Kallt!

Fy så kallt det är o kallare kommer det bli! I lördags hade det tydligen snöat mer i Norrköping än resten av landet, typiskt! Välkomna hem från varma Thailand farmor o farfar :)
Det är kallt o bo i hus kan jag oxå meddela, i alla fall i ett så här gammalt hus med dåliga fönster. Just nu har vi ingen ved heller så vi kan inte elda. Men annars är det ju mysigt med snö, hoppas nu att den ligger kvar till jul.
I morse försov vi oss så det blev lite stressigt för o hinna till dagis. På vägen hem så somnade Charlie i bilstolen, han fick sitta kvar där o jag kröp ner i sängen o hoppades att jag skulle få sova en liten stund. Tre timmar senare vaknade han så jag fick sova en stund. Det behövdes eftersom han höll mej vaken i natt, men jag var lika trött ändå.

I morgon ska vi baka lussebullar, mys!


Inte okej!

Jag försöker förklara för Charlie att det inte är okej o vara vaken så här mitt i natten, mamma är trött! Men han vill inte lyssna o bara skrattar, tur att han är söt :)


Ett år äldre

Jaha då är jag alltså 27 år, inte så farligt gammal va!? :)



Min nya hemmamysoutfit är den här pyjamasen som jag fick av syrran tillsammans med super mysiga strumpor!

Små killarna sover, Robban har åkt till jobbet o jag borde väl lägga mej men Charlie vaknar säkert snart...


Min dag!

Grattis till mej på min födelsedag!!
:)

(Det är alltså i dag jag fyller, vet inte varför det stod den 28:e när jag publicerade det i morse! Nu tog jag bort det o skrev ett nytt o då försvann alla fina kommentarer :( Skriv gärna igen! :)


Pepparkaksbak

I dag har vi bakat pepparkakor med mormor o mostrarna.



Det var ju sådär kul o baka tyckte Vincent, roligare o äta degen!



Lite pulkaåkning blev det oxå, det var roligare.

Nu vill nog Charlie ha mat snart o sen hoppas jag att han vill sova. Måste försöka få honom o somna lite tidigare på kvällarna, tycker att kl 23 (eller senare) är lite sent. Sen ska jag väcka Robban som har somnat inne hos Vincent o se om jag hittar nåt gott i godisskåpet!


Charlies första steg!



Charlie tar sina första steg, med hjälp av pappa :)
Vincent satt på sin rumpa tills han var 11 o en halv  månad, då tog han sina första krypsteg o gick ca två månader senare. Jag trodde aldrig att det skulle hända :) Det ska bli spännande o se hur snabbt Charlie kommer ta sig fram!


Mer snö



Det har snöat hela dagen. Nu är Vincent o Robban ute o skottar snö, sånt där kul som man måste göra när man bor i hus.



Jag o Charlie håller oss inne i värmen. Han sitter i babysittern o pratar med tummen, undra vad han säger :)

Vi har varit o handlat mat nu på eftermiddagen o jag förstår inte varför vi aldrig lär oss att inte handla på lönedagen o fredagar då alla andra oxå handlar. Men nu har vi kylen full med mat igen i alla fall!


Mycket snö!

Det snöar o snöar, super mysigt om man sitter inne :)



Vi har en pulkabacke på baksidan, perfekt ju!



Vincent var redo för snön i morse påväg till dagis.

Nu ska jag äta lite sen frukost o Charlie sitter i babysittern o ler o pratar. Sen ska vi till Ingelsta o träffa några mammor o bebisar.


Syskon



Charlie gillar o titta på sin storebror när han busar, men inte när han är när o hoppa på honom :) Vincent är en duktig storebror o vill gärna va med o hjälpa till o bära Charlie o hålla honom även om han i bland inte riktigt förstår hur liten o ömtålig han är. I går när Charlie satt i mitt knä  med ansiktet mot mej så tog Vincent satts o skulle hoppa upp på Charlies rygg som han brukar göra på oss, jag hann o flytta på Charlie innan han hoppade haha! Charlie kommer nog bli tålig :)



Charlie får låna Vincents finger i stället för napp när han blir ledsen, så har han sett oss göra.



