Semester!

Nu börjar min första semester vecka, fick lite extra dagar eftersom det är midsommar! Men just nu verkar inget gå som vi tänkt... Jag, Vincent o syrrorna ska åka till Norge o hälsa på släkten där, hade tänkt o åka redan i morgon o stanna en natt hon min vän Sandra som på halv vägen så det inte blir så långt o åka (det tar en hel dag annars) men nu har hennes sambo fått maginfluensa o det vill vi inte ha. Det blir nog att vi åker på söndag i stället, hela vägen på en dag. Det kanske är lika bra för Vincent mår inte så bra i dag, han har varit snorig o hostat på nätterna nu men i dag är han helt slö. Det var meningen att vi skulle åka till Robbans jobbarkompis o fira midsommar nu men Vincent somnade helt utslagen i soffan nu så vi får se om han mår bättre när han vaknar o åka senare. Man kan aldrig planera när man har barn!

Hoppas alla får en trevlig misdsommar, o att det inte börjar regna! :)


Mage v.25


Vår tisdag

På morgonen var Vincent o jag hos barnmorskan o kollade bebisen i magen. Vincent tyckte det var spännande o sa OJ när vi lyssnade på hjärtljudet, sötnosen! Jag som tycker att min mage har blivit så stor redan, men den ligger tydligen lite under kurvan men ändå inom det normala. Så med Vincent hade jag större mage vid den här tiden, det trodde jag inte. Det är nog en liten tjej därinne, hihi! Nej jag tror nog att det är en kille, guud så nyfiken jag är!
Efter barnmorskan gick vi till Micaela (tant som Vincent säger nu:) på vägen köpte vi med oss lite nybakat bröd till frukost. Där hade vi en mysig förmiddag. Vincent hoppade över middagsluren eftersom det var så spännande hos tant, han verkade inte speciellt trött heller. Nu somnade han för en stund sen snabbt utan bråk, skönt. Han har sovit i sin egen säng hela natten i två nätter nu, hoppas att det fortsätter men det tror jag inte.
Var på Ingelsta förut o handlade lite mat, en stooor vatten melon o så fick jag med mig lite färskpotatis för 1 kr kilot, herregud folk var helt galna! Nu ska jag försöka o slänga ihop en potatis sallad med grillad kyckling o lite annat gott, mums!


Växer som ogräs!

Herregud vad fort Vincents hår växer, för några veckor sen när vi klippt honom såg han ut så här..


Nu har han fått värsta kaluffsen!


Haha :)


JAAAA!!

Vi har sålt lägenheten, var i dag o skrev på kontrakt! Så himla skönt, men lite läskigt, vart ska vi ta vägen nu då!? Vi har tills oktober på oss o hitta nåt annat, så det blir mycket på en gång med flytt o förlossning. Spännande!



Mina grabbar låg o sov i soffan helt utslagna när jag kom hem från jobbet, dom hade varit på Kolmården i dag igen.

Nu blir det snart mat o sen kanske nån film. Ha en mysig lördags kväll!


Såld!

Vi har sålt vagnen!
Jag la ut den på blocket i går morse o i går kväll ringde en tjej o ville köpa den, dom var här förut o hämtade den. Så himla skönt att det gick fort, o vi fick så mycket som vi ville ha för den!
Vi har oxå hunnit med o beställt en Vibe i dag, så jag är glad! I morgon händer nåt annat spännande :)

Nu blir det fredagsmys!


Lyckodag!

I dag har syrran varit här o lagat middag till oss, lyx! Det blev köttfärsfyllda paprikor med potatismos o god sås, mums. Nu har hon precis lagt i färg i mitt hår, lite rödare ska det bli.

Jag tror det var vår lyckodag i dag, allt hände på samma gång! :)
God natt!


