Busungen!


Det är kul o gömma sig i tältet o leka tittut

o stänga av tvn när mamma o pappa kollar

o leka med blommjorden!


Han kryper omkring överallt nu o busar, det är skönt för han klara sig lite mer själv nu även om alla bus inte är så uppskattade! Han älskar o jaga katterna o skrattar när han kryper efter dom, katterna tycker dock inte att det är lika kul. Det går fort när han kryper o helt plötsligt är han borta, under bordet i sitt tält eller ute på balkongen :)
I dag har vi flyttat in sängen till hans rum så nu sover han där. Hans rum ligger vägg i vägg med vårt med en dörr i mellan så han har inte flyttat så långt, men jag kommer säkert vakna o va tvungen o kolla till honom på natten.
I morgon ska vi till Ikea så jag ska se om jag kan hitta lite fina grejer till hans rum så vi äntligen kan få ordning där.


Muffins



I dag har jag bakat muffins, vem vill smaka?


Lördag




I dag har vi lilla moster Emilia här som ska sova över. Vi kollar på sällskapsresan o ska äta chili con carne o godis.
Baksmällan var bra, men inte den bästa jag sett.

Trevlig lördagskväll!


Film



Robban är på bio i kväll o jag ska ha lite film mys här hemma med grönsaker o dipp. Ska se Baksmällan, får se om den är så bra som alla säger!


Fredag



Nu sover sötnosen, han var jätte trött.
Jag försöker ändra rutinerna lite nu efter hur dagarna kommer se ut på dagis sen. Just nu så får han välling i sängen när han vaknar o sen ligger vi kvar o myser lite, men vi ska nog försöka ta bort vällingen o gå upp o äta frukost då så vi får mysa innan frukost i stället :)  Lunch 11.30, sen sova o 14.30 mellanmål. Nu är det inte långt kvar!!
Jag ska passa på o laga lite mat nu när han sover. Sen när Robban kommer hem från jobbet så ska jag försöka få med honom ut o åka o kolla lite. Har fått korten på Vincent som vi tog oxå, så nu ska vi försöka välja ut dom vi vill ha.

Ny jacka igen..



Nu har Vincent fått en ny höst jacka, den är lite tunnare annars tycker jag bara att det finns tjocka vinter jackor i butikerna nu. Visst är den tuff!? Den blir bra till dagis, där får han ju inte ha skinn jackan.
Jag har oxå varit på jobbet o kollat ut skor till honom, har lagt undan tre par men jag kommer säkert hinna ändra mej.
Det gäller att vara ute i god tid!

Min fotomodell



I dag har vi varit o fotat Vincent, det var ju pressenten från Micaela o Stina. Han tyckte väl inte att det var så himla kul o mammig som han är så ville han bara krypa till mej hela tiden, men några leenden lyckades vi locka fram. Fick se på några bilder, får alla på fredag så vi kan välja vilka vi vill ha. Spännande!
På kvällen var vi hos Svärmor som fyller år i dag.
Grattis igen till bästa svärmor!


Måndag

I dag blev en riktig slö dag, men det var vi väl värda efter resan i går. Vincent vaknade kl 5 första gången o va jätte ledsen, jag tror det är tänderna som är problemet så han fick en panodil o välling men ville inte somna om. Vi gick upp ur sängen kl halv 7 när Robban kom hem från jobbet o lekte lite, sen somnade vi båda om kl 8 o sov till halv 10. På förmiddagen var vi bara hemma o kl halv 1 somande vi igen o vaknade kl halv 4, det var skönt . Sen på kvällen var vi o handlade lite hela familjen.
Det var somsagt en slö dag, i morgon måste jag göra lite nytta.


Bilder från Norge


Mormors hus

Vincent ute i solen

Kusin Gry, Cathrine, jag o Vincent

Mormor

Vi o gammel mormor

Vincent åker fyrhjuling med min morbror Jostein

berg...

berg...

o berg överallt, så fint

kryper

går

världens godaste skolebollar!