Charlie tyckte att det var lite läskigt :)

Jag är så glad att Vincent gillar sin lillebror! Det blir väl värre sen när Charlie bli så pass stor så han kan sno Vincents leksaker, o vad dom kommer bråka :)
Jag trodde verkligen att han skulle vara mer avundsjuk. Ända sen Charlie kom så känns det som om han har blivit mer självständig o förstår att jag inte alltid kan hjälpa honom precis just när han vill det. Men i bland önskar jag ju att jag kunde dela på mej!


Lördagsmys!



Nu har jag o mina små killar lördagsmys här hemma. Robban åkte till jobbet för en stund sen o Vincent har lovat o vara snäll mot mamma o somna utan o bråka i kväll när pappa inte är hemma, vi får väl se om han håller det :)

Hoppas ni får en mysig lördagskväll!


Vincent sjunger!


Familjen Johansson/Roos






Beroende

Jag är så sugen på nåt gott på kvällarna, godis, choklad, läsk, ja allt som är onyttigt! Jag vet inte vad som har hänt jag har inte ätit mycket sånt förut, inte varje kväll i alla fall. Kan jag skylla på att jag ammar!? :)



Just nu har Robban o jag blivit beroende av kladdkakemuffins som jag har bakat. Dom är såå goda men jag får inte baka några fler nu! 
Skärpning!

Här får ni receptet så ni oxå kan bli beroende :)

 

125g smör
2 ägg
3 dl socker
6 msk kakao
2 1/2 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner smöret. Blanda tillsist ner äggen. Klicka ner smeten i 12 st muffinsformar. Grädda i 175 c i ca 12 min.


Vincent bus!



Mitt i natten

Det känns som det är mitt i natten men det är ju faktiskt tidig morgon, för tidig morgon. Jag sitter här i soffan med en jätte snorig o ledsen Charlie. Det verkar som förkylningen har blivit värre, i går åt han mest o sov o när han var vaken så var han ledsen. Det låter jätte jobbigt i näsan, som om han inte kan andas i bland. I dag efter att jag lämnat Vincent på dagis så går jag till vårdcentralen, inte för att jag tror att dom kan hjälpa honom så mycket men bara för att höra att allt är bra.
Vilken jobbig start i livet o vara så förkyld!


Charlie



Han börjar bli lite rund o go :)
Här låg han o log massor, men självklart inte när jag tog kort. Han har oxå börjat prata lite, det låter sådär gulligt ni vet agoo!


Tisdag



Jag har lämnat Vincent på dagis o varit på bvc med Charlie. Nu sitter jag på min vanliga plats i soffan o Charlie äter. Jag ska kolla på ett avsnitt av Biggest loser som jag har spelat in, super bra o ha inspelningsbar box när det oftast är nåt annat som händer när det är nåt bra på tv!
Charlie somnade kl 23 i går o vaknade först kl 04, det är rekord! :)


Halv 8 hos mej!

Huvudrätt:
Räkor i krämig parmesanostsås



4 portioner:
1 kg räkor med skal
En bit parmesanost, ca 200 gram
2 dl vispgrädde
Baby blad spenat
Coktailtomater


Skala räkorna. Riv parmesanosten o smält den i stekpannan tillsammans med lite smör. När osten är smält  så häll i grädden o rör om tills det blir en slät sås, smaka av med salt o peppar. Koka pastan, häll den i en stor skål o häll i räkorna o blad spenaten. Häll tillsist såsen över. Klart o servera med coktailtomater.
Det blir såå gott!

Efterätt:
Gino



Jordgubbar
Banan
Kiwi
Annanas
Glass
Vit choklad

Skär frukten (självklart kan man använda annan frukt om man vill) o lägg i en ungsform. Riv chokladen o strö över. In i ugnen en stund till chokladen har smält. Servera med glass. Mums mums!