Vagn

Eftersom Vincent inte är så stor när syskonet kommer så kommer vi ju behöva en syskonvagn. Det finns ju några olika o välja mellan, vissa mer komplicerade än andra. Vi var på babyland i lördags o kollade o då hade jag nästan bestämmt mej för en, men när vi var i dag så betämmde jag mej för en annan, tror jag... Jag vet iaf att jag inte vill ha en syskonvagn dom är "på bredden" eftersom jag tycker att det verkar väldigt onödigt o gå med den när man bara har ena barnet med sig.

Just nu tror jag nog att det blir en Phil and teds Vibe, men jag kan ju hinna ändra mej :)



Den enda nackdelen är väl att det inte finns nåt liggläge för det större barnet när bebisen ligger, men Vincent sover nästan aldrig i vagnen nu o i vinter tror jag inte att vi kommer ta några lång promenader direkt. Den blir nog bra!
Nu hoppas jag bara på att vi får sålt på våran vagn vi har nu snabbt o smidigt!


Ledig

Jag o Vincent hat haft fullt upp dom här lediga dagarna, precis som jag vill ha det, vi har nästan bara varit hemma så Vincent fått sova middag. Men i dag blev det en lugn kväll hemma.
I går var vi ute o hälsade på Linda o Oliver i deras nya hus på förmiddagen, lite avundssjuk blev jag nog :) Pojkarna lekte för fullt o sprang omkring o jagade varandra o skrek, så söta! På eftermiddagen var vi hos Johanna o Lamin o hälsade på. Senare lagade vi tacos, o då blev det nog lite för mycket för Vincent. Han hade inte alls sovit länge på dagen o det tar på krafterna o konkurera om uppmärksamheten med en lite bebis, det blev trots på hög nivå. Jag har aldrig sett honom bete sig så, han skrek o tjöt för ingenting o skulle ligga brevid Lamin när han sov men kunde inte låta bli o pilla på honom, inget var bra. Undra hur det ska bli när han får en egen bebis, han som är så mammig nu...
I dag har moster "Ulla" varit här, bästa barnvakten! Vi har varit på badhuset o Vincent badade tills han blev blå om läpparna o hackade tänder, då tyckte jag att det räckte o han fick värma sig i handuken en stund men sen var det dags o bada igen.
I morgon ska jag jobba igen o är inte ledig förrens nästa tisdag. Jag längtar lite tills i höst då jag ska vara långledig igen!


Kompisar!


Söndag på Kolmårdens djurpark

Vi kom i väg till djurparken i dag, perfekt väder var det oxå förutom en liten skur. Vincent var inte jätte intresserad av djuren, han var trött men kunde ju inte somna förrens i bilen hem. Vi åkte igenom safari parken på vägen hem, det var första gången för mej o lite läskigt var det. Nu har vi iaf köpt års kort så vi kan åka många gånger i sommar!

Micaela o Christoffer har precis varit här en stund o nu sitter jag här propp mätt av jordgubbarna som dom hade med sig.  Nu ska vi städa för i morgon är det vad som känns som hundrade visningen på lägenheten. Nu måste väl ändå någon vilja köpa den snart!

Lite bilder från i dag...


lite läskigt o sitta själv med trollen


Tigrarna är så fina!

Aporna är ju roliga. Helt plötsligt kom det ut världens största gorilla ur en grotta, men då började det o regna så han sprang in igen.

Strutsarna var lite läskiga i safari parken, dom gick så nära bilen. Jag väntade bara på att nån skulle knacka på rutan.

Lejonen låg o vilade, skönt tyckte jag :)


Lördag

Nu har jag en liten minisemester, är ledig fyra dagar i rad! I helgen är det min lediga helg, på måndag har jag tagit ledigt för att det är planeringsdag på dagis o tisdag är ju min lediga dag, skönt! Men det kunde ju ha varit bättre väder...
Snart ska Vincent o jag lägga oss i sängen o sova lite middag brevid pappan som redan sover efter o ha jobbat natt. I morgon har vi tänkt o åka till djurparken, så håll tummarna för att det inte regnar!

Trevlig helg!


Vilket härligt väder...