Tyvärr så tog batteriet i kameran slut sista dagen så jag hann inte få med alla på bild.

Hemma

Efter 12 timmars bilresa så är vi hemma i Sverige igen. Vincent har varit jätte duktig hela resan, han sov bara en timme på förmiddagen o somnade sen helt utslagen ca två timmar innan vi var hemma, annars har vi lyckats o underhålla honom hela resan. Nu sover han i sin säng o jag ska väl lägga mej snart oxå, Robban jobbar natt så honom får vi träffa först i morgon bitti.
Vi har haft det jätte bra i Norge som vanligt, jätte kul o träffa alla, god mat o en liten tur till byen för shopping. Mormor ser alltid till att det finns nåt o äta, så nåt kilo har jag säkert gått upp så många skoleboller som jag har ätit! :)
I morgon blir det mys med familjen!

Måndag

I dag känndes det som första höst dagen, skolorna börjar o semestern är slut. Lite mysigt ska det bli med höst o jag är så sugen på o köpa massa nya höst kläder, men det får vänta först ska Vincent ha kläder till dagis.
I dag har vi träffat Ida o Hugo på stan, vi åt lunch o när pojkarna somnat tog vi en promenad. På eftermiddagen kom Veronica hem till mig o lagade lite mat o sen har vi snackat skit o kollat på vänner hela kvällen. Vincent har varit jätte dukigt o ätit bra i dag o nu kan jag nästan se ena tanden titta fram i överkäken. Vi har tränat på o gå oxå o han har faktiskt gått flera steg själv när jag har släppt honom, så länge han inte ser att jag är bakom honom för då lutar han sig bakåt.
Målet är att han ska gå innan han börja på dagis :)

Nu håller jag på o packa för i morgon åker jag, Vincent o syrran till Norge o hälsar på släkten där!

Jag saknar Vänner





Vi kollade alltid på Vänner varje kväll i sängen innan vi somnade förut. Nu har vi inte kollat sen Vincent föddes för att inte han ska vakna eftersom han sover i vårat sovrum, men nu är det nog dags o flytta sängen till hans rum. Måste bara ta tag i o göra i ordning i hans rum, det har blivit så att allt skräp som vi inte vet vart vi ska göra av har hamnat där så vi har lite o rensa.

Kräftfiskaren är hemma



Dom här fyra kräftorna var dom enda som ville följa med hem.
Det började spöregna o tältet rasade i hop så det slutade med att dom fick ta in på hotell, lite kul tycker jag för det är ju så typiskt! Men visst hade jag velat ha lite mer kräftor, jag fick nöja mig med en klo men den var god. Tur att vi har ett paket kinesiska i frysen :)

Mammig matvägrare

Jag blir galen, Vincent vill inte äta nått han bara spottar ut allt han får i munnen förutom kex o majskrokar. Jag blir lite knäckt eftersom han alltid har ätit allt o mycket. Men jag tror o hoppas att det beror på att det när som hellst spricker igenom nya små tänder både uppe o nere, hoppas oxå att det är därför han har varit lite dålig i magen i en vecka nu.
Han har blivit lite mammig nu, han skriker mammamammamamma o kryper efter mig o när han är hos någon annan o ser mig så skriker han o sträcker sig efter mig (inte alltid), bäst o inte visa sig. Visst värmer det lite i hjärtat men samtidigt är det jobbigt, speciellt nu när han ska börja på dagis snart. Hoppas hoppas att det går över snart o att han blir pappig ett tag i stället! :)
I dag har jag o Vincent inget planerat, vi väntar på att pappa ska komma hem. Det kryper lite i kroppen på mig när vi bara är hemma o inte gör nåt, men jag borde njuta nu för sen kommer jag nog längta efter dom stunderna när jag får vara hemma o ta det lungt med min älskade skitunge!