Mina gäster verkade tycka att maten var väldigt lyckad! Så nu får dom komma på nåt riktigt bra o laga själva :) Nästa vecka är det Johannas tur.


Måndag

Dagarna går fort, men nätterna går väldigt långsammt. Charlie har tydligen bestämmt sig för o va vaken mitt i natten o jag är så trött. I natt fick Robban va uppe med honom så jag iaf fick sova två timmar i rad innan det var dags för mat. Det blir bättre, det blir bättre..
I dag har vi varit på sjukhuset o tagit kort till tidningen, hoppas det blev en fin familjebild. 
I kväll blir det  halv 8 hos mej o det är jag som börjar, snart kommer två hungriga tjejer hit. Jag hoppas maten blir god o att dom blir mätta! Jag visar sen vad jag lagat.


Bakat!



Vincent har bakat farsdagsmuffins till sin bästa pappa!


Vaken!



Det var en lugn kväll. Charlie somnade ungefär samtidigt som Vincent o låg brevid mej i soffan, vaknade o åt o somnade igen. Lagom tills jag skulle gå o lägga mej så vaknade han o nu vill han inte sova! Jaha!


Underbar fredagskväll :)

Barnen sover äntligen efter lite skrik, gråt o tjat. Det funkar inte riktigt som jag tänkt mej när jag ska lägga Vincent när jag är själv hemma. När det är dags för Vincent o sova så har Charlie oftast sin gnäll period när han vill bli buren hela tiden o absolut inte ligga still i sängen, samtidigt som Vincent vill att vi ska ligga brevid honom o gör vi inte det så kommer han upp typ 100 gånger innan han somnar! :)
Nu är det iaf lungt här hemma o jag unnar mej lite gott, precis som varje kväll. Konstigt nog så finns det alltid en chokladkaka i kylen, jag borde förbjudas o köpa dom! Måste sluta, men i dag är det ju faktiskt fredag :)


Hmm..



Vincent letade efter sin napp under soffan, han hittade en lök! Undra vem som har lagt den där :)


Snorunge!

 Större delen av sitt korta liv har Charlie varit snorig, tycker så synd om honom. Vi kör med näsdroppar, koksaltlösning o snorsug men får inte ut så mycket det låter som det sitter längre in o hostar så det låter som han ska spy gör han oxå! Ska det aldrig bli bra!?
Så fort han somnat o jag lägger ner honom i sin säng så blir det jätte jobbigt i näsan, jag bli knäpp snart om jag inte får sova själv men vad gör man inte.. Nu la jag honom på mage i sängen o det verkar bättre, för en liten stund iaf.
Nu har jag precis fått upp en trött Vincent ur sängen, i väg till dagis snart.


Nallefest



I dag är det nallefest på dagis, barnen ska ha pyjamas på sig o ha med sig ett gosedjur. Vincent ska ha med sig sin dinosaurie o skrämma alla barnen med :)



Tur att nån av dom äter frukost :) Vincent är i en vill inte äta speciellt mycket period just nu.


Grattis!



Grattis min fina syster på din 25-årsdag!



Charlie på festen i lördags :)


Kycklingfile med soltorkade tomater

Det här är en favorit, snabbt o enkelt som det ska vara!

Kycklingfile
Soltorkade tomater
3-4 schalottenlökar
Creme fraiche fetaost o soltorkade tomater
Matlagnings grädde
Salt o peppar



Stek kycklingfile i bitar med schalottenlöken. Blanda ner creme fraiche, matlagnings grädde o massa hackade soltorkade tomater i pannan. Klart!



Så gott!


Mammas små hjärtan!