Det spöregnar! Vincent tjatar om o gå ut men det är inte jag så sugen på. Tror vi ska åka o handla innan dagis i stället, kom på att Vincent behöver nya gummistövlar.


Bebis



Min lilla söta gudson Lamin som hunnit bli 11 veckor gammal, skrattar o pratar för fullt!
I går var vi hos Evelina o hälsade på, hon har bara ca 3 veckor kvar tills hennes bebis ska titta ut. Kul att det inte kommer va så många månader mellan våra bebisar.


Helgen

I lördags jobbade både jag o Robban så Vincent var hos min farmor o farfar på svärtinge udde. Dom gick promenad o tittade på hästarna o fåren, lekte o Vincent fick vattna med slangen själv. Det var super kul, tur att jag hade packat ner extra kläder, haha!
Tack igen för att Vincent fick vara hos er medans vi jobbade!



(Farmors bilder)

I dag jobbade Robban hela dagen, synd för honom när det var så fint väder :) Vincent o jag gick ut till parken tidigt, sen en sväng förbi stan o vidare till svärmor i klockaretorpet. Det blev en lång promenad o Vincent passade på o sova lite i vagnen. Hela eftermiddagen har han busat med farmor o faster D, på vägen hem i bilen kunde han inte hålla ögonen öppna. 


Hjälper farmor hälla jord på blommorna.

Banan paus i hans lilla stol.

Tur att vi fick en sån fin dag när det tydligen ska bli tråkigt väder i veckan.

 


Bada!

Bada är super kul! I dag hittade jag en liten vattenkanna som han fick ha i badet.
Så här kul var det!


 


Smuts

Är det bara jag som aldrig vänjer mej vid att allt blir så smutsigt fort? Då tänker jag på barn såklart, sand, smuts o fläckar på kläder o skor. Man måste ju ha hur många ombyten som hellst om man inte ska behöva tvätta varannan dag, som är lite svårt när man inte har tvättmaskin i lägenheten.  Jag vet att jag är lite larvig... Smutsiga barn är ju glada barn! Haha!
Jag tänker på det i bland när föräldrar kommer in med sina barns skor på jobbet, dom säger att dom har haft dom en vecka men jag tycker mer att det ser ut som ett halvår då det är sand o lera överallt. Dom kan väl i alla fall tvätta av skon nån gång i bland! Jag torkar av Vincents sandaler som är fulla med sand varje dag, men det kanske bara är jag... :)



Dom här sandalerna fick Vincent i dag. Det är väl egentligen badsandaler, dom är helt i syntet material så är det bara o spola av dom om dom blir smutsiga. Super bra tycker jag!!


Ny frilla



Så här fin blev Vincent i efter besöket hos frisören!
Det är ovant o se honom i så kort hår, han ser så mycket större ut. Han tyckte att han blev såå fin, speciellt med blå färg i håret :)


Klipp!

Snart ska vi till frisören o i dag är det Vincent som ska klippa sig på riktigt för första gången! Mamma är lite nervös! Vill inte klippa av hans fina hår, men det är så tjockt o han blir så svettig i huvudet nu när det är varmt. Undra hur han kommer se ut!?


1 juni

Tänk att det redan är 1 Juni, lite mer än 2 månader kvar tills Vincent fyller 2 år o 4 månader tills han ska bli storebror (om allt går som det ska..)!

I går var vi på gårdsfest på dagis, det blev korv o fika o lotter. Jag köpte mååånga lotter o vann en vinst iaf, en nyckel ring, men Vincent ville hellre ha kakan (chokladkakan) han såg på bordet :) Barnen sjöng o Vincent satt brevid dom andra barnen så duktigt under tiden, men var ju tvungen o ropa nån gång i bland o kolla om mamma o pappa kollade.

I dag hade vi besök av Ida o Hugo. Vi fikade lite med bullar o juice, det tyckte killarna var supergott!



Nu ska jag lägga mej, för sent som vanligt. Kvällen har för få timmar!


RSS 2.0