Nytt till Vincent


En liten skinnjacka!

Ensam

Nu har syrrorna åkte hem o Vincent sover, han var helt slut efter två dagar med dom livliga mostrarna. Det blev väldigt tomt o tyst i lägenheten nu. Robban är fortfarande borta o fiskar kräftor, hoppas han får många med sig hem så vi kan ha kräftskiva sen. Jag ska laga lite god mat nu o krypa ner i soffan, det är mysväder ute nu.



Måste bara berätta vilken fin pressent Vincent fick av Micaela o Stina, han ska få gå o fota sig på Åby foto.
Tack så jätte mycket!


Fredagsmyyys!



Syrrorna bjuder på lite skönsång! :)

Ensamstående trebarnsmamma

Robban är i väg o fiskar kräftor hela helgen o jag är barnvakt åt småsyrrorna i dag o i morgon.
I dag åkte vi efter lite tjat till busfabriken, som tur var så följde Johanna o Ibrahim med o hjälpte mig o hålla koll på småtjejerna. Det var mest Ibrahim som fick leka med dom o jag o Johanna tog det lungt med Vincent, den här gången tyckte han att det var lite roligare i bollhavet.




Vi tyckte oxå att det var lite kul :)

Nu är vi alla fyra systrar här hemma, dom håller på o lagar tacos o jag ska lägga Vincent snart, sen blir det fredagsmyyyys!!

Första...

Just det jag glömde nästan, Vincent tog sina första steg själv på sin 1-årsdag! Han stod vid mina ben o sen vände han sig om o gick i väg 3-4 steg, tur att det fanns vittnen för annars hade jag nog inte trott att det var sant. Så nu tränar vi för fullt här hemma!




Kalas

Nu har vi haft kalas i två dagar o Vincent har fått jätte fina pressenter, tack så mycket!
Här kommer lite bilder.


1-åringen

ballongerna var roliga o bita i

lilla familjen med stora killen (ser ni så stor han ser ut här, är han så stor?)

läsa kort

öppna paket

massor paket

en bil


trårta!

Pressenter: Bobbycar, lektält, cykelstol, docka, leksaksbilar, pussel, kolssar, mjukisdjur, bok, jeans, cd skiva, pressentkort på polarn o pyret, babyland o lekhuset som vi köpte gå vagnen för.

Ja nu är han 1 år vår lilla kille!!

1 år!


I förskott



I dag fick Vincent en pressent i förskott av Leo, söta lejon tofflor o mjukisdjur o en tuff keps.
 I morgon blir det fler paket!

I kväll ska vi se The dark knight som vi såg på bio för exakt ett år sen. Det var jätte obekvämt o sitta i bio stolarna så länge med en bebis i magen som buffa runt som bara den, det jag inte visste då var att han gjorde sig redo för o komma ut.


Sol o bad hela dagarna



Så har våra dagar sett ut nu o Vincent älskar det!

I går var vi med alla Vincents mostrar i Sörsjön o det finns ingen bättre underhållning enligt Vincent, då menar jag dom små mostrarna (sorry Cathrine:) På eftermiddagen var vi på 5-års kalas hon Vincents kusin o vi fick massor god mat o tårta, efter det var jag helt slut.
I dag åkte vi till Mårängen med syrran o hennes kompisar, det är ju ändå det bästa stället tycker jag. Får se om det blir badning i morgon oxå, varmt blir det nog iaf.


I dag, syrran, Vincent o Belinda som är en av mina trogna bloggläsare :)

Sol!

Det blev lite mer sommar iaf, skönt med sol o värme. I dag har vi varit i Sörsjön o badat, jag, Vincent, Robban, faster D o Ida o Hugo. Vincent älskar verkligen o bada han skulle kunna plaska i vattnet hela dagen,  jag doppade mig faktiskt oxå för första gången i sommar. I morgon åker vi dit igen o njuter av solen, då med Vincents små mostrar!