♥♥♥


Söndag

I dag tar vi det lungt. Jag tvingade upp Robban ur sängen när Vincent vaknade, jag o Charlie sov kvar en stund till. Nu badar mina största killar o den minsta ligger o sover på mitt bröst, jag vågar inte flytta på honom för då vaknar han nog. Tur att det är mysigt :)
Solen skiner ute ser jag så det får nog bli en promenad sen.
I går var jag o Charlie på födelsedags fest hos syrran som fyller år. Tyvärr var inte Charlie på jätte bra humör trotts att han hade massa söta tjejer som tog hand om honom, så vi fick åka hem lite tidigare än jag hade velat. Ska se om jag kan få lite bilder från kvällen sen.


I dag

På förmiddagen var jag o Charlie på sjukhuset på hörseltest, det gick bra inget fel på hörseln. Samtidigt ringde dom från dagis o sa att Vincent var jätte ledsen o tog sig för öronen, så det var bara o åka o hämta honom. Stackaren såg helt förstörd ut o sa att han hade ont i örat. Charlie hade tid på bvc så vi åkte direkt dit. Jag skulle ha tränat lite mer innan jag blev 2-barnsmamma, det är inte lätt o bära på en ledsen 2-åring o en 4 kilos bebis i en bilbarnstol!
När vi kom hem så fick Vincent lite alvedon o mat sen blev han lite lugnare. Jag tänkte att han ville sova lite eftersom han inte hann det på dagis men det ville han inte, i stället sprang han omkring här som en liten duracell kanin o jag började undra vad det var i alvedonet :)
Lite senare åkte jag i väg o klippte mej o när jag kom tillbaka för en liten stund sen så hade han somnat sittandes i soffan. Nu ligger han i sängen o har säkert somnat för natten, så vi får väl se hur tidigt han vaknar i morgon. Jag hoppas bara att han får sova hela natten utan o vakna o ha ont. 



♥♥♥


Söt!


Hur söt är inte den här klänningen då!! Tror ni att den skulle passa nån av mina killar? :)

(Bild från hm.se)


Soffläge

Sitter här i soffan med Charlie i knät, han är vaken som vanligt den här tiden men jag tycker att han borde sova :) Han har haft lite skrikperioder på kvällarna nu i några dagar, inget har hjälpt han har inte ens velat ha mat. Robban har precis åkt till jobbet o jag väntar bara på att han ska börja skrika nu, att Vincent ska vakna o det blir kaos. Som tur är så är Vincent inte så lätt väckt o vaknar oftast inte när Charlie skriker på nätterna, men det skulle ju vara typiskt nu när Robban inte är hemma. Jag gillar inte att han jobbar kvällar o nätter men det finns inte så mycket o göra åt det, bara o gilla läget.
I dag har jag varit på vårdcentralen igen då hostan o problemen med andningen kom tillbaka. Fick andas in mer ventoline o fick tabletter som jag ska ta, hoppas det räcker med det nu.
På eftermiddagen var vi hos Ida o Hugo o blev bjudna på god mat, tack för det!


1 månad



Nästan 1 kg tyngre o 4,5 cm längre än när han föddes.

♥♥♥


Vardagslyx!



Vardagslyx är när fina syster yster kommer hit o lagar god mat!


Vårdcentralen

I dag tog jag mej till vårdcentralen på förmiddagen när dom hade drop in tid för o kolla upp min jobbiga hosta. Jag är inte den som går till läkaren i första taget men den här hostan har jag haft lite för länge nu. Det visade sig att jag har förkylningsastma! Jag har aldrig haft astma i hela mitt liv, blev lite förvånad. Lite lustigt är det ju eftersom Vincent oxå har haft lite förkylningsastma. Jag fick andas ventoline o gå hem, känner faktiskt redan att det är bättre. Hoppas det inte kommer tillbaka.
Nu kanske jag inte behöver ha ont i huvudet hela dagarna för att jag hostat så mycket, o bli en gladare mamma!


Just nu



Vincent kollar på Pippi o försöker hålla ögonen öppna, han är trött för han ville inte sova middag i dag.



Charlie är nöjd o glad, en liten stund i alla fall.

♥♥♥


RSS 2.0