Helgen

Jaha nu är snart långhelgen över, men inte för mej för jag är ledig i morgon oxå o jag hoppas verkligen på bättre väder då!

I fredags var vi på namncermoni för Lamin. Det är tradition där hans pappa Ibbe kommer i från o ha det när barnet är en vecka gammal. Jag fick äran o bli gudmor till lilla Lamin, tack så mycket!
Natten till lördagen sov inte jag o Vincent många timmar (Robban jobbade), han hostade så o andades tungt så han kunde inte sova. Han var hängig hela dagen o när vi kom till svärmor på kvällen så tyckte hon att vi skulle åka upp till akuten direkt. Där fick Vincent andas venetolin o han blev mycket bättre o piggare. Läkaren trodde att han kunde ha förkylningsastma, vi fick med oss venetolin hem o recept på mer så vi har om han skulle få promblem igen. Men nu mår han mycket bättre o är bara lite snorig.
Annars har påskhelgen varit ganska lugn, inte så mycket påskmat eller godis mest mys.


Gubbar



I går åt jag årets första jordgubbar, dom smakade ingenting. Jag längtar efter sommaren o svenska jordgubbar!

Men hallå vad är det här för väder!? Från vårväder i går till det här, nu känns plötsligt sommren väldigt långt borta igen.


Glad Påsk!



Förra årets påskpojke.
Trevlig helg!


Frukost



Det bästa med frukosten är yoghurt.

Jag: är du färdig?
Vincent: meea!
Jag: vill du ha mera yoghurt?
Vincent: nickar o ler
När han får mera yoghurt skriker han, gogu!

Snart ska jag lämna honom på dagis, där är det super kul! I går när jag hämtade honom så fick jag jaga honom för o få på honom jackan, han ville inte gå därifrån.


RSS 2.0