Polkagrisar



I dag åkte vi till Gränna o köpte polkagrisar, massor! Sen fortsatte vi till lite olika ställen runt omkring bla Omberg o Vadstena, med Micaela som guide :)
Vincent var super trött när vi kom hem då han bara hade sovit ca 20 minuter på hela dagen för att vi hade fart runt så mycket. Jag la honom i sängen gick ut o han reste sig upp, jag gick in o la honom ner igen o en stund senare så stod han upp igen o så höll vi på ett tag tills han somnade.
Nu ska jag smaska på en polkagris o kolla på So you think you can dance.

Vart tog tiden vägen?

Tänk att det är en vecka tills min lilla skitunge fyller 1 år o att det är 2 månader tills han börjar på förskolan. Han börjar bli stor, det går så fort nu med allt så jag hänger inte riktigt med.

Älskade unge!


I dag har Vincent...


spelat tv-spel, det var kul

ätit pannkaka med blåbär o hallon, det var kladdigt!




Bilder från Skagen


På båten på väg till Frederikshavn

Pankaka på fiskerestaurangen

Vincents hår, precis som sin mammas krullas lätt av den fuktiga havsluften

Syster o bror njuter av skaldjuren

I det här söta huset bodde vi

Stranden, den enda dagen det var fint väder

Vi gick den långa trappan upp i den här fyren

Underbar utsikt


Jag o min man poserar

Skitungen på stranden

Han ville bara gå o gå o känna på vattnet såklart

En kväll köpte vi hem massor skaldjur o åt. Robban o svärmor slurpade i sig ostron, Robban såg så rolig ut!


Sista dagen åkte vi ut till Grenen, Danmarks nordligaste udde där Kattegatt möter Skagerrak. Det var ju inte det bästa vädret men vi var ju tvungna o åka dit när vi ändå var så nära, så nu har vi gjort det. Det hade nog varit så mycket finare om det inte regnat o blåst som bara den.

Så här trött kan man bli när man tvingas åka bil hela natten

Manesa, Trädgårn, Palace



Kvällen i går började på Manesa med supergod mat o stora driknar, sen gick vi vidare till Trädgården o sist Palace där jag bara stannade en liten stund. Palace är verkligen inte mitt ställe, jag tycker att det är mycket trevligare o sitta o äta, dricka o prata i stället för o springa runt på dansgolvet, fy så gammal jag låter :)!!
 Men det var en mycket mysig kväll, det behövde jag!

Vincent sov till kl 9 i dag, efter det så gick Robban upp med honom o jag fortsatte o sova, sköönt. Vi tog en sväng till Ikea på eftermiddagen o köpte spärrar till alla skåp som Vincent älskar o öppna. Snart ska vi äta kräftor, det gillar vi!!

Hemma

Nu är vi hemma från semestern! Vi har haft det jätte mysigt men tyvärr otur med vädret. Vi bodde i ett jätte sött hus precis vid centrum o nära hamnen o alla goda fiskerestauranger. Jag ska visa lite bilder senare, nu håller vi på o tvättar o städar för fullt. Jag försöker få Vincent o somna en andra gång i dag, han fick alldeles för lite sömn i natt men han ligger bara o pratar inne i sängen. Han far runt som bara den nu, bara på den lilla tiden vi var borta så har han lärt sig o krypa bättre o ställa sig upp mot saker så nu får vi börja barnsäkra här hemma, nått vi inte har tänkt på innan. Han kör inte med den traditionella kryp stilen han kryper med ena benet o går med det andra, svårt o förklara men fram kommer han även om det inte går så fort än.
I kväll lämnar jag grabbarna hemma o går ut o äter med tjejerna, ska bli jätte mysigt!!

Ha en bra lördag!


Nu när jag gick in för o kolla till Vincent så stod han upp i sängen, det är första gången han gör det! Det är verkligen så att allt händer på en gång, stolt mamma! :)

RSS 2